رژیم غذایی سالم خطر بیماری چشمی را کاهش می دهد
نتایج یک مطالعه نشان می دهد الگوی رژیم غذایی شرقی با کاهش شیوع بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا مرتبط است.
تحقیق اخیر نشان میدهد رژیم غذایی بر خطر ابتلاء به بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا و روند پیشرفت آن تأثیر میگذارد.
دژنراسیون ماکولا یک بیماری چشمی مرتبط با افزایش سن است که موجب بروز نابینایی غیرقابل بازگشت در افراد ۶۰ سال به بالا میشود.
این مطالعه شامل بررسی ۱۸ تحقیق با کیفیت بالا در این زمینه بود. طبق این گزارش رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش ریسک روند پیشرفت این بیماری چشمی مرتبط است.
محققان دریافتند رژیم غذایی شرقی (با مصرف بیشتر سبزیجات، حبوبات، میوه، غلات کامل، گوجه فرنگی و غذاهای دریایی) موجب کاهش شیوع بیماری دژنراسیون ماکولا میشود، درحالیکه رژیم غذایی غربی (با مصرف بیشتر گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، محصولات لبنی پرچرب، سیب زمینی سرخ کرده، غلات تصفیه شده و تخم مرغ) خطر شیوع این بیماری چشمی را افزایش میدهد.
به گفته محققان، مصرف زیاد سبزیجات سرشار از کاروتنوئید و ماهیهای چرب حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ برای افراد در معرض خطر ابتلاء به این بیماری چشمی سودمند است. رژیم غذایی دارای شاخص گلوکز بالا و مصرف الکل با افزایش ریسک ابتلاء به این بیماری مرتبط است.
«نائوکو چپمن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اوکلند نیوزیلند، در این باره میگوید: «بهبود کیفیت رژیم غذایی، افزایش مصرف مواد خوراکی حاوی مواد مغذی موردنیاز برای شبکیه چشم، و اجتناب از مصرف مواد خوراکی ایجادکننده آسیب اکسایشی، نقش مهمی در حفظ سلامت چشم در مقابل بیماری دژنراسیون ماکولا دارد.»