با صدور مجوز محیط زیست برای پهنه معدنی D19

تکلیف آخرین بازماندگان یوز آسیایی چه خواهد شد؟

    کد خبر :88613

آنومالی‌ D19 در حالی پیش از شروع عملیات اکتشافی به شهرت خبری دست یافته است که مخالفت‌های سازمان محیط ‌زیست به دلیل حفظ زیستگاه یوز ایرانی باعث شد تا D19 میان خبرهای معدنی قرار گیرد و بارها و بارها درباره‌اش صحبت شود.

به گزارش ایسنا در حالی محیط زیست ایران مجوز اکتشافات مقدماتی در پهنه معدنی D19 را صادر کرده که در این منطقه تعداد محدودی یوزهای آسیایی در معرض انقراض زندگی می‌کنند.

«محمدرضا بهرامن» با بیان این که مجوز محیط زیست به چادرملو برای اکتشافات مقدماتی در D19 اولین تفاهم بزرگ معدن و محیط زیست در دولت دوازدهم است، اظهار کرد: با توجه به اتمام ذخایر معدن کنونی چادرملو تا شش سال آینده و سرمایه گذاری‌های عظیم صورت گرفته برای ایجاد حلقه ارزش افزوده تا محصولات فولادی، نیاز بود تا محدوده معدن سنگ آهن چادرملو ، یکبار دیگر از نظر اکتشافی مورد بازبینی قرار گرفته و ذخایر سنگ آهن آن شناسایی شود.

وی افزود: بر اساس اکتشافات پایه‌ای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، احتمال وجود ذخایر غنی در محدوده D19 بسیار بالاست از این رو، با توجه به درک متقابلی که میان سازمان محیط زیست و بخش معدن به وجود آمده، مجوز انجام اکتشافات مقدماتی در این منطقه صادر شد تا چادرملو بتواند به میزان دقیق سنگ آهن موجود در این منطقه دست یابد.

رییس خانه معدن ایران گفت: این تفاهم نشان می دهد که دولت دوازدهم و بخش معدن به درک مشترکی رسیده اند و سعی دارند با توجه به دغدغه های کلان ملی، مسائل را حل و فصل کرده تا هم معادن فعال شوند و هم اینکه محیط زیست و حیات وحش ما کمترین آسیب را به خود ببیند .

«محمود نوریان» مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ضمن تقدیر و تشکر از مدیران و کارشناسان سازمان محیط زیست که ایجاد فضای مناسب و بوجود آمدن درک متقابل از ضرورت اجتناب ناپذیر بهره‌برداری از ذخایر معدنی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور گفت: ما نیز همواره خود را متعهد و ملزم به رعایت تمامی ضوابط زیست محیطی می دانیم و امیدواریم بتوانیم در این پهنه معدنی به ذخایر مناسبی دست یابیم .

وی با اشاره به شناسایی اولیه ذخیر 100 میلیون تنی این پهنه معدنی اظهار امیدواری کرد با انجام اکتشافات اولیه بتوانیم میزان دقیق ذخایر قطعی این معدن را شناسایی کنیم.

مدیر عامل چادر ملو در ادامه با یادآوری این که بهره‌برداری از این معدن سنگ آهن به طور مشترک به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و سنگ آهن مرکزی ایران واگذار شده است گفت : همانطور که با آغاز بهره برداری از معدن چادرملو در دل کویر مرکزی و در فاصله 180 کیلومتری یزد، اقدام به ایجاد بیش از 80 هکتار فضای سبز کردیم و نه تنها حیات وحش منطقه را برهم نزدیم بلکه امکان امنیت بیشتر فراهم کردیم ، اکنون نیز خود را متعهد به ایجاد محیطی مناسب، منطبق با اکوسیستم منطقه می دانیم.

پهنه جدید D19 در فاصله 30 کیلومتری معدن کنونی چادرملو واقع شده که با توجه به روبه پایان بودن ذخیره این معدن طی پنج، شش سال آینده، بنا بر این بهره برداری از معدن D19 برای ادامه فعالیت های مجتمع عظیم معدنی چادرملو بسیار حیاتی است .

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید