پرش به محتوای اصلی

دریاچه ای از مواد مذاب در قطب جنوب کشف شد

شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ ۹:۲۱
13

محققان در یک جزیره در شمال قطب جنوب دریاچه ای از مواد مذاب آتشفشانی کشف کرده اند که دمای مواد مذاب آن به ٩٨٩ تا١٢٧٩ درجه سانتیگراد می رسد.

دریاچه‌ای بزرگ از مواد مذاب آتشفشانی در یک جزیره دورافتاده در شمال قطب جنوب و در اقیانوس آتلانتیک کشف شده است. این هشتمین دریاچه از مواد مذاب کشف شده روی زمین است.

محققان دانشگاه کالج لندن و مؤسسه British Antarctic Survey یک دریاچه نادر از مواد مذاب را در جزیره ساندرز واقع در ١٠٦١٠ کیلومتری شمال شرق دریای ودل در قطب جنوب کشف کرده‌اند.

آنها با بررسی تصاویر ماهواره‌ای این جزیره بین سال‌های ٢٠٠٣ و ٢٠١٨ متوجه شدند یکی از دهانه‌های کوه آتشفشانی و پوشیده از برف مایکل در جزیره مذکور حاوی دریاچه‌ای از مواد مذاب با قطر ٩٠ تا ٢١٥ متر است.

ابعاد دریاچه نشاندهنده دمای بالای مواد مذاب آن هستند. به گفته دانشمندان دمای این مواد به ٩٨٩ تا١٢٧٩ درجه سانتیگراد می‌رسد.

دسترسی به این کوه آتشفشانی و جزیره بسیار سخت است و بدون تصاویر ماهواره‌ای با کیفیت بالا، دستیابی به اطلاعات درباره آن بسیار چالش برانگیز است.

هرچند دریاچه‌های جوشان از مواد مذاب آتشفشانی پدیده‌ای عجیب نیستند اما تا پیش از این فقط ٧ نمونه از آن کشف شده است.

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.