پرش به محتوای اصلی

طرح سه‌فوریتی مجلس برای نجات اقتصاد کشور

کد خبر 1222316
اقتصاد

یک نماینده مجلس از ارائه طرح سه‌فوریتی برای نجات اقتصاد کشور خبر داد؛ طرحی که به گفته او، قرار است با تغییر برخی سیاست‌های کلان اقتصادی، به تثبیت نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی کمک کند.

پیمان فلسفی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفت: اقتصاد ایران نیازمند «جراحی» است و نمی‌توان مشکلات موجود را با شوک‌درمانی برطرف کرد.

او از ارائه طرحی با عنوان «قانون اقتصاد مقاومتی» به مجلس خبر داد و افزود که هدف اصلی این طرح، نجات اقتصاد کشور است. به گفته فلسفی، در این طرح پیشنهادهایی برای تثبیت نرخ ارز، افزایش مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری، اصلاح سیاست‌های مربوط به بهره بانکی و حفظ ارزش پول ملی ارائه شده است.

هشدار درباره ادامه گرانی‌ها در صورت بی‌ثباتی ارز

فلسفی با انتقاد از وضعیت موجود اقتصادی تأکید کرد تا زمانی که نرخ ارز تثبیت نشود، فشار افزایش قیمت‌ها ادامه خواهد داشت. او معتقد است برای ایجاد ثبات در بازار باید در سیاست‌های کلان اقتصادی بازنگری شود و مسیر قانونی جدیدی برای مدیریت اقتصاد کشور در نظر گرفته شود.

نسخه مجلس برای کنترل قیمت برنج

نماینده تهران همچنین درباره افزایش قیمت برنج گفت هزینه‌های تولید در سال‌های اخیر به دلیل تورم و افزایش قیمت نهاده‌ها بالا رفته و حذف ارز ترجیحی نیز بر قیمت این کالای اساسی اثر گذاشته است.

او استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها و تشکل‌های تولیدی، تأمین ارزان‌تر نهاده‌ها و اجرای به‌موقع خرید تضمینی را از راهکارهای کنترل قیمت برنج دانست و گفت حذف واسطه‌ها می‌تواند به کاهش قیمت این محصول در بازار کمک کند.

پرداخت ۵۵ درصد مطالبات گندم‌کاران

فلسفی درباره مطالبات گندم‌کاران نیز اعلام کرد که تاکنون ۸ میلیون و ۷۰ هزار تن گندم به صورت تضمینی خریداری شده و ۲۱۹ همت از مطالبات کشاورزان پرداخت شده است.

به گفته او، تاکنون ۵۵ درصد مطالبات گندم‌کاران پرداخت شده و ۴۵ درصد باقی مانده است و دولت باید برای پرداخت کامل این مطالبات اقدام کند.

این نماینده مجلس همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به بخش کشاورزی تأکید کرد و آن را یکی از ارکان اصلی امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی دانست.

افزایش سهمیه گازوئیل کشاورزان

فلسفی با اشاره به مشکلات تأمین سوخت ماشین‌آلات کشاورزی گفت کاهش سهمیه گازوئیل تراکتورها می‌تواند هزینه تولید محصولات غذایی را افزایش دهد.

او خبر داد که با پیگیری‌های انجام‌شده، قرار است در مرداد و شهریور ۲۰۰ میلیون لیتر به سهمیه سوخت کشاورزان اضافه شود.

در بخش دیگری از این نشست، فلسفی درباره منابع آبی کشور نیز گفت میزان بارندگی در بهار نسبت به سال گذشته افزایش داشته و وضعیت ذخایر سدهای تأمین‌کننده آب تهران بهتر شده است؛ با این حال، همچنان صرفه‌جویی در مصرف آب برای عبور از تابستان ضروری است.

فلسفی همچنین درباره ادعای ورود برنج آمریکایی به بازار ایران اظهار کرد که هیچ برنج آمریکایی از مبادی رسمی وارد کشور نشده و محصولاتی که با این عنوان در بازار عرضه شده‌اند، به گفته او، به صورت قاچاق از مرزهای غربی وارد کشور شده‌اند.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.