پرش به محتوای اصلی

یافته محققان استرالیایی؛

شیرین کننده های مصنوعی موجب پُرخوری می شود

کد خبر 607189
22

طبق نتایج یک تحقیق جدید، شیرین کننده های مصنوعی می توانند موجب افزایش اشتها و در نهایت چاقی شوند.

محققان دانشگاه سیدنی استرالیا برای اولین بار آشکار کردند شیرین کننده های مصنوعی می توانند موجب تحریک اشتها شوند.

میلیاردها نفر در سراسر جهان شیرین کننده های مصنوعی مصرف می کنند و آن را راهکاری برای درمان چاقی می دانند.

محققان در این مطالعه موفق به شناسایی سیستم جدیدی در مغز شدند که شیرینی و انرژی موجود در مواد خوراکی را احساس کرده و در هم می آمیزد.

«گرگ نیلی»، سرپرست تیم تقحیق، در این باره می گوید: «ما مشاهده کردیم بعد از قرارگیری مداوم حیوانات در برابر رژیم غذایی حاوی شیرین کننده مصنوعی ساکرالوز، آنها شروع به پرخوری کردند.»

وی در ادامه افزدود: «ما از طریق بررسی سیستماتیک این تاثیر دریافتیم درون مرکز پاداش مغز، حس شیرینی با میزان انرژی تلفیق می شود. زمانیکه شیرینی در مقابل انرژی برای یک مدت معین خارج از تعادل باشد، مغز مجددا تنظیم شده و میزان کالری مصرفی اش را افزایش می دهد.»

در این مطالعه، مگس های میوه برای مدت طولانی (بیش از 5 روز) در معرض رژیم غذایی مملو از شیرین کننده مصنوعی قرار داده شدند. آنها مشاهده کردند در مقایسه با زمانیکه آنها مواد خوراکی با شیرینی طبیعی دریافت می کردند 30 درصد کالری بیشتری مصرف می کردند.

این مطالعه نشان می دهد یک شبکه عصبی پیچیده در واکنش به مواد خوراکی حاوی شیرین کننده های مصنوعی این پیام را به حیوان ارسال می کند که به قدرکافی انرژی مصرف نکرده است.

به گزارش مهر، محققان همچنین دریافتند شیرین کننده های مصنوعی موجب تحریک بیش فعالی، بیخوابی و کاهش کیفیت خواب می شوند.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.