زعفران با کیفیت را چطور بشناسیم؟

  • آرشیو
  • پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ ۱۳:۵۴
    کد خبر :780764

یکی از تولیدات کشور ایران زعفران است که به تمام نقاط دنیا صادر می‌شود این محصول دارای ویژگی‌های خاص خودش است و کسانی که در کار زعفران هستند می‌توانند اصل بودن و با کیفیت بودن آن را تشخیص دهند.

زعفران معمولاً از دیرباز در سفره ایرانی‌ها ارزش بالای داشته و آن را هم با نوشیدنی هاو در غذا‌ها سرو می‌کردند علاوه بر این زعفران خاصیت درمانی دارد می‌توان آن را یک داروی آرامش دهنده و همچنین برای قلب و در رنگ غذا‌ها تأثیر بسزایی دارد.

زعفران، یکی از محصولاتی است که ما ایرانی‌ها حساسیت بالایی بر روی آن داریم. هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت.

به گزارش صدا و سيما، البته برای فهمیدن دقیق کیفیت زعفران، شما نیاز به آزمایشگاه دارید، ولی روش‌هایی که در ادامه به شما می‌گوییم، خیلی می‌تواند برای شما کمک کننده باشد. یعنی این اطمینان را به شما می‌دهیم که اگر با روش‌های ما، زعفرانی، کیفیت پایینی داشت، احتمالا آزمایشگاه هم، کیفیت پایین آن را نشان خواهد داد و برعکس.

همه ما می‌دانیم که این روزها، پول درآوردن خیلی سخت و پیچیده شده، درآمد‌ها پایین آمده و هزینه‌ها بالا رفته؛ بنابراین بی تعارف، همگی ما این دغدقه را داریم تا بهترین کیفیت را با قیمتی مناسب خرید کنیم. زعفران هم از این قاعده خارج نیست. برای مردم هم کیفیت زعفران مهم است و هم قیمت زعفران. حالا امکان دارد که این زعفران را برای استفاده خانواده خود بخریم یا اینکه اصلا هدف دیگری داشته باشیم. مثلا دنبال خرید عمده زعفران و خرید زعفران صادراتی خوب باشیم.

ما در اینجا اولا فرض کرده ایم که شما با استفاده از روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی، زعفرانتان را تست کرده اید و مطمئن هستید که زعفران دارید. حالا با شما درباره روش تشخیص کیفیت زعفران صحبت می‌کنیم.

یک سری از معیار‌ها برای استفاده شخصی و خانواده است؛ و یک سری معیار‌های دیگر، معیار‌هایی هستند که مشخص می‌کنند که آیا خرید عمده این زعفران خوب است یا نه (به بیان دیگر، زعفران صادراتی چه ویژگی‌های دارد؟ آیا این زعفران را می‌شود صادر کرد؟)

در فصل برداشت زعفران، از زمین کشاورزها، گل زعفران بیرون می‌آید. کشاورز‌ها این گل‌ها را می‌چینند و با دقت ۳ شاخه زعفرانی را که در هرگل وجود دارد را برداشت می‌کنند.

مهم ترین روش تشخیص کیفیت زعفران

اولین فاکتور و شاید مهمترین فاکتور برای تشخیص کیفیت زعفران، سر شیپوری مانند زعفران است. در هر شاخه زعفران به راحتی می‌توانید ببینید که سر هر شاخه زعفران، حالتی شیپوری مانند دارد و هر چه این قسمت شیپوری درشت‌تر باشد، آن زعفران قدرت رنگدهی بالاتری دارد.

قدرت رنگدهی، خیلی برای مردم مهم است، اما هر رنگی هم خوب نیست. رنگ مصنوعی زعفران، آب را نارنجی می‌کند. در حالیکه رنگ واقعی زعفران در آب اول باید زرد باشد و در ادامه، آب نارنجی شود. سر شیپوری مانند زعفران، خیلی برای صادرات مهم است. زعفران صادراتی باید حتما این ویژگی را داشته باشد.

خشک بودن زعفران

شاخه زعفران شکننده است. دومین فاکتور اثر گذار در تشخیص کیفیت زعفران، خشک بودن آنست. شاخه زعفران، نباید خم شود. اگر آن را لای دندان‌های خود بگذارید، باید متوجه شکستن شاخه زعفران بشوید. اگر زعفرانی نرم و انعطاف پذیر باشد، آن زعفران اصلا زعفران خوبی نیست و قدرت رنگدهی آن پایین است.

طول هر شاخه زعفران

شاخه زعفران، هرچه بلندتر باشد، ارزش آن بالاتر است. شاید این ویژگی در خیلی از زعفران‌هایی که برای مصرف شخصی می‌خواهند استفاده شوند، رعایت نشود و مهم هم نباشد. اما زعفرانی که این ویژگی را دارد، خیلی خوب است. برای خرید عمده و صادرات، قضیه فرق می‌کند. یکی از ویژگی‌های زعفران صادراتی اینست که زعفران بلند باشد و سفیدی هم نداشته باشد.

صاف بودن زعفران

شاید باور نکنید، ولی حتی صاف بودن زعفران، در قیمت آن اثر گذار است. واقعا صاف بودن یا صاف نبودن زعفران تاثیری بر کیفیتش ندارد، ولی بر قیمت آن اثر می‌گذارد. این معیار، برای خانواده‌ای که می‌خواهد زعفران را خودش استفاده کند، اصلا اهمیتی نباید داشته باشد، ولی برای صادرات زعفران خیلی مهم است.

رنگ زعفران

زعفران هر چه روشن‌تر باشد، ارزش آن بالاتر است. رنگ تیره زعفران (رنگی که به سیاهی می‌زند) می‌تواند به معنای قدیمی بودن زعفران یا دیر جمع کردن آن از زمین باشد. رنگ روشن زعفران، یک روش تشخیص کیفیت زعفران صادراتی است.

اگر به دنبال خرید زعفران برای صادرات هستید، حتما دقت کنید که رنگ آن روشن باشد و زعفران امسالی را خرید کنید. البته در برگه آزمایش آن، می‌توانید متوجه امسالی بودن و کیفیت زعفران بشوید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید