صعود بورس های جهانی

    کد خبر :829710
صعود بورس های جهانی

بیشتر شاخص های مهم بورسی در جهان صعود کردند.

به گزارش بلومبرگ، در دومین هفته از ماه ژوئیه شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با افزایش ۵۱ هزارنفری به ۴۱۹ هزار نفر رسیده که کمی فعالان بازار را نسبت به بدتر شدن وضعیت در بازار کار نگران کرده است. این افزایش در حالی ثبت شد که انتظار می رفت روند متقاضیان نزولی باشد و به ۴۱۰ هزار نفر برسد. بیشترین افزایش در شمار متقاضیان در ایالت های میشیگان، تگزاس، کنتاکی و میسوری به ثبت رسیده است. از طرف دیگر اما در نیویورک، اوکلاهوما و تنسی روند نزولی حفظ شده است.

چین تصمیم گرفته است با هدف کاهش توانایی آمریکایی در تحریم شرکت های این کشور، امکان عرضه سهام آن ها در بورس آمریکا محدود کند. شمار زیادی از شرکت های چینی در بورس آمریکا سهام خود را عرضه کرده اند و قانون جدید می تواند زمینه ساز خروج شرکت های بزرگ چینی شود. طبق این قانون شرکت های چینی که بالای یک میلیون سهامدار دارند باید برای عرضه سهام خود در بورس آمریکا از نهادهای نظارتی چینی مجوز بگیرند. ارزش سهام این شرکت ها حدود دو تریلیون دلار است.

با احیای تدریجی سطح تقاضا در جهان و بهبود فعالیت کسب و کارها، معامله گران بیش ازپیش به خرید سهام شرکت ها ترغیب شده اند به ویژه آن که انتظار می رود شاهد موج جدید افزایش قیمت سهام شرکت ها باشیم. داده های منتشر شده نشان می دهد که میزان ساخت و ساز خانه در آمریکا افزایش یافته که این مساله، یک سیگنال از تقویت رشد اقتصادی در ماه های آینده برای معامله گران بوده است. این رشد حتی می تواند در بازار کار هم اثرات مثبتی داشته باشد.

افزایش غیرمنتظره ابتلا به کرونا در کشورهای جهان باعث وحشت معامله گران از بازگشت مقررات سخت قرنطینه ای شده است. گونه جهش یافته دلتا برخلاف گونه های قبلی، بیش از همه جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد و این خبر خوبی برای شرکت هایی که به دنبال بازگشایی کامل هستند، محسوب نمی شود. در انگلیس بوریس جانسون- نخست وزیر- موافقت خود برای بازگشت به زندگی عادی را اعلام کرد که شامل لغو ممنوعیت تجمعات و استفاده از ماسک می شود. البته در حمل و نقل عمومی ماسک الزامی است.

در خبری خوب برای سیاستگذار اروپایی، مرکز آمار اتحادیه اروپا اعلام کرد متوسط نرخ تورم ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به ژوئن با ۰.۳ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۱.۹ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا در مسیر رسیدن به سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۲.۲ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۱ درصد کمتر شده است.

رییس بانک مرکزی آمریکا انتظار دارد نرخ تورم در ماه های آینده نیز در سطح بالایی باقی بماند. به گفته جروم پاول، تورم با سرعت بالایی افزایش یافته و به همین دلایل به چندین ماه برای کاهش آن زمان نیاز است. رییس فدرال رزرو گفته است در نتیجه شیوع کرونا، بخش تولید با محدودیت مواجه شد و برای عرضه نیز محدودیت هایی پیش آمد که همین دلایل باعث افزایش تورم در بخش کالا و خدمات شد. پاول بار دیگر از بازگشت تورم به محدوده دو درصدی پس از یک دوره کوتاه خبر داد.

موسسه رتبه بندی فیچ در گزارشی از وضعیت اقتصاد آمریکا اعلام کرد به لطف سیاست حمایتی دولت و بانک مرکزی، اقتصاد این کشور از پیامدهای کرونایی بهبود یافته است اما با توجه به تشدید بحران بدهی و چاپ گسترده پول برای تامین هزینه ها، اقتصاد آمریکا با خطر یک بحران مالی مواجه است که می تواند در نهایت منجر به بی ثباتی اقتصادی شود و به همین دلیل چشم انداز اقتصاد این کشور منفی است. این موسسه همچنین نرخ رشد امسال آمریکا را ۶.۷ درصد پیش بینی کرده است.

روابط بین آمریکا و چین بار دیگر به محدوده تنش بازگشته و وزارت بازرگانی آمریکا از تحریم ۱۴ شرکت چینی به اتهام نقض حقوق بشر مسلمانان منطقه سن کیانگ خبر داد. از طرف دیگر وانگ ونگ بین- سخنگوی وزارت خارجه با محکومیت این تصمیم گفته است که دولت این کشور تمامی اقدامات لازم برای حمایت از شرکت های چینی را انجام خواهد داد و در زمان مناسب با اقدام متقابل به این تحریم های آمریکا پاسخ داده خواهد شد.

تاکنون بیش از ۱۹۳ میلیون و ۹۷ هزار و ۹۵۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۱۴۶ هزار و ۹۸۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۲۵ هزار و ۸۵۲ نفر، برزیل با ۵۴۵ هزار و ۶۹۰ نفر، هند با ۴۱۹ هزار و ۴۷۱ نفر، مکزیک با ۲۳۷ هزار و ۲۰۷ نفر و پرو با ۱۹۵ هزار و ۴۲۹ نفر بوده است.

جورجیو کاپوتو – کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه هامبرو کپیتال – گفت: این احتمال وجود دارد که به رشد اقتصادی به حداکثر توان خود رسیده باشد اما این مساله لزوما بدان معنا نیست که چرخه رشد به پایان رسیده است. اینکه مقابله با گونه جهش یافته دلتای ویروس کرونا به کجا می رسد و نرخ تورم چه زمانی در سراشیبی قرار خواهد گرفت دو مساله مهمی هستند که در حال حاضر بیش از هر چیز دیگری در تعیین رشد اقتصادی در ماه های بعد موثر خواهند بود.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۸۵۶.۳۵ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۲ درصد صعود تا سطح ۴۳۶۷.۲۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۳۸ درصد افزایش در سطح ۱۴ هزار و ۴۷۴.۲۷ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۰.۴۳ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۹۶۸.۳۰ واحد بسته شد. شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۶ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۵۱۴.۵۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با پیشروی ۰.۲۶ درصدی در سطح ۶۴۸۱.۵۹ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۶۴ درصد بالا رفت و به ۸۶۲۱.۸۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۵۸ درصدی تا سطح ۲۷ هزار و ۵۴۸.۰۱ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ‌کنگ ۱.۸۳ درصد پایین رفت و در سطح ۲۷ هزار و ۷۲۳.۴۸ واحد بسته شد.

در چین شاخص “شانگهای کامپوزیت” صعود ۰.۶۰ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۱۵۱.۷۵ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۱.۶۳ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۳۸۱.۴۶ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۱.۱۹ درصد افزایش به ۷۱.۸۴ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۱.۰۶ درصدی به ازای ۷۳.۷۲ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۲۷ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۰۷.۱۸ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۵ درصدی به ازای ۲۵.۵۰ دلار مبادله شد.

منبع: ایسنا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید