اخبار و تحلیل تیتر یک
خبر های ویژه و تیتر یک
ماجراهای تمام نشدنی فساد و تخلف مالی در بنیاد شهید؛ این قسمت اختلاس 5000 میلیاردی!
آنچه توسط آقای قاضی زاده مورد اشاره قرار گرفت، احتمالا مربوط به بخشی از کارنامه سیاه مدیران شرکت های زیر مجموعه در هلدینگ دی و دیگر بنگاه های اقتصادی بنیاد شهید است که حالا پس از چندین سال دوباره روابط حاکم بر رأس مدیریتی این هلدینگ به چالش کشیده شده و جزئیات دیگری از تخلفات جدید مرتبط با فعل و انفعالات آن نمایان شده است.
یک لحظه تأمل؛ آمار سرقت در ایران ۴ برابر شده است
گزارشهای آماری نشان میدهد که ارتباط معناداری بین افزایش نرخ تورم و شمار سرقتها در ایران وجود دارد. براساس گزارش بانک مرکزی نرخ تورم در سال ۹۵ تکرقمی و ۹ درصد اعلام شد و مرکز آمار ایران نرخ تورم سال ۱۴۰۰ را ۴۰.۲ درصد دانست. در واقع در بازه زمانی پنج سال نرخ تورم حدود ۴.۴ برابر شده و میزان سرقت در این بازه زمانی حدود چهار برابر افزایش داشته است.
تورم در دولت سیزدهم به بالاترين حد در تاريخ اقتصاد ايران رسيد/ دو موتور تورمزا باهم روشن شده است
نرخ تورم با جهشی کم سابقه در دولت رئیسی رکورد تاریخی زد. نرخ تورم نقطهای در خردادماه ١٤٠١ به عدد ٥٢,٥ درصد رسیده که در تاریخ ایران بیسابقه است. ایران در حال حاضر از نظر سطح بالای نرخ تورم جزء ۱۰ کشور صدرنشین جهان است و پس از ونزوئلا، سودان، لبنان، سوریه، زیمباوه، ترکیه، سورینام و آرژانتین در رده نهم قرار دارد.
چرا بورس تهران در خرداد ماه از رونق افتاد؟
با وارد شدن به خرداد ماه کمی شرایط تغییر کرد و اکثر دلایلی که روند صعودی جدید بازار سرمایه را آغاز کرده بودند، رنگ باختند و با تحولاتی جدی مواجه شدند. مذاکرات هستهای که مدتی از توقف آن نیز گذشته بود به حاشیه رفت و صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام امیدها را برای دستیابی به یک توافق بیش از پیش از بین برد و عواقب ادامه حرکت اقتصاد کشور در شرایط تحریمهای سنگین، آینده شرکتها را بسیار مبهم کرد.
چرا سیاست های دولت برای کنترل بازار اجاره محکوم به شکست است؟
محتوای بسته پیشنهادی دولت برای کنترل بازار اجاره به هیچ وجه در بردارنده راهکاری اثربخش برای کنترل این بازار در کوتاه مدت نیست. اصولا مشکلات بازار اجاره یک شبه به وجود نیامدهاند که با یک نسخه دستوری و ضربالاجلی بتوان این مشکلات فعلی را حل کرد.
دولت سیزدهم سرمایه اجتماعی لازم را برای جراحی عمیق در اقتصاد ایران ندارد
اجرایی کردنِ اصلاحات اقتصادی در ایران، با توجه به وضعیت عمومی اقتصاد، امری اجتناب ناپذیر است و اساسا دولتها نمی توانند از زیر بارِ آن فرار کنند. با این حال، اینکه هیچکدام از سه دولت اخیر ایران علی رغم وعدههای خود در زمینه اصلاح ساختار اقتصادی ایران، تغییری در این زمینه انجام نداده اند نشان می دهد که آن ها یا اختیارات لازم جهت پیشبرد این دستورکار را نداشته اند، و یا اساسا از توانِ علمی و اجرایی پیگیری این سیاست برخوردار نبوده اند.
آیا تهدیدات جدید “نفتالی بنت” علیه ایران مقدمه ای بر آغاز جنگی فراگیر است؟
با توجه به اینکه انجام اقدام نظامی از سوی اسرائیل علیه ایران چه در سطح گسترده و چه محدود، به دلایل عدیده ای، محتمل به نظر نمی رسد، اینطور برمی آید که سیاست تخریب، خرابکاری، ترور، و بویژه انجام اقدامات سایبری از سوی اسرائیل علیه ایران، در ادامه با شدت قابل توجهی ادامه پیدا کند.
خروج از پارلمان، وزنکشی در خیابان؛ آیا انسداد سیاسی در عراق پایان مییابد؟
نمایندگان جریان صدر در پارلمان عراق از مقام خود استعفا دادهاند که در نتیجه چارچوب هماهنگی شیعیان قادر است بزرگترین فراکسیون پارلمان را تشکیل داده و نخستوزیر را انتخاب کند. با این حال به نظر نمیرسد این موضوع پایانی بر انسداد سیاسی در عراق باشد.
رمزگشایی از راهبردهای پشت پرده رژیم صهیونیستی علیه ایران
اسرائیلی ها سعی دارند تا با جا انداختن این روایت که ایران قصد دارد با ابزارهای نظامی و سخت اسرائیل را نابود سازد، هر اقدام تروریستی و خرابکارانه خود را علیه کشورمان مشروع و نوعی دفاع از خود جلوه دهند و برای ایران چالش های فراوانی امنیتی، اقتصادی و حقوقی را ایجاد نمایند، کما اینکه تا به امروز نیز یکچنین دستورکاری را فعالانه دنبال کرده اند.
زدن سر اختاپوس؛ راهبرد جدید اسرائیل علیه ایران
نخستوزیر اسرائیل، ایران را به اختاپوس تشبیه کرده و راهبرد کابینهاش نسبت به تهران را زدن سر اختاپوس نامیده است. موفقیت اسرائیل در ضربات امنیتی مکرر به ایران، ابهام در سرنوشت مذاکرات وین و ملاحظات سیاست داخلی اسرائیل از جمله دلایل تلاش نفتالی بنت برای بالا بردن سطح تنش با تهران است.
جنگ در اوکراین و تاثیر آن بر قحطی جهانی/ آیا بحران مواد غذایی در سال آینده بیشتر می شود؟
جنگ روسیه و اوکراین تبعات جهانی دارد که یکی از مهمترین و همه گیرترین این تبعات را باید بحران غذایی ناشی از آن دانست که همه کشورهای دور و نزدیک به منطقه را درگیر خواهد کرد و در این میان کشورهای فقیر آفریقایی و کشورهای خاورمیانه از احتمال آسیب پذیری بالایی برخوردار هستند.
زنگ واردات خودرو های دست دوم به صدا درآمد؟/ شرایط احتمالی ورود این خودرو ها چه خواهد بود؟
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: واردات خودروی دست دوم در طرح ساماندهی خودرو از سوی مجلس در نظر گرفته نشده، اما دولت بنا دارد در آئیننامه ابلاغی خود این موضوع را لحاظ کند ولی هنوز قطعی نیست.
آیا جلسه شورای حکام آغازی بر عصر تنشزایی فزاینده علیه ایران است؟
قاسم محب علی معتقد است: «ما باید در مورد معادله برجام و روند احیا یا مرگ آن، دو مساله را از یکدیگر تفکیک کنیم. یکی اینکه در نهایت، ایران و طرف های مقابل، برای حل بحران و مناقشه پیش آمده با محوریت برنامه هسته ای ایران، به یک توافق نیاز دارند. ثانیا اینکه چگونه به توافق برسند و یا اینکه این توافق در همان چهارچوب برجام باشد یا خیر، اساسا اشاره به دو موضوع متفاوت دارد.»
تاثیر حمله روسیه به اوکراین بر مناظرات مرتبط با مساله امنیت ملی در ایران
اندیشکده شورای آتلانتیک در گزارشی می نویسد: «وقوع تحولات جدید در عرصه بین المللی که یک نمونه آن در قالب تهاجم روسیه به اوکراین و خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام قابل مشاهده است، عملا این باور را در ایران و مخصوصا در میان سیاستمداران و جامعه نخبگانی این کشور تقویت کرده که تنها یک ایرانِ قوی است که می تواند حس غرور و عزت داشته باشد و قدرت های جهانی را وادار سازد تا حقوق حقه آن را بر سر میز مذاکره به رسمیت بشناسند».
حمله سایبری به سامانه های شهرداری کار منافقین و عوامل موساد بود
رئیس شورای شهر تهران اظهار داشت، موساد و منافقین با همکاری تمام ضد انقلابها تصمیم گرفتند تا در ایام سالروز ارتحال امام خمینی سیستمهای شهرداری را هک کنند.
گروسی در آغاز جلسه شورای حکام: ایران پاسخی قانع کننده درباره سه مکان اعلام نشده خود نداده است
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در سخنرانی آغازین جلسه شورای حکام گفت که ایران پاسخی قانع کننده به سوالات ما درباره وجود مواد هستهای در سه مکان اعلام نشده به آژانس نداده است.
رمزگشایی از یک خرابکاری قابلتوجه آمریکایی در چهارچوب معادله “برجام”
پایگاه خبری "ان بی سی نیوز" آمریکا در گزارشی می نویسد: «همزمان با دستیابی ایران به پیشرفت های قابل توجه هسته ای، آمریکایی ها به طور خاص به بحث و بررسی های گسترده و عمیقی در مورد این گزاره می پردازند که چطور یک اشتباه مهم دولت "ترامپ" در خارج کردن آمریکا از توافق برجام، عملا واشینگتن را وارد شرایط بحرانی و خطرناک کنونی کرده است؟
جوزف بورل: بار دیگر با امیرعبداللهیان صحبت کردم؛ احتمال بازگشت به برجام کاهش یافته است
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی با اشاره به گفتوگوی تلفنی خود با وزیر خارجه ایران گفت که احتمال بازگشت به برجام و رسیدن به توافق کاهش یافته است.
آمریکا: از قطعنامه آژانس انرژی اتمی درباره ایران حمایت میکنیم
وزارت امور خارجه آمریکا تأکید کرده، به همراه سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان از قطعنامهای که از ایران میخواهد با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند، حمایت میکند. ایران درباره چنین اقدامی هشدار داده است. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین خاطرنشان کرد که آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی "نگرانیهای بسیار جدی" ایجاد کرده که ایران نتوانسته است به سؤالات این نهاد پاسخ دهد.
محرک های اصلی جنجالی سازی جدید نفتالی بنت علیه ایران چیست؟
اسرائیلی ها دکترین "مرگ تدریجی با هزاران ضربه چاقو" علیه ایران را صرفا در قالب هایی نظیر ترور و خرابکاری دنبال نمی کنند. این دکترین به نوعی، وارد آوردن ضرباتی بر اعتبار و حیثیت ایران را نیز در دستورکار خود قرار داده که نمونه عینی آن را در تلاش اخیر "نفتالی بنت" در جنجال سازی علیه برنامه اتمی کشورمان مشاهده می کنیم.
شرط آمریکا برای احیای برجام؛ قطع روابط ایران و چین!
گروهی از قانونگذاران آمریکایی لایحهای را به سنای این کشور ارائه کردهاند که هرگونه اقدام دولت این کشور در زمینه بازگشت به توافق هستهای را مشروط به قطع روابط ایران با چین و درخواستهای دیگر میکند.
سایه تصویب قطعنامه، بازار ارز ایران را تکان داد/ تمایل به فروش نسبت به خرید کمتر شده است
در هفته اخیر سایه افکندن خطر تصویب یک قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام باعث شده اسکناس آمریکایی در تهران رشد کند. این اتفاق می تواند تنش های مذاکرات هسته ای را افزایش دهد و زمینه ساز رشد فعالیت سفته بازان ارزی شود.
علت آشفتگی های جاری در بازار اجاره مسکن چیست؟
روند دستوری در معادلات مرتبط با مسکن پاسخگو نیست. با این حال، در نوع خود یک ابزار است. من معتقدم این رویکرد در دولت کنونی که ادامه رویکرد دولت قبل در مورد بازار مسکن است و در قالب آن مثلا دولت وام ودیعه مسکن را همچنان تخصیص می دهد و آن را تقوینت می کند و یا برای اجاره بها سقف تعیین می کند، نمی تواند تاثیر چندانی بر واقعیت های جاری بازار مسکن داشته باشد اما ضربه منفی هم وارد نمی کند.
عملیات انتقامجویانه ایران در اسرائیل؛ چرا تغییری در محاسبات راهبردی اسرائیل ایجاد نمی شود؟
پس از ترور صیاد خدایی، برخی منابع با اشاره به جنگ اطلاعاتی و امنیتی ایران و اسرائیل، به اقدامات متقابل ایران اشاره کردهاند. ظاهرا ایران در برابر هر عملیات موساد، عملیات انتقامجویانهای انجام داده است. این پرسش مطرح است که چرا این اقدامات، مانعی برای عملیات اسرائیل ایجاد نکرده است؟
پربازدیدهای تیتر یک
-
تورم در دولت سیزدهم به بالاترين حد در تاريخ اقتصاد ايران رسيد/ دو موتور تورمزا باهم روشن شده است
-
ماجراهای تمام نشدنی فساد و تخلف مالی در بنیاد شهید؛ این قسمت اختلاس 5000 میلیاردی!
-
یک لحظه تأمل؛ آمار سرقت در ایران ۴ برابر شده است
-
بازگشت دوباره به آغوش برجام؛ از شکست بن بست مذاکرات تا از سرگیری آن در محل جدید
-
قیمت ها در دولت رئیسی رها شد/ گروههایی هستند که منافعشان حکم میکند قیمتها افزایش پیدا کند
تیتر یک
گروه بریکس چیست؟/ عضویت ایران در این گروه چه مزایایی دارد؟
بریکس شورای تجاری پنج کشور چین، هند، برزیل، روسیه و آفریقای جنوبی است که در ابتدای قرن با سریعترین رشدها، اقتصادهای «نوظهور» بودند ولیکن در حاضر کشوری مانند چین از این گروه تبدیل به قدرت اقتصادی شده اند.
ویدیوی امروز
پاسخ سرپرست فدراسیون فوتبال به سوالی درباره حضور بانوان در استادیومها
پاسخ سرپرست فدراسیون فوتبال به سوالی درباره حضور بانوان در استادیومها: میگویند مسئله شرعی وجود دارد؛ چطور در کنسرتها بانوان حضور دارند؟!