پرش به محتوای اصلی

ال‌نینوی قوی در راه است / پاییز امسال بارش‌های بهتری خواهیم داشت

کد خبر 1219223
ال‌نینوی قوی در راه است

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی از شکل‌گیری یک ال‌نینوی قوی خبر داد و اعلام کرد که بر اساس پیش‌بینی‌ها، پاییز امسال نسبت به میانگین بلندمدت بارش‌های بهتری خواهد داشت. این پیش‌بینی در حالی مطرح می‌شود که پاییز سال گذشته با گرمای شدید و کاهش بارندگی همراه بود.

احد وظیفه با اشاره به شرایط اقیانوسی و جوی، گفت که پدیده ال‌نینوی قوی در حال شکل‌گیری است که می‌تواند بر الگوهای بارشی بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران تأثیرگذار باشد. بر اساس این پیش‌بینی، پاییز امسال احتمالاً بارش‌هایی بهتر از میانگین بلندمدت خواهد داشت و برخلاف پاییز گذشته که با خشکی و دمای بالاتر از حد معمول همراه بود، شرایط مرطوب‌تری انتظار می‌رود.

ال‌نینو چیست و چه تأثیری دارد؟

ال‌نینو به افزایش غیرعادی دمای سطح آب‌های بخش مرکزی و شرقی اقیانوس آرام استوایی گفته می‌شود که می‌تواند الگوهای گردش جو را تغییر دهد. این پدیده در برخی مناطق جهان باعث افزایش بارش و در برخی مناطق موجب کاهش بارندگی می‌شود. اثر ال‌نینو بر ایران نیز همیشه یکسان نیست و به شرایط هم‌زمان دیگر جوی بستگی دارد.

به گزارش ایران‌جیب، با توجه به کاهش بارندگی در سال‌های اخیر و تشدید خشکسالی، پیش‌بینی پاییز پربارش می‌تواند برای منابع آب، کشاورزی و کاهش فشار بر ذخایر آبی اهمیت زیادی داشته باشد. با این حال، سازمان هواشناسی تأکید دارد که پیش‌بینی‌های فصلی احتمالی هستند و میزان دقیق بارش‌ها باید با نزدیک شدن به فصل پاییز و بررسی داده‌های جدید جوی ارزیابی شود.

 

 

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.