مرکز امنیت دریایی منطقه با ۳۶ کشور در چابهار راه اندازی می‌شود

    کد خبر :826374
مرکز امنیت دریایی منطقه با ۳۶ کشور در چابهار راه اندازی می‌شود

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: برای برقراری امنیت کامل دریایی در منطقه، مرکز هماهنگی همکاری های بین المللی امنیت دریایی با حضور ۳۶ کشور منطقه در بندر چابهار راه اندازی می شود.

امیر دریادار «حسین خانزادی» بامداد یکشنبه در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما افزود: راه اندازی این مرکز در بندر چابهار بر اساس تصمیم هفتمین اجلاس آیونز به میزبانی کشور فرانسه در جزیره ریونیون بود تا کشور‌های منطقه اقیانوس هند برای برقراری امنیت کامل دریایی بتوانند اطلاعات مورد نیاز را در بین خود مبادله کنند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: این مرکز برای نخستین بار در منطقه تشکیل می‌شود و کشور‌های منطقه می‌توانند نمایندگان خود را به بندر چابهار اعزام کنند و نحوه ارتباط این مرکز با ۳۶ کشور منطقه اقیانوس هند به صورت آنلاین و لحظه‌ای خواهد بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور در هفتمین نشست آیونز به میزبانی کشور فرانسه در جزیره ریونیون واقع در غرب جزیره ماداگاسکار در اقیانوس هند جنوبی اظهار داشت: خوشبختانه فرماندهان ۳۶ کشور حاشیه اقیانوس هند در این اجلاس حضور داشتند تا بتوانیم با طرح مسائل مربوط به دزدی دریایی، کشور‌ها را برای مقابله با این ناامنی دریایی آماده کنیم.
خانزادی با بیان اینکه اقیانوس اطلس سومین اقیانوس بزرگ جهان محسوب می‌شود، گفت: متاسفانه در نزدیکی این اقیانوس کانون ناامنی در خلیج عدن شکل گرفت و این سبب شد که کشور‌های منطقه هوشیاری خوبی پیدا کنند، هر چند که بعضی از کشور‌های منطقه نیروی دریایی مناسبی نیز ندارند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: در سال ۲۰۰۷ با گسترش وسعت دزدی دریایی از شاخ آفریقا به طول ۷۰۰ مایل دریایی منطقه ناامنی را به وجود آمد به طوری که تجارت دریایی و هزینه‌های حمل و نقل دریایی در منطقه افزایش یافت.

وی گفت: برای اولین بار جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۰ در این اجلاس در امارات متحده عربی شرکت کرد و در این اجلاس کشور‌های انگلیس و فرانسه نیز که سرزمین اصلی آن‌ها در اروپاست، به دلایل وجود جزایر مختلف این دو کشور در منطقه از اعضای اجلاس آیونز هستند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: پس از برگزاری پنجمین دوره از اجلاس آیونز میزبانی ششمین دوره این اجلاس در سال ۹۷ به تهران محول شد و کشور فرانسه نیز برای برگزاری هفتم اجلاس آن در جزیره ریونیون انتخاب شد، اما به علت شیوع بیماری کرونا برگزاری این اجلاس مدتی با تاخیر انجام شد.

دریادار خانزادی یادآورشد: خوشبختانه دو هفته پیش مأموریت سفر به جزیره ریونیون به خوبی انجام شد که پس از پنج روز پرواز، فقط یک روزه این اجلاس در این جزیره برگزار شد و در این اجلاس به عنوان فرمانده نیروی دریایی ایران مواضع جمهوری اسلامی ایران را در خصوص وضعیت امنیت منطقه مطرح کردیم و با فرماندهان بعضی از کشور‌های جهان نیز در این اجلاس گفتگو‌های دو جانبه و چند جانبه برگزار کردیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: در این اجلاس مسائل خود را بدون پرده مطرح کردیم و در گفتگو‌های دوجانبه با فرماندهان نیروی دریایی کشور‌های مختلف منطقه صریحا اعلام کردیم که منطقه خلیج فارس و دریای عمان منطقه امنی است و نیروی دریایی ما در خلیج عدن به دنبال برقراری امنیت بیشتری در منطقه است.

وی گفت: در این اجلاس تاکید شد که برقراری امنیت در دریا‌های آزاد توسط یک کشور عملاً مقدور نیست، بلکه هرگونه برقراری امنیت کامل در هر منطقه به همکاری همه کشور‌های منطقه نیاز دارد.
خانزادی بیان کرد: با جمع‌بندی نتایج برگزاری این اجلاس مقرر شد که مرکز بین المللی همکاری‌های امنیت دریایی برای نخستین بار در منطقه چابهار راه‌اندازی شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور ناو گروه دریایی ایران در اقیانوس اطلس یادآورشد: پیش از این نیروی دریایی ایران در فقط درخلیج فارس و دریای عمان حضور داشت، اما هم اکنون عده‌ای نگران حضور نیروی دریایی ایران در آب‌های دور دست هستند و دلیل حضور نیروی دریایی ایران در آب‌های آزاد این است که اقتدار، قدرت و امنیت آفرینی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران را به خوبی نشان دهیم.

خانزادی تاکید کرد: بیش از ۴۲ سال است که زیر تحریم‌های نظامی و اقتصادی امریکا قرار داریم، اما امروز از دل این تحریم‌ها نیروی دریایی قدرتمندی درآمده که برای اولین بار در تاریخ در اقیانوس اطلس حضور موفقیت‌آمیزی دارد.

وی تأکید کرد: اقیانوس اطلس موقعیت خاصی دارد و ناو گروه ایرانی که به این منطقه اعزام شد پس از اینکه وارد مرکز اقیانوس اطلس شد اطلاع رسانی کردیم و نشان دادیم که نیروی دریایی ایران بدون پهلوگیری در هیچ بندری در تمام دریا‌ها می‌تواند حضوری قدرتمند داشته باشد و این مسئله هم اکنون آمریکایی‌ها را بسیار نگران کرده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ناو گروه ایران در اقیانوس اطلس بیش از ۵ هزار مایل با کشور آمریکا فاصله دارد، اما آن‌ها از این حرکت نیروی دریایی مقتدر جمهوری اسلامی ایران بسیار نگران هستند، زیرا شناور مکران ما می‌تواند هم اکنون ۱۱۰ هزار تن سوخت با خود حمل کند و حتی ۱۰ سال بدون سوختگیری می‌تواند در آب‌های آزاد تردد نماید.

خانزادی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی آمریکایی‌ها گستاخانه در اطراف ایران پایگاه‌های نظامی مختلفی ایجاد کردند و در اطراف آب‌های ما ناوگان خود را نیز مستقر کردند در حالی که آن‌ها هم اکنون نگران هستند که چرا نیروی دریایی ایران وارد اقیانوس اطلس شده است.

وی با اشاره به اقتدار نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در تولید شناور‌ها و قطعات یدکی مورد نیاز ناوگان ایرانی گفت: ایران توانمندی بالایی در تولید شناور‌های دریایی دارد و هم اکنون برخی از شناور‌های ما چند هزار کیلومتر از سرزمین اصلی ما فاصله دارند تا بتوانند عملیات اسکورت را برای نفتکش‌های ایران انجام دهند.

فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: مدت یک سال است که ما در اقیانوس هند و دریای سرخ اسکورت مستقیم نفتکش‌های دریایی خود را انجام می‌دهیم تا کشتی‌های ایرانی با امنیت کامل در منطقه تردد کنند.

وی با اشاره به هشت سال دفاع مقدس یادآورشد: در این جنگ پس از گذشت ۶۷ روز از دفاع مقدس عملاً نیروی دریایی رژیم بعثی از بین رفت و با حضور جوانان توانمند و متخصص ایرانی کار ساخت لوازم و قطعه سازی در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به خوبی دنبال شده و حتی موتور‌های پیشرفته نیز توسط این جوانان توانمند و متخصص ساخته شده است.

به گفته خانزادی ساخت موتور‌های پیشرفته دیزل دریایی در کشور خبر خوبی است و جا دارد از اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت و پشتیبانی از ساخت موتور‌های کشتی و جهش در این زمینه تقدیر و قدردانی شود.

وی از راه‌اندازی مرکز نوآوری صنایع دریایی در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: امیدواریم با راه اندازی این مرکز و با حضور جوانان متخصص ایرانی بتوانیم نیاز‌های شناوری و ناوگان دریایی خود را تامین کنیم.

فرمانده نیروی دریایی با اشاره به امنیت آب‌های سرزمینی ایران گفت: خوشبختانه آب‌های حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران در شمال و جنوب از امنیت بالایی برخوردار هستند و اگر شناوری قصد تقرب به سرزمین اصلی ما داشته باشد شبانه‌روزی پایش و رصد می‌شود و پهپاد‌های نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران نیز هر زمان که نیاز باشد در آسمان دریا‌ها پرواز‌های شناسایی خود را انجام می‌دهند و هم اکنون تمام آب‌های حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران تحت کنترل نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: اقتدار نیروی دریایی ایران تا آنجا پیش رفته است که هم اکنون ۳ هزار کیلومتر پایین‌تر از مرز‌های آبی، فرزندان ایرانی مقتدرانه در آب‌های آزاد با دزدان دریایی مقابله می‌کنند و در آب‌های حاکمیتی خود نیز مقتدرانه حضور دارند.

وی از ساخت هاورکرافت در مجموعه وزارت دفاع خبر داد و گفت: با طراحی و ساخت این هاورکرافت انتظار داریم آذر ماه سال جاری وزارت دفاع آن را به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل دهد تا بتوانیم از اولین هاورکرافت ساخت جمهوری اسلامی ایران رونمایی کنیم.

وی در خصوص کمک‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه مکران نیز اظهار داشت: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در منطقه مکران حضوری قدرتمند دارد و برای مقابله با شیوع بیماری کرونا در این منطقه طی دو و یا سه هفته آینده دو بیمارستان بزرگ ۹۶ تختخوابی در بندرعباس و بندرکنارک راه اندازی می‌شود و در صورت نیاز می‌توانیم ظرفیت این بیمارستان‌ها را به دو برابر افزایش دهیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش از وزارت بهداشت و درمان خواست برای تجهیز این بیمارستان‌ها با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همکاری لازم را به عمل آورند.
خانزادی در پایان در خصوص بیمارستان بندرجاسک نیز گفت: کلنگ ساخت این بیمارستان یک سال پیش دربندرجاسک به زمین زده شد و انتظار ما است که تا یک سال آینده این بیمارستان در بندرجاسک به بهره‌برداری برسد.

منبع: ایرنا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید