سازمان ملل: ۱۱ میلیون نفر از مردم کره شمالی، با خطر قحطی و سوء تغذیه روبرو هستند

    کد خبر :502641
سازمان ملل

سازمان ملل متحد نسبت به تشدید قحطی در کره شمالی ابراز نگرانی کرده و برخی گزارش‌ها حاکی از اقدام دولت کره شمالی برای بازسازی یک سایت موشکی تخریب شده است.

سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که میزان تولید بخش کشاورزی کره شمالی در سال زراعی گذشته به پائین‌ترین سطح طی ده سال گذشته رسید و این وضعیت را باعث نگرانی عمیق در مورد کمبود فاجعه بار مواد غذایی و تشدید قحطی در آن کشور دانسته است.

این گزارش که امروز، چهارشنبه، ١٥ اسفند (٦ مارس) منتشر شد، شرایط نامناسب جوی، کمبود زمین حاصلخیز نسبت به جمعیت و روش‌های ناکارآمد و مدیریت نادرست بخش کشاورزی را عوامل اصلی ناکامی این بخش در دستیابی به اهداف آن دانسته است.

اگرچه مواد غذایی و سایر اقلام بشردوستانه مشمول تحریم‌های بین المللی و یکجانبه کره شمالی نیست، اما ادامه تحریم علیه برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور همراه با هزینه سنگین دنبال کردن این برنامه‌ها باعث کمبود منابع مالی جهت خرید مواد غذایی در کوتاه مدت و سرمایه‌گذاری بلند مدت برای افزایش کارآیی بخش کشاورزی شده است.

حکومت کره شمالی بر خودکفایی اقتصادی تاکید داشته و آن را بخشی از ایدئولوژی خود دانسته است، اما به گفته کارشناسان، این کشور همواره برای تامین نیازهای خود در زمینه‌های مختلف از جمله مواد غذایی به کمک خارجی وابسته بوده و کاهش یا قطع این کمک‌ها در سال‌های اخیر اکثر مردم کره شمالی را با کمبود شدید مواد غذایی و افزایش مرگ و میر در نتیجه سوء تغذیه مواجه کرده است.

سازمان ملل گفته است که جمع تولیدات بخش کشاورزی کره شمالی در سال گذشته به ٤.٩ میلیون تن رسید که پانصد هزار تن کمتر از سال پیش از آن بوده است. در نتیجه، نزدیک به یازده میلیون نفر از مردم کره شمالی، یعنی حدود ٤٣ درصد جمعیت، با خطر قحطی و عواقب ناشی از سوء تغذیه روبرو هستند.

در همانحال، سازمان ملل ناگزیر بوده است کمک‌های غذایی خود به کره شمالی را از ٦ میلیون تن در سال به ٣.٨ میلیون تن کاهش دهد که دلیل آن کمبود منابع مالی عنوان شده است. مقامات سازمان ملل گفته‌اند که جامعه جهانی به درخواست کمک برای کره شمالی واکنش مساعدی نشان نمی‌دهد و سال گذشته تنها ٢٤ درصد از نیاز مالی سازمان برای کمک غذایی به کره شمالی تامین شد

نماینده سازمان ملل در امور کره شمالی هشدار داده است که هزینه انسانی نادیده گرفتن نیاز کره شمالی به کمک غذایی خارجی غیر قابل تصور است و از شورای امنیت خواسته است در این زمینه اقداماتی صورت دهد.

بازسازی سایت موشکی؟

در خبری دیگر در مورد کره شمالی، خبرگزاری یونهاپ کره شمالی و دو موسسه تحقیقاتی آمریکایی گزارش کردند که اطلاعات به دست آمده حاکی از بازسازی یک سایت موشکی کره شمالی است که پیشتر بخشی از آن تخریب شده بود.

براساس این گزارش، شواهد موجود نشان می‌دهد که فعالیت‌هایی برای بازسازی سایت موشکی واقع در تونگ چانگ‌ری در جریان بوده و به نظر می‌رسد که درها و سقف ساختمان آن تعمیر شده است. ظاهرا این تعمیرات ظرف سه هفته گذشته صورت گرفته و در زمان ملاقات اخیر رهبران کره شمالی و آمریکا در ویتنام جریان داشته است.

این سایت برای پرتاب موشک‌های ماهواره‌بر مورد استفاده قرار می‌گرفت اما پس از اولین ملاقات کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ماه ژوئن سال گذشته، بخش‌هایی از آن در اجرای وعده کره شمالی برای کاهش فعالیت موشکی و هسته‌ای خود تخریب شد.

دیدار دوم رهبران دو کشور اواخر ماه گذشته میلادی در ویتتنام صورت گرفت اما بدون نتیجه پایان یافت. رئیس جمهوری آمریکا دلیل بی‌نتیجه ماندن این مذاکرات را اصرار کره شمالی بر لغو تمامی تحریم‌ها در ازای غیرفعال شدن بخشی از تاسیسات هسته‌ای آن کشور عنوان کرد در حالیکه ایالات متحده تاکید داشته که تا توقف کامل تمامی فعالیت‌های هسته‌ای نظامی کره شمالی، تحریم‌ها لغو نخواهد شد.

آقای ترامپ وعده داده است که در صورت غیراتمی شدن کره شمالی، ایالات متحده آماده است برای رشد سریع اقتصادی کره شمالی و تبدیل آن به یک کشور پیشرفته کمک کند. وی کره شمالی را دارای ظرفیت‌های عظیم برای رشد و توسعه اقتصادی دانسته است.

در پی پایان مذاکرات ویتنام، به نقل از یک مقام کره شمالی گزارش شد که در این اجلاس ویتنام، کره شمالی صرفا خواستار لغو بخشی از تحریم‌های سازمان ملل در برابر برچیدن بخشی از تاسیسات اتمی خود شده بود.

پایان ناگهانی مذاکرات ویتنام بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خبری کره شمالی نداشته و اخبار و تصاویر ملاقات های کیم جونگ‌اون و دونالد ترامپ هنوز در سایت خبرگزاری رسمی آن کشور دیده می‌شود.

روز گذشته، جان بولتون، مشاور امنیتی رئیس جمهوری آمریکا، از احتمال تشدید تحریم‌های آمریکا علیه کره شمالی در صورت ادامه برنامه‌های موشکی و هسته‌ای نظامی آن کشور سخن گفت. در عین حال، روز دوشنبه این هفته مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا که در نشست ویتنام حضور داشت ابراز امیدواری کرد که ظرف چند هفته آینده، هیئتی از مقامات آمریکایی برای ادامه مذاکرات با کره شمالی به آن کشور اعزام شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید