پرش به محتوای اصلی

چه بیماری های روانشناختی افراد زلزله زده را تهدید می کند؟

کد خبر 147064
2

دکتر مجتبی انصاری شهیدی درباره ابعاد روانشناختی زلزله اخیر در کرمانشاه اظهار کرد: نخستین گام در بروز حوادثی همچون زلزله این بوده که اقدامات فوری و کمک‌های لازم برای آسیب دیدگان انجام شود.

به گزارش افکارنیوز، دکتر مجتبی انصاری شهیدی با بیان اینکه زلزله شب گذشته در کرمانشاه سبب شده تا با از دست دادن اعضای خانواده‌ها یا آشنایان، بزرگسالان و به ویژه کودکان دچاراختلالات روانشناختی شوند، افزود: استرس پس از سانحه یا PTSD معمولا در افرادی که خود، خانواده و نزدیکان آن‌ها قربانی حوادث می‌شوند یا به نوعی شاهد آن هستند به وجود می‌آید.

این روانشناس سلامت خاطر نشان کرد: از اولین علائم ابتلا به استرس پس از سانحه احساس شوک است که با از دست رفتن عزیزان در افرادی که ترسیده‌اند، بروز می‌یابد علائمی دیگری همچون افکار مزاحم، ترس، ناایمنی در بزرگسالان و کودکان نیز به وجود می‌آید که در کودکان میزان آن شدیدتر است و می‌تواند آنها را دچار خشم، گناه، استرس، شب ادراری، کابوس‌های شبانه، مکیدن انگشتان و اضطراب جدایی کند.

انصاری شهیدی با اشاره به اینکه افکار مزاحم و گریختگی هیجانی از دیگر ابعاد روانشناختی افراد دچار زلزله شده است، ادامه داد: در صورت درمان نشدن، افراد حادثه دیده دچار اختلالات روانشناختی، مشکلاتی در آینده، ناامیدی، پرخاشگری و در نهایت خودکشی خواهند شد.

وی عنوان کرد: به وجود آمدن اضطراب عمومی در جامعه‌ای که دچار زلزله شده تا حدودی طبیعی است اما اضطراب ممکن است در برخی از کودکان بیشتر باشد بنابراین خانواده‌های کودکان آسیب دیده باید در خصوص ترس‌ها و واکنش‌های کودک صحبت کنند تا با حمایت کلامی، اضطراب کودک کاهش یابد.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.