پرش به محتوای اصلی

کمبود و گرانی دوباره سیب‌زمینی در بازار

کد خبر 1135770
کمبود و گرانی دوباره سیب زمینی در بازار

با وجود اینکه در هفته های پایانی سال گذشته قیمت سیب زمینی به کمک واردات کمی تعدیل شده بود در سال جاری دوباره شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصول در بازار هستیم.
سیب زمینی محصول پرمصرف در سبد غذایی خانوار بر اساس مشاهدات میدانی در هیچ کدام از میادین میوه و تره بار شهرداری تهران مشاهده نمی‌شود و قیمت این محصول در بازار نیز افزایش یافته است.

در حالی که سیب زمینی تازه نیز به بازار آمده است اما بر اساس مشاهدات میدانی هر کیلوگرم از این محصول در نقاط مختلف تهران از 55 هزار تومان تا 89 هزار تومان به فروش می‌رسد، سایر صیفیجات از جمله خیار نیز قیمت بالایی دارد به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در میادین میوه 49 هزار تومان و در بازار تا 80 هزار تومان به فروش می‌رسد.

صادرات بی‌رویه سیب زمینی در ماه‌های پایانی سال گذشته بازار داخلی را با کمبود مواجه کرد و قیمت این محصول را افزایش داد تا در نهایت وزارت جهاد کشاورزی با دریافت اختیار برای ایجاد ممنوعیت و محدودیت صادرات و تنظیم بازار از سران سه قوه، صادرات سیب زمینی و حبوبات را از اسفند ماه به مدت دو ماه ممنوع کرد.
نمازی مدیرعامل جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی پیش از این اعلام کرده بود که واردات سیب زمینی برای تنظیم بازار تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد و در صورتی که این ادعا واقعیت داشته باشد مشخص نیست که چرا سیب زمینی برای عرضه در میادین میوه وجود ندارد و قیمت آن در بازار افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه موسسه جهاد استقلال برای واردات سیب زمینی دو کشور پاکستان و ترکیه را هدف قرار داده است، افزود: 50 هزار تن سیب زمینی سفارش داده شده که بخشی از آن صنعتی است و توسط بخش خصوصی و موسسه جهاد استقلال وارد می‌شود.

به گزارش تسنیم، نمازی با تاکید بر اینکه واردات سیب زمینی تا تنظیم شدن بازار ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: شخصا امیدوارم روزی برسد که ایران از واردات سیب زمینی بی‌نیاز شود و سیب زمینی تولید داخل را به سیب زمینی خارجی ترجیح می‌دهم.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.