3 پیام اصلی برگزاری مهمترین رزمایش مشترک تاریخ روابط آمریکا و اسرائیل چیست؟

    کد خبر :970053
رزمایش مشترک آمریکا و اسرائیل

در شرایط کنونی که مذاکرات احیای برجام به بن بست خورده، فشارهای خارجی علیه کشورمان در پی اعتراضات اخیر در ایران افزایش قبال توجهی یافته و تنش ها میان ایران و اروپا در پی اقدام اخیر پارلمان اروپایی در تصویب قطعنامه ای با محوریت تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اوج خود رسیده، برگزاری مهمترین رزمایش مشترک تاریخ روابط اسرائیل و آمریکا، حامل پیام ها و تبعاتی جدی و خاص است.

بازتاب – دیروز رزمایش مشترک آمریکا و رژیم اسرائیل که برخی منابع خبری و مقام های نظامی غربی از آن به عنوان مهمترین تمرین مشترک نظامی دو طرف یاد می کنند به پایان رسید. در جریان این رزمایش؛ هزاران نیرو، 12 فروند کشتی و همچنین 142 هواپیمای نظامی از جمله بمب افکن های اتمی حضور دارند.

یک مقام ارشد نظامی آمریکا به خبرگزاری رویترز اعلام کرده که هدف اصلی این رزمایش نشان دادن هماهنگی میان ارتش های آمریکا و اسرائیل در بحبوحه تنش های فزاینده در مورد برنامه اتمی ایران است. البته که این مقام آمریکایی این را هم اضاف کرده که منظور اصلی این رزمایش ایران نیست و در طی آن سعی می شود تا با طیف متنوعی از تهدیدات مقابله شود.

با این همه به نظر می رسد که برگزاری رزمایش مذکور به طور خاص حامل 3 پیام عمده و محوری است:

 

1- ارسال پالس های جدید به ایران

“ایران” کلیدواژه ای بوده که تاکنون چه مقام های ارشد اسرائیلی و آمریکایی و چه جریان های رسانه ای که به پوشش رزمایش مشترک واشینگتن و تل آویو پرداخته اند، توجه ویژه ای را به آن معطوف داشته اند. جریان‌های رسانه ای وابسته به رژیم صهیونیستی سعی داشته اند هدف اصلی و محوری رزمایش مذکور را ایران معرفی کنند. البته که خودِ نتانیاهو نخست وزیری اسرائیل نیز از زمان استقرار دولتش بارها تاکید کرده که ماموریت اصلی دولت خود را تقابل با ایران تعریف کرده است.

اما در جبهه مقابل دولت آمریکا با حضور در این رزمایش سعی دارد جبهه ای جدید از جنگ روانی علیه ایران را باز کند تا به تهران نشان دهد که در کنار وضع تحریم و همراهی با فشارهای جهان غرب و متحدان منطقه ای آن علیه ایران، در میدان اقدامات قهری نیز در حال تقویت توانمندیهای خود جهت تقابل با ایران است. از این منظر، آمریکا به دنبال تقویت همان گزینه ای است که همواره در تعامل با ایران تاکید کرده که علیه این کشور روی میز است.

مساله ای که مخصوصا در شرایط فعلی که مذاکرات احیای برجام به بن بست خورده، فشارهای خارجی علیه کشورمان در پی اعتراضات اخیر در ایران افزایش قبال توجهی یافته و تنش ها میان ایران و اروپا در پی اقدام اخیر پارلمان اروپایی در تصویب قطعنامه ای با محوریت تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اوج خود رسیده، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

 

2- تاکید بر اشتراک نظر آمریکا و اسرائیل در حوزه مسائل راهبردی

یکی دیگر از پیام های رزمایش مشترک میان آمریکا و اسرائیل که در نوع خود مهمترین تمرین نظم مشترک میان دو طرف نیز لقب گرفته، تاکید بر این نکته است که مواضع واشینگتن و تل آویو در حوزه مسائل راهبردی نظیر مقابله با ایران، تا حد زیادی به هم نزدیک شده و دولت آمریکا از موضع سنتی خود مبنی بر خویشتنداری و در نظر گرفتن تمامی جوانب در طرحِ تهدید علیه ایران تا حدی عقب نشینی کرده است و اکنون با جسارت بیشتری وارد میدان می شود.

البته که این اقدام دولت آمریکا را نباید جدای از تحرکات اخیر آن در مواردی نظیر مقابله با شبکه اقتصادی ایران در خاک عراق و یا وضع دور جدیدی از تحریم ها علیه ایران ارزیابی کرد. مسائلی که همه و همه در کنار یکدیگر تنها یک هدف را دنبال می کنند و آن تنگ تر کردنِ حلقه محاصره و فشارها علیه ایران است.

 

3- ارسال پیام از سوی دولت بایدن به لابی های اسرائیلی

در نهایت باید گفت که جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا و حزب دموکرات این کشور سعی داشته اند از طریق برگزاری رزمایش مشترک با اسرائیل، این پیام مهم را به لابی‌های اسرائیلی که از قدرت و نفوذ بالایی در معادلات سیاسی و اقتصادی آمریکا برخوردار هستند برسانند که این دولت تعهد بالایی به امنیت و منافع اسرائیل دارد. رویکردی که هدف اصلی از ابراز آن، جلب حمایت های این لابی ها همزمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری سال 2024 آمریکا است.

در واقع، دموکرات ها از همین حالا سعی دارند نظر لابی های قدرتمند صهیونیستی در خاک آمریکا را به خود جلب کنند و درست به همین دلیل هم است که می خواهند با این دیدگاه که از سوی جمهوریخواهان تبلیغ می شود و اشاره به این نکته دارد که دولت بایدن تعهدی به اسرائیل ندارد، مقابله کنند. البته که نمونه این ملاحظه کاری های دولت بایدن را در اقدامات پیشین آن نظیر اینکه اعلام داشتند حصول هرگونه توافق اتمی با ایران را به دوره پس از برگزاری انتخابات میاندوره ای کنگره موکول کرده اند هم مشاهده کرده ایم. تحرکی که اصلی ترین هدف آن جلوگیری از جلب اعتراضات و انتقادات جمهوریخواهان و لابی های صهیونیستی به کارزار انتخاباتی حزب دموکرات بود. از این رو، اکنون نیز عملا با پدیده ای مشابه طرف هستیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید