جدیدترین اخبار
9 آذر 1400 ساعت 10:10 سبک زندگی کد خبر :866108
برای چاپ کلیک کنید

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای افرادی که احساس سرما می‌کنند

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای افرادی که احساس سرما می‌کنند

فردی که در فصل سرما بیشتر احساس سردی می‌کند باید نکات تغذیه‌ای را بیشتر رعایت کند تا دچار بیماری و غلبه سردی نشود.

در تقسیم‌بندی طب قدیم دو مزاج سودا و بلغم جزو مزاج‌های سردی بود. افراد با این مزاج‌ها در فصل‌های پاییز و زمستان دچار مشکلات بیشتری می‌شدند و به همین دلیل رعایت توصیه‌های غذایی برایشان اهمیت بیشتری داشت. در ادامه به آنچه این افراد باید بخورند و آنچه باید از خوردن آن اجتناب کنند، می‌پردازیم:

غذاهای مناسب
مصرف گوشت گوسفند و شتر

افراد سرمایی باید در مصرف گوشت دقت کنند زیرا بعضی مواد پروتئینی دارای طبیعت سرد هستند. به عنوان مثال گوشت دارای طبیعت سرد است در حالی که گوشت گوسفند و شتر طبیعتی گرم دارد. گوشت مرغ هم دارای طبیعتی سرد است و مصرف آن باید محدود و همراه با مواد غذایی گرم باشد.

مصرف لبنیات همراه با مصلح

لبنیات از جمله شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک دارای طبیعت سرد است و برای افراد سرد مزاج مفید نیست، اما از آنجایی که نمی‌توان مصرف آن را کنار گذاشت بهتر است با مصلح آن مانند نعناع، زیره، فلفل و کاکوتی مصرف شود.

میوه‌های فصل و سبزیجات

در این فصل میوه‌های دارای ویتامین سی یافت می‌شود که برای مقابله با سرمای بدن مناسب است. میوه‌های این فصل به جز میوه‌های ترش برای این افراد مناسب است و بیشتر خوردن انار، سیب، نارنگی و پرتقال شیرین توصیه می‌شود.

پیاز خام

مصرف پیاز خام موجب دفع اخلاط سودا از بدن می‌شود.

هویج

هویج یا سوپ هویج یک خوراکی مفید و گرم کننده بدن برای فصل زمستان است.

چغندر

چغندردر را به سالاد یا سوپ خود اضافه کنید تا احساس سرمای کمتری داشته باشید.

نوشیدن چای

نوشیدن چای کمرنگ در فصل سرد همراه با زنجبیل، هل، دارچین، میخک و زعفران گزینه مناسبی برای سرد مزاج‌هاست.

دمنوش، آب جوش و عسل

دمنوش‌های آویشن، رزماری، زنجبیل، دارچین، بادرنجبویه، گل گاوزبان و سرخارگل که طبیعتی گرم دارد، با احساس سرمای بدن مقابله و انرژی و حرارت لازم آن را تامین می‌کند. همچنین نوشیدن یک لیوان آب جوش همراه با عسل سبب می‌شود احساس سرما و بی‌حالی شما برطرف شود.

زردچوبه

زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و باعث افزایش دمای بدن می‌شود.

کندر

مصرف کندر هنگام صبح می‌تواند گرمای مطبوعی برای بدن فراهم کند.

فلفل

غذاهای تند به حفظ گرمای بدن کمک می‌کند و میزان صفرا را افزایش می‌دهد.

خوردنی‌های مضر برای سرمایی‌ها

مصرف کاهو، خیار، گوجه‌فرنگی، برنج، آبغوره، آب لیمو، انواع ترشی، غذاهای سنگین، بادمجان و غذاهای شور برای افراد سرمایی مضر است.

خراسان

روی خط خبر

  • اعتبار ویژه برای ایجاد شهرک ضایعات در نظر گرفته شود
  • خوشحالی سیمون رولفس از جذب سردار آزمون
  • زلزله ۳.۷ ریشتری آران وبیدگل را لرزاند
  • برگزاری نشست سران قوا به میزبانی رئیسی
  • لغو اخذ سود از دیرکرد اقساط وام‌ها در دستور کار بانک مرکزی
  • معاون وزیر بهداشت: ابلاغ برگزاری حضوری کلاس ها و امتحانات به دانشگاه های پزشکی
  • اعلام نتایج نهایی پذیرش رشته‌های بدون آزمون کاردانی
  • اقدام تازه آمریکا علیه ایران
  • شروط جدید عراق برای ورود مسافران ایرانی
  • هشدار نماینده مجلس: خطر ورشکستگی تامین اجتماعی جدی است
  • مخالفت کمیسیون تلفیق با خرید خدمت سربازی برای مشمولین داخل کشور
  • رئیس سازمان سنجش: کنکور را حذف شده در نظر بگیرید
  • سقوط بیت‌ کوین تا کانال ۳۶هزار دلاری
  • افزایش قیمت سکه و ارز در ۲ بهمن ۱۴۰۰
  • نرخ سوخت کامیون ترانزیت در مرز باشماق به ۹ هزار تومان بازگشت
  • استاندار تهران: واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲ سال به‌طور داوطلبانه آغاز می‌شود
  • وضعیت سبد سهام عدالت در ۲ بهمن
  • فردا سینما‌های کشور رایگان است
  • تصمیم مهم مجلس درباره افزایش سن بازنشستگی و نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی
  • حاجی دلیگانی: قرارگاه بی اثر کردن تحریم‌ها فعال شد
  • افزایش ۲ هزار و ۴۱۰ واحدی شاخص کل بورس در اولین روز هفته
  • محبوب‌ترین خواننده پاپِ دهه ۸۰ معرفی شد
  • تیم مذاکره‌کننده آمریکا در وین تغییر کرد
  • علل، علایم و درمان اگزمای آلرژیک
  • ماجرای تیراندازی در خیابان شریعتی تهران چه بود؟
  • علت تفاوت قیمت فرش ۷۰۰شانه کاشان در بازار
  • دزدان نفت دستگیر شدند
  • زالی: باید به واکسن کرونای داخلی اعتماد کرد
  • سایبان فنری
  • جزییات وحشتناک در مورد خودروهای ایرانی