پرش به محتوای اصلی

اظهارات جنجالی لاریجانی درباره NPT/ ساخت بمب اتم کار چندان پیچیده‌ای نیست!

کد خبر 1241222
لاریجانی (1)

محمدجواد لاریجانی، تحلیلگر مسائل سیاسی، با انتقاد از پیامدهای عضویت ایران در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، خواستار لغو هرچه سریع‌تر تعهدات عملی کشور در چارچوب این معاهده از سوی مجلس شورای اسلامی شد.

لاریجانی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: ایران در حوزه علوم و فناوری هسته‌ای نباید محدودیتی کمتر از سایر کشورها برای خود قائل باشد. به گفته وی، کشورمان تاکنون مطابق تعهدات خود در NPT فعالیتی در زمینه تسلیحات اتمی نداشته و تا زمانی که عضو این معاهده باشد، نیز چنین فعالیتی نخواهد داشت.

وی با اشاره به فتوای رهبر پیشین انقلاب درباره منع استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی، مدعی شد عضویت ایران در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای منفعتی برای کشور نداشته و تنها خسارت به همراه آورده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید کرد مجلس باید هرچه سریع‌تر تعهدات عملی ایران در چارچوب NPT را لغو کند تا پس از آن، طرف مقابل بتواند درباره ضرورت ادامه عضویت ایران در این معاهده با کشورمان وارد بحث شود.

لاریجانی همچنین موضوع بازدارندگی سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی ایران را مهم دانست و گفت این مسئله مطالبه‌ای جدی است که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد. وی در عین حال تصمیم‌گیری نهایی درباره این موضوع را در اختیار رهبری دانست.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با تأکید بر اهمیت حفظ دانش و فناوری هسته‌ای گفت: علوم و فنون هسته‌ای بسیار فراتر از ساخت بمب است و ساخت بمب در مقیاس متعارف، کار چندان پیچیده‌ای نیست.

لاریجانی در پایان هشدار داد ایران نباید وارد مذاکراتی شود که محور آن محدود کردن علوم و فناوری‌های هسته‌ای کشور باشد؛ هرچند به اعتقاد وی، مذاکره درباره ادامه عضویت یا خروج از معاهده NPT به‌خودی‌خود ایرادی ندارد.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.