پرش به محتوای اصلی

گوگل برای هوش مصنوعی به سراغ برق هسته‌ای رفته است

کد خبر 1229081
گوگل هوش مصنوعی برق هسته‌ای

هر بار که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنیم، در جایی دورتر مجموعه‌ای از پردازنده‌ها شروع به کار می‌کنند. این پردازنده‌ها برق مصرف می‌کنند، گرما تولید می‌کنند و برای خنک شدن به انرژی بیشتری نیاز دارند. وقتی میلیون‌ها کاربر به صورت همزمان از مدل‌ها استفاده کنند، مصرف برق به عددی بسیار بزرگ می‌رسد.

بازتاب_ به همین دلیل شرکت‌های فناوری حالا فقط شرکت نرم‌افزاری نیستند؛ آنها به یکی از بزرگ‌ترین خریداران انرژی تبدیل شده‌اند.

سرمایه‌گذاری عظیم گوگل در فنلاند نمونه روشنی از این تغییر است. این شرکت برای توسعه مراکز داده و زیرساخت هوش مصنوعی به برق پایدار نیاز دارد و قراردادهای بلندمدت انرژی را بخشی از راهبرد خود قرار داده است.

برق هسته‌ای یک مزیت مهم برای دیتاسنترها دارد؛ برخلاف باد و خورشید، تولید آن وابسته به شرایط آب‌وهوایی نیست و می‌تواند شبانه‌روز انرژی پایدار فراهم کند.

فنلاند نیز به دلیل هوای خنک برای ساخت دیتاسنتر جذاب است. هرچه دمای محیط پایین‌تر باشد، هزینه سرمایش تجهیزات کاهش پیدا می‌کند.

رقابت هوش مصنوعی اکنون به شبکه برق کشورها رسیده است. شهرهایی که بتوانند برق فراوان، ارزان و پایدار ارائه دهند، شانس بیشتری برای جذب مراکز داده خواهند داشت.

این موضوع در سال‌های آینده حتی می‌تواند سیاست انرژی دولت‌ها را تغییر دهد. پروژه‌هایی که زمانی فقط برای تأمین برق شهرها ساخته می‌شدند، حالا ممکن است برای نیاز شرکت‌های فناوری توجیه اقتصادی پیدا کنند.

 

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.