پرش به محتوای اصلی

سنتکام به دنبال «ایده‌های غیرمتعارف» برای افزایش فشار بر ایران

کد خبر 1219597
ارتش آمریکا

شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان در گزارشی مدعی شده است که فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) در حال بررسی راهکارهای تازه و «غیرمتعارف» برای افزایش فشار بر ایران است و از تحلیلگران نظامی خواسته پیشنهادهای خود را در این زمینه ارائه کنند.

به گزارش عصر ایران، سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه مدعی شد یک افسر ارشد بخش اطلاعاتی سنتکام در ایمیلی که برای گروهی از تحلیلگران نظامی ارسال شده، از آنها خواسته است «راه‌های خلاقانه و غیرمتعارف» برای فشار و مجازات ایران را پیشنهاد دهند. به گفته این منابع، این درخواست به شیوه‌ای غیرمعمول و در قالب جمع‌آوری ایده‌ها از طیف گسترده‌ای از کارشناسان مطرح شده است.

بر اساس این گزارش، این اقدام نشان‌دهنده آن است که واشنگتن در ارزیابی گزینه‌های موجود برای افزایش فشار بر تهران با محدودیت‌هایی روبه‌رو شده و به دنبال بازنگری در راهبردهای خود است.

«تیموتی هاوکینز» سخنگوی سنتکام نیز بدون اشاره مستقیم به این ایمیل اعلام کرد که این فرماندهی همواره از روش‌های نوآورانه برای ارتقای عملکرد عملیاتی استفاده می‌کند و فرماندهان آن از تمامی اعضای تیم، صرف‌نظر از جایگاه سازمانی، برای ارائه ایده‌های جدید استقبال می‌کنند.

سی‌ان‌ان همچنین مدعی شد این ایمیل پیش از مطرح شدن دوباره تهدیدهای اخیر دونالد ترامپ علیه ایران ارسال شده بود. به نوشته این رسانه، ترامپ پس از رایزنی برخی مقام‌های منطقه‌ای، از جمله ولیعهد عربستان سعودی، از اجرای یک حمله برنامه‌ریزی‌شده علیه ایران صرف‌نظر کرده است.

در ادامه گزارش آمده است که آمریکا همچنان گزینه تشدید فشارهای نظامی را بررسی می‌کند و از جمله سناریوهای مطرح‌شده، حمله دوباره به برخی تأسیسات هسته‌ای ایران است. با این حال، منابع مورد استناد سی‌ان‌ان تأکید کرده‌اند که حتی استفاده از قدرتمندترین تسلیحات متعارف نیز به دلیل استحکام و عمق برخی تأسیسات، تضمینی برای تحقق اهداف واشنگتن نخواهد بود.

این گزارش می‌افزاید ارزیابی نهادهای اطلاعاتی آمریکا نیز نشان می‌دهد حملات هوایی به‌تنهایی بعید است موضع ایران را در مذاکرات تغییر دهد. همچنین برخی فرماندهان ارشد ارتش آمریکا نسبت به محدودیت‌های قدرت هوایی، کاهش ذخایر دفاعی و خطر افزایش تلفات غیرنظامیان در صورت گسترش درگیری هشدار داده‌اند.

سی‌ان‌ان در پایان مدعی شد دولت آمریکا همچنان میان تشدید اقدامات نظامی و تلاش برای دستیابی به یک توافق سیاسی با ایران در حال بررسی گزینه‌های مختلف است.

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.