پرش به محتوای اصلی

زنگ خطر کم‌آبی در تهران؛ سد کرج ۹۷ درصد خالی شد!

کد خبر 1181286
سد+کرج

بررسی‌های میدانی از سد امیرکبیر (سد کرج) نشان می‌دهد که این منبع حیاتی تأمین آب شرب تهران به پایین‌ترین سطح ذخیره در طول ۶۴ سال بهره‌برداری خود رسیده است.

بر اساس گزارش‌های موجود، تا سوم دی‌ماه ۱۴۰۴ از مجموع ظرفیت ۲۰۵ میلیون مترمکعبی مخزن سد کرج، تنها حدود ۶ میلیون مترمکعب آب در آن باقی مانده؛ به عبارتی بیش از ۹۷ درصد حجم این سد بزرگ خالی است.

سد کرج که در سال ۱۳۴۰ به بهره‌برداری رسید، یکی از پنج سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران محسوب می‌شود و در ۶۳ کیلومتری شمال‌غرب پایتخت و در مسیر جاده کرج ـ چالوس قرار دارد. حوزه آبریز این سد حدود ۷۶۴ کیلومترمربع وسعت دارد و میانگین جریان سالانه آن در شرایط نرمال حدود ۴۷۲ میلیون مترمکعب برآورد می‌شود.

به گفته منابع میدانی، در شرایط فعلی امکان برداشت بیشتر از ذخایر موجود وجود ندارد و خروجی سد تقریباً برابر با میزان ورودی لحظه‌ای آب است؛ وضعیتی نگران‌کننده که می‌تواند زنگ خطری جدی برای تأمین آب تهران در ماه‌های پیش رو باشد.

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.