پرش به محتوای اصلی

یک هفته نوسانات غیرمنتظره در بورس تهران

کد خبر 348240
47

در هفته‌ای که گذشت فعالان بازار سرمایه شاهد کاهش قیمت سهم‌ها نسبت به هفته‌های قبل‌تر بودند. اما در مجموع در طی یک ماه گذشته روند قیمت‌ سهم‌ها رو به افزایش بود و شاخص کل بارها کانال‌شکنی کرد.

به گزارش ایسنا، در هفته گذشته بورس تهران برخلاف هفته‌های پیش شاهد کاهش بیش از ۱۰۰۰ واحد در شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بود به طوری که در چهارشنبه ۱۷ مردادماه نماگر بازار در تراز ۱۳۱ هزار و ۵۲۱ قرار داشت اما با گذشت پنج روز کاری این شاخص به رقم ۱۳۰ هزار و ۴۷۶ رسید.

در هفته‌های گذشته شاهد نوسانات غیرمنتظره در قیمت سهام بسیاری از شرکت‌ها مخصوصا شرکت‌هایی که صادرات محور هستند، بودیم. اصلی‌ترین علت این موضوع نوسانات شدید قیمت ارز، در طی ماه‌های گذشته بود چرا که با افزایش قیمت دلار شرکت‌های صادرات‌محور همچون پتروشیمی‌ها، گروه محصولات شیمیایی، نفتی‌ها و فلزات اساسی می‌توانند در صورت‌های مالی خود سود شناسایی کنند.

در پنج روز کاری گذشته، شاخص آزاد شناور ۱۲۷۸ واحد افت کرد و از تراز ۱۴۰ هزار و ۳۰۷ واحدی تا رقم ۱۳۹ هزار و ۹۲ واحد پایین رفت.

همچنین شاخص بازار اول با ۵۰۱ واحد کاهش به رقم ۹۵ هزار و ۷۷۰ رسید و شاخص بازار دوم با ۳۳۶۴ واحد افت، تا رقم ۲۶۷ هزار و ۳۰۱ واحد عقب نشست. در عین حال شاخص ۵۰ شرکت فعال در بورس با ۵۸ واحد افت از رقم ۵۷۵۶ تا رقم ۵۶۹۸ پایین رفت.

در هفته‌های گذشته در بسیاری از روزهای معاملاتی شاهد صف خرید پایدار در برخی از گروه‌ها بودیم و در بعضی از اوقات این صف خرید به یکباره به صف فروش بدل می‌شد. حال و هوای این روزهای بازار سرمایه باعث شده نوسان‌گیران حرفه‌ای سود خوبی را کسب کنند. در عین حال ریسک‌های سیستماتیک و غیر سیستماتیک در بازار بسیار بیشتر شده و کارشناسان به سرمایه‌گذاران غیر حرفه‌ای برای انجام سرمایه‌گذاری بدون آگاهی قبلی هشدار می‌دهند.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.