افزایش 79 درصدی ضریب خودکفایی محصولات کشاورزی در دولت یازدهم

وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ضریب خودکفایی محصولات کشاورزی از ۸ / ۶۴ درصد در سال ۹۲ به ۷۹ درصد در سال ۹۵ افزایش یافته است.
[افزایش ۷۹ درصدی ضریب خودکفایی محصولات کشاورزی در دولت یازدهم]
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، این وزارتخانه با رد ادعای برخی رسانه ها مبنی بر عدم تغییر ضریب خودکفایی محصولات اساسی، توضیحاتی منتشر کرد.
وزارت جهاد کشاورزی در راستای این توضیحات، تشکیک برخی رسانه ها در موضوع افزایش ضریب خودکفایی کشور در محصولات اساسی با استناد به گزارش بانک مرکزی را نادرست بیان کرد ؛ چرا که در آن گزارش، میزان ذخایر محصولات راهبردی مد نظر قرار نگرفته است و هم اکنون بر اساس اعلام مسئولان،کشور از ذخایر راهبردی مطمئن کالاهای اساسی برخوردار است و ضمن تحقق خودکفایی کامل کشور در تولید گندم در سال ۹۵، بیش از هشت میلیون تن گندم به عنوان ذخایر راهبردی در سیلوهای کشور موجود است.
در این گزارش با اشاره به بهبود ۵.۲ میلیارد دلاری تراز تجاری بخش کشاورزی در سه سال اخیر تصریح شده است:کسری تراز تجاری بخش کشاورزی از ۳ / ۸ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۲ به ۰۹ / ۳ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته و این موضوع نتیجه اقدامات دولت یازدهم در پیگیری سیاست کاهش واردات و افزایش تولیدات بخش کشاورزی بوده؛به گونه ای که ارزش واردات این بخش از ۴۸ / ۱۳ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۲ با کاهش ۸۷ / ۳۴ درصدی به ۸۷ / ۸ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۵رسیده است.