سگ اصحاب كهف هم بیرون غار ماند

    کد خبر :165858

در گوشه‌اي از تاريخ به اصحاب كهف برمي‌خورم كه سگي با آنان همراه بود، ولي هيچ گاه آنان اين چنين با سگشان رفتار نمي‌كردند، بلكه حد و حدود رفتاري بين انسان و حيوان را رعايت مي‌كردند. سگ اصحاب كهف كه با آنان همراه شده بود، در تمام آن مدت طولاني كه آنان به خواب رفته بودند، به داخل غار نرفت كه در آغوش آنان بخوابد، بلكه در ورودي غار مانده بود.

شخصي در پياده‌رو راه مي‌رود و يك توله سگ كوچك را در آغوش كشيده است و از ترس گم شدن حاضر نيست او را براي لحظه‌اي رها كند يا يك ماشين لوكس و مدل بالا كه پنجره جلوي آن پايين آمده است تا يك سگ پا كوتاه تميز، بدون اينكه كمربند بسته باشد، به تماشاي شهر مشغول شود و توجه مردم را به خود جلب كند.

هيچ شك و اختلافي در اين نيست كه انسان برترين و شريف‌ترين مخلوق خداوند است و تمام موجودات و مخلوقات در خدمت انسان قرار دارند، تا با بهره‌گيري صحيح از آنها، زندگي در دنيا براي ما انسان‌ها راحت‌تر و با آرامش بيشتري همراه شود.

خداوند، حيوان را خلق كرد و در خدمت انسان قرار داد و اين انسان است كه اجازه دارد تا از حيوانات به روش صحيح، بهره‌مند شود. صداي خوش پرندگان، نگهباني سگان، باربري اسب و الاغ، بهره‌مندي از برخي حيوانات جهت تغذيه سالم و مقوي. تا وقتي زنده‌اند از شيرشان استفاده مي‌شود و زماني كه ذبح مي‌شوند از گوشتشان نيز بهره‌مند مي‌شويم.

اما جالب است بدانيم اسلام توجه خاص و ويژه‌اي به حيوانات دارد. توجهاتي از قبيل حق و حقوق حيوانات، نوع تغذيه آنها، روش نگهداري، توصيه به نگهداري برخي از حيوانات، آداب بهره‌گيري از آنها و بيان ويژگي‌هاي ارزشمندشان، نهي از آزار و اذيت آنان، هشدار به انسان‌ها از ستم كردن به حيوانات و به ناحق كشتن آنها، سفارش به تغذيه كردن از برخي حيوانات و نهي از تغذيه از برخي ديگر و بسياري ديگر از اين موارد كه مربوط به نوع رفتارانسان‌ها با حيوانات است.

جايگاه حيوانات در اسلام آنچنان ويژه است كه وقتي غربي‌ها، دم از حيوان‌دوستي مي‌زنند انسان جز تعجب كردن نمي‌تواند عكس‌العملي نشان دهد.

غربي‌هايي كه انسان‌دوستي را نمي‌فهمند، به افراط در حيوان‌دوستي رو آورده‌اند و ديگران را به آن توصيه مي‌كنند! شخصي كه از كشته شدن هزاران بچه بي‌گناه ناراحت نمي‌شود و خم به ابرو نمي‌آورد حالا به ديگران سفارش مي‌كند كه به سگ محبت كنيد و آنها را همچون فرزندانتان دوست داشته باشيد!

آنان اسلام و مسلمانان را متهم مي‌كنند به دشمني با حيوانات و مسلمانان را افرادي خشن معرفي مي‌كنند. متأسفانه عده‌اي هم اسير تبليغات آنان شده و به سگ‌بازي روي مي‌آورند. گويي آنان نمي‌فهمند كه سگ‌داري با سگ‌بازي متفاوت است.

اين عده از مسلمانان ساده‌انديش، با كمال صداقت، نيت مي‌كنند و آشي را كه غربي‌ها با صد وجب روغن پخته‌اند هم مي‌زنند! از ميان آن همه حيوان، سگ را كه داراي نجاست ذاتي است انتخاب كرده‌اند، احترام به حيوانات را تا جايي پيش برده‌اند كه آنان را جايگزين فرزندشان كرده‌اند.

حريم رفتاري بين انسان و حيوان بايد رعايت شود، اما عده‌اي مثلاً روشنفكر پرچم حمايت از حقوق حيوانات را آنچنان بالا برده‌اند كه فرزندان خودشان فراموش كرده‌اند. حتي برخي افراد خاموش‌فكر كه از آنها پيروي مي‌كنند، حاضر شده‌اند كه به جاي فرزنددار شدن، چند سگ را به عنوان فرزندخوانده بپذيرند و با جان و دل از آنان نگهداري كنند!

با هم غذا مي‌خورند، با هم حمام مي‌روند، با هم قدم مي‌زنند، با هم بازي مي‌كنند، لباس بر تنشان مي‌كنند و تمام دغدغه‌شان سگشان شده است. تاريخ را كه مطالعه مي‌كنيم به شخصي به نام يزيد برخورد مي‌كنيم كه يكي از خصوصيات معروف و مشهورش، ميمون‌بازي و سگ‌بازي بود. ميمونش را بغل مي‌كرد و در كنار خودش در بالاي مجلس مي‌نشاند. نامش را ابوقيس گذاشته بود و لباس بر تنش مي‌كرد.

در گوشه‌اي ديگر از تاريخ به اصحاب كهف برمي‌خورم كه سگي با آنان همراه بود، كه حتي در قرآن هم به آن اشاره شده است، ولي هيچ گاه آنان اين چنين با سگشان رفتار نمي‌كردند، بلكه حد و حدود رفتاري بين انسان و حيوان را رعايت مي‌كردند.

سگ اصحاب كهف كه با آنان همراه شده بود، در تمام آن مدت طولاني كه آنان به خواب رفته بودند، به داخل غار نرفت كه در آغوش آنان بخوابد، بلكه در ورودي غار مانده بود.

حالا هم در اين گوشه تاريخ، برخي از افراد از بين اين همه حيوانات گوناگون، فقط سگ را انتخاب مي‌كنند، براي سگشان پرستار مي‌گيرند و او را به آرايشگاه مي‌برند، غذاي گران‌قيمت برايش تهيه مي‌كنند و فرياد سگ‌بازي خود را در قالب حمايت از حقوق حيوانات بلند مي‌كنند، در حالي كه هيچ واكنشي نسبت به حقوق انسان‌ها و سرزمين‌هاي قحطي‌زده از خود نشان نمي‌دهند!

بي‌شك بسياري از اين افراد تحت تأثير فرهنگ ماهواره قرار گرفته‌اند… افرادي كه حس خودنمايي و رقابت با ديگران را در سر دارند… افرادي كه حس روشنفكري و تجددگرايي در خود احساس مي‌كنند. آشي كه غربي‌ها مي‌پزند براي سبك زندگي ما ايراني‌ها قابل هضم نيست.

منبع:روزنامه جوان

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید