برندگان جایزه نوبل اقتصاد را بشناسید

    کد خبر :388281

ویلیام نوردهاوس و پل ام رومر برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۱۸ برای کار درباره تغییرات آب و هوا و نوآوری‌های تکنولوژیکی در اقتصاد مدل هایی را طراحی کرده اند که به رشد اقتصادی پایدار در جهان کمک می‌کند.

به گزارش سی ان بی سی،نوردهاوس از دانشگاه ییل اولین کسی است که یک مدل کمی برای پیوند اقتصاد و آب و هوا طراحی کرده است.

به گزارش بازتاب به نقل از خبرآنلاین ، پل ام رومر هم از دانشکده بازرگانی استرن دانشگاه نیویورک در مدل خود نشان داده که چطور اقتصاد بر حکمرانی فشار می آورد و موجب تشویق شرکت ها برای تولید ایده و نوآوری های جدید می شود.عاملی که یک مدل جدید در توسعه را به عنوان نظریه رشد درونی معرفی می کند.

آکادمی نوبل در بیانیه ای تاکید کرده که یافته‌های این دونفر، از طریق ایجاد مدل‌هایی برای توضیح تعاملات متقابل اقتصاد بازار با ماهیت و دانش انسان، باعث وسیع تر شدن قلمرو تحلیل‌های اقتصادی شده و مدل های چگونگی تعامل اقتصاد بازار با دانش را تشریح می کند.

در همین حال بیزنس اینسایدر هم در گزارشی نوشت:رومر اقتصاددان پیشین بانک جهانی جایزه خود را برای ارتباط نوآوری های تکنولوژیکی در تحلیل های اقتصادی کلان بلند مدت دریافت کرده است.

نوردهاوس که به عنوان پدر اقتصاد تغییرات آب و هوایی شناخته می شود،جایزه خود را برای ارتباط تغییرات آب و هوایی با تجزیه و تحلیل اقتصاد کلان در بلند مدت به دست آورد.

کمیته نوبل در بیانیه ای اعلام کرد که این دو نفر دو روش برای پاسخ به سئوالات اساسی و موثر درباره چگونگی ایجاد رشد اقتصادی پایدار و بلند مدت بر مبنای تغییرات اقلیمی و ارائه نظریه رشد درونی طراحی کرده اند.

کار رومر بر روی نوآوری های اجتماعی متمرکز شده که می تواند رشد بلند مدت را براساس تکنولوژی ایجاد کند.او معتقد است که دولت ها باید نوآوری های تکنولوژیکی را به عنوان وسیله ای برای رونق آینده اقتصادی با حمایت مالی از پروژه ها تشویق کنند.

نوردهاوس هم راهکاری برای ترکیب تاثیرات اجتماعی تغییرات آب و هوایی بر مدل های اقتصادی یافته است.این مدل ارزیابی تاثیر تغییرات آب و هوایی را بر اقتصاد نشان می دهد که یک مثال واضح آن این است که چگونه وضع مالیات بر تولید کربن می تواند بر اقتصاد و آب و هوای یک کشور تاثیر بگذارد.

کمیته نوبل گفته است که کار این دو اقتصاد دان اگرچه پاسخ های قطعی را نمی دهد، اما یافته های آنها به طور قابل ملاحظه ای به این سئوال که چگونه می توان به رشد اقتصادی پایدار و بلندمدت دست یافته،نزدیک است.

جایزه نوبل اقتصادی که به ارزش 9 میلیون کرون سوئد معادل یک میلیون دلار است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید