علت مشکل تنفسی مردم خوزستان درخت کنوکارپوس است؟

    کد خبر :640183
علت مشکل تنفسی مردم خوزستان درخت کنوکارپوس است؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان گفت: هنوز عامل اصلی به طور دقیق مشخص نشده است ولی احتمال قوی این است که دانه های درخت کونوکارپوس به عنوان عامل تشدید کننده این اتفاق در ترکیب با آلاینده های موجود در هوا روی اندام تنفسی افرادی که ضمینه دار هستند تاثیر می گذارد اثر منفی می گذارد و باعث تنگی نفسشان می شود ولی هنوز باید بررسی صورت بگیرد.

محمد جواد اشرفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان ، درباره تأثیر گیاه کنوکارپوس در ایجاد مشکلات تنفسی مردم خوزستان گفت: مشکل تنفسی فقط برای مردم اهواز است و شامل کل خوزستان نمی شود و همچنین برای تعداد محدودی از شهروندان است.

 

اشرفی در ادامه بیان کرد: امسال ۴ هزار نفر دچار مشکلات تنفسی شده اند و در اولین بارش پاییزی احساس تنگی نفس به آنها دست می دهد.

 

وی در ادامه بیان کرد: هنوز عامل اصلی به طور دقیق مشخص نشده است ولی احتمال قوی این است که دانه های درخت کونوکارپوس به عنوان عامل تشدید کننده این اتفاق در ترکیب با آلاینده های موجود در هوا روی اندام تنفسی افرادی که ضمینه دار هستند تاثیر می گذارد اثر منفی می گذارد و باعث تنگی نفسشان می شود ولی هنوز باید بررسی صورت بگیرد.

 

مدیر کل محیط زیست خوزستان بیان کرد: بر اساس مطالعات دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اثبات شده اگر این گیاه به موقع هرس و در شرایط رویش نگهداری شود، در کاهش میزان مشکلات تنفسی برای مردم موثر است.

 

اشرفی افزود: این اتفاق فقط برای همین بارندگی است و برای بارندگی هایی بعدی این مشکلات را نداریم.

 

مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان خوزستان افزود: برای اولین بار در آبان ماه سال ۹۲، با بارش باران در اهواز و چند شهر دیگر ۱۸ هزار نفر به دلیل تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کردند.

 

اشرفی با اشاره به افزایش آمار مراجعان به بیمارستان بر اثر عارضه تنفسی ادامه داد: در سال ۹۳ تعداد افراد مراجعه کننده به بیمارستان‌ها به ۲۵ هزار نفر افزایش یافت، بر همین اساس جلسات متعددی برای شناسایی عوامل بیماری زا تشکیل شد و در نهایت نزدیک به ۱۸ علت از جمله آتش گرفتن مزارع نیشکر، لاستیک و آلاینده‌ها مشخص شد.

 

اشرفی افزود: طی ۴ تا ۵ ماه گذشته پدیده گرد و غبار را در خوزستان و اهواز نداشتیم و هوا کاملا پاک بود و با بارندگی آلودگی تشدید شد.

 

مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان خوزستان با بیان اینکه بین سال‌های ۹۳ و ۹۴ مطالعات زیادی در این زمینه (علل بروز حادثه تنگی نفس) انجام شد، تصریح کرد: یکی از عللی که مورد بررسی قرار گرفت، گرده گیاهان بود، بر همین اساس مطالعاتی بر روی افراد مراجعه کننده به بیمارستان انجام و مشخص شد یکی از عوامل ایجاد کننده آسم تنفسی، گرده یک نوع گیاه است.

 

اشرفی با اشاره به اقدام شهرداری اهواز در کاشت گونه گیاهی کنوکارپوس، گفت: در سال‌های گذشته شهرداری اهواز به کاشت تعداد زیادی از گونه گیاهی کنوکارپوس اقدام کرده بود و یکی از ویژگی‌های این گونه گیاهی گرده افشانی آن در آبان ماه است که با شروع بارش‌ها گرده آن در محیط پراکنده می‌شود.

 

وی ادامه داد: مطالعات انجام شده نشان داد اگر این گیاه (کنوکارپوس) پیش از آبان ماه هرس شود، دیگر شاهد گرده افشانی آن نخواهیم بود و بر اساس نتایج به دست آمده، به دستور استاندار خوزستان هرس گیاه کنوکارپوس به صورت گسترده پیش از آبان سال ۹۵ انجام شد و با همین اقدام در آن بازه از زمان تعداد مراجعان به بیمارستان به دلیل تنگی نفس از ۲۵ هزار نفر به یک هزار نفر کاهش یافت و در ادامه این رقم به ۷۰۰ نفر رسید.

 

به گزارش میزان،مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان خوزستان با اشاره به اینکه شهرداری اهواز در زمان کاشت گیاه کنوکارپوس از سازمان جنگل‌ها و محیط زیست استعلام نگرفته است، تصریح کرد: به نظر می‌رسد شهرداری اهواز مانند سال‌های گذشته هرس به موقع گیاه کنوکارپوس را با جدیت انجام نداده است، به همین دلیل امسال تعداد مراجعان به مراکز درمانی به دلیل عارضه تنفسی نسبت به سال گذشته افزایش یافت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید