این میوهها دشمن شماره یک کبد چرباند!

کبد چرب بهدلیل تغذیه ناسالم، مصرف زیاد غذاهای چرب، کمتحرکی، اضافهوزن و حتی مصرف برخی داروها مانند آسپرین بروز میکند؛ اما خوشبختانه میتوان با اصلاح رژیم غذایی و افزایش مصرف میوهها و سبزیجات، روند پیشرفت این بیماری را کنترل کرد.
ب هآمار ابتلا به کبد چرب در کشور نگرانکننده است؛ بهطوریکه از هر ۱۰ ایرانی، ۳ نفر درگیر این بیماری هستند. این مشکل در ابتدا شاید علامت خاصی نداشته باشد، اما اگر جدی گرفته نشود میتواند به التهاب و نارسایی کبد منتهی شود.
خبر خوب این است که اگرچه کبد چرب درمان قطعی ندارد، اما رعایت رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مصرف برخی میوههای مفید میتواند روند آن را کند و حتی متوقف کند.
بهترین میوهها برای مقابله با کبد چرب
۱. آووکادو
ترکیبات ویژه آووکادو به کاهش چربیهای تجمعیافته در کبد کمک میکند و عملکرد این عضو حیاتی را بهبود میبخشد.
۲. سیب سبز
یکی از پاککنندههای طبیعی کبد است. مصرف سیب با پوست به دفع چربیها و فلزات سنگین کمک میکند.
۳. گریپفروت و دارابی
این میوهها با آنزیمهای ویژهای که دارند، کبد را تحریک کرده و سموم و چربیها را دفع میکنند.
۴. پاپایا
میوه و دانه پاپایا علاوه بر چربیسوزی، برای کنترل کبد چرب بسیار مفید است.
۵. لیموترش
مصرف آب لیموترش تازه بهصورت ناشتا (در صورت نداشتن مشکل معده) نقش مهمی در سمزدایی کبد دارد و صفرا را تحریک میکند.
۶. آرتیشو (کنگر فرنگی)
مصرف آرتیشو ترشح صفرا را تا دو برابر افزایش داده و روند پاکسازی کبد را سرعت میبخشد.
۷. موز
وجود پتاسیم و مواد مغذی در موز، کبد را پاکسازی کرده و هضم غذا را آسانتر میکند.
۸. گردو
گردو سرشار از اسید آمینه آرژنین، امگا ۳ و گلوتاتیون است؛ ترکیباتی که به سمزدایی طبیعی کبد کمک میکنند.
کارشناسان تأکید میکنند که ترکیب این میوهها با سبک زندگی سالم میتواند یکی از مؤثرترین راهها برای مهار کبد چرب باشد.
نمناک/











