پرش به محتوای اصلی

جزئیات تبادل زندانیان ایرانی و استرالیایی / امسال ۸ ایرانی آزادشدند

کد خبر 764910
جزئیات-تبادل-زندانیان-ایرانی-و-استرالیایی

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ضمن جزئیات تبادل زندانیان ایرانی و استرالیایی، اظهار کرد: روز چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ در نتیجه یک کار فشرده دیپلماتیک با دو کشور تایلند و استرالیا که بیش از یک سال به طول انجامید، سه زندانی ایرانی در تایلند با یک زندانی استرالیایی در تهران تبادل شدند.

عراقچی افزود: این تبادل در نوع خود منحصر به فرد است چرا که سه کشور در این تبادل دخیل بودند و یک تعامل سه جانبه صورت گرفت. سه ایرانی در برابر تنها یک خارجی آزاد شدند. تبادل در فرودگاه تهران صورت گرفت یعنی اول سه ایرانی آزاد و به تهران وارد شدند، بعداً زندانی استرالیایی از کشور خارج شد و همچنین تبادل با یک هواپیمای اختصاصی استرالیایی انجام شد که ابتدا زندانیان ایرانی را به تهران منتقل کرد.

وی ادامه داد: اینجانب در لحظه انجام تبادل برای آخرین هماهنگی‌ها و نیز ایجاد اطمینان از به ثمر رسیدن یک سال تلاش همکارانم و صد‌ها ساعت رایزنی سیاسی، در فرودگاه حضور پیدا کردم و افتخار داشتم که از سه هموطن عزیز خود استقبال کنم. پس از ورود این سه نفر و ابراز اطمینان از سلامتی آن‌ها دستور عزیمت زندانی استرالیایی داده شد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: گفتنی است که تبادل زندانی یک امر مرسوم و پذیرفته شده در عرف بین المللی است و به هیچ وجه ناقض استقلال قوه قضائیه نیست. در همه کشور‌ها بعد از آنکه مسیر قضایی به پایان رسیده و فرد به زندان محکوم شد، امکان تبادل او بر اساس منافع ملی ایجاد می‌شود. در کشور ما این امر با تصویب شورای عالی امنیت ملی میسر می‌شود. کشور‌های دیگر هم روال خود را دارند.

به گزارش دانشجو، عراقچی تاکید کرد: در طول تقریباً یک سال گذشته وزارت امور خارجه حداقل پنج مورد تبادل زندانیان را با کشور‌های آمریکا (دو نوبت)، فرانسه، تایلند و استرالیا (دو نوبت) انجام داده و طی آن ۸ نفر از هموطنان (شامل اساتید دانشگاه و فعالین مقابله با تحریم‌ها) در مقابل ۶ زندانی خارجی در ایران آزاد شده‌اند.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.