تربیت با طعم پول

    کد خبر :126661

امروزه با توجه به شرایط اقتصادی موجود، آرزوی هر پدر و مادری است که فرزندش بتواند در آینده مدیریت مالی زندگی خود را به خوبی به عهده بگیرد و پول خود را در هر شرایطی به خوبی مدیریت کند.این آرزو، خوب و معقولانه است اما این مهم به همین راحتی به دست نمی آید؛ بلکه والدین باید از همان دوران کودکی، مطابق با سن و فهم کودک، او را با مفهوم پول و به تدریج مفاهیم پیشرفته تر مالی آشنا سازند. اگر شما نیز برای فرزند خود چنین آرزویی در سر دارید با دخل و خرج امروز همراه باشید. مقاله امروز به شما نشان می دهد چگونه مرحله به مرحله کودکان خود را با مفاهیم مالی آشنا سازید.

۱- آن ها را با مفهوم پول آشنا کنید:
در قدم اول، کودکان را با سکه و پول های خرد آشنا کنید. ارزش و بهای آن ها را به آنان یاد دهید و تشویق کنید سکه هایشان را در یک قلک پس انداز کنند.

۲- برای راهنمایی بهتر، برایشان مثال بزنید:
هر کاری را که در حال انجام آن هستید برایشان شرح دهید. مثلا زمانی که در حال نوشتن یک چک هستید، یا از دستگاه خودپرداز و کارت عابر بانک خود استفاده می کنید یا زمانی که در مغازه خواربار فروشی خریدهای خود را حساب می کنید،…. همه این کارها را می توانید با جزئیات و به زبان ساده و قابل فهم برایشان توضیح دهید. کودکان بسیار باهوش هستند و بسیاری از مفاهیم مالی را با مشاهده عملکرد شما و تقلید از رفتارتان می آموزند.

۳- یک حساب پس انداز باز کنید:
درباره مراحل افتتاح یک حساب پس انداز و فواید و مزایای آن با کودکان خود صحبت کنید. به آن ها نشان دهید چگونه سود پولشان در یک حساب بانکی به مرور رشد می کند و با افتتاح یک حساب جاری بانکی در حضور کودک ، این موضوع را برای وی به تفصیل شرح دهید.

۴- پول تو جیبی بدهید:
وقتی کودکان از والدین خود پول توجیبی دریافت می کنند، به طور غیر مستقیم مهارت های اولیه بودجه بندی را فرا می گیرند. آن ها می آموزند چگونه پول توجیبی خود را برای اولویت هایشان تقسیم بندی کنند؛ بدین سان با مدیریت پول خود، مهارت های مدیریت مالی شان به مرور پیشرفت می کند.

۵- آموزش را مفرح سازید:
شما می توانید آموزش مفاهیم مالی را با بازی همراه سازید تا یادگیری را آسان تر و جذاب تر کنید. این بازی ها که در جهان به بازی های پولی معروف هستند ( در مقالات بعدی این بازی ها معرفی خواهند شد) ، کودکان را به یادگیری مفاهیم مالی تشویق و ترغیب می سازند.

۶- اجازه دهید خطا کنند:
اجازه دهید گاهی کودکان پول خود را هدر دهند و بابت این کار سرزنش نشوند. این روش یکی از ابزارهای سودمند آموزشی است تا کودکان از عواقب کار خود آگاه شوند و بفهمند ولخرجی و هدر دادن پول خود، تنها به ضرر خودشان تمام می شود.
پس به آن ها اجازه تجربه این موقعیت را بدهید اما وقتی به کمک و پشتیبانی نیاز داشتند پشتشان را خالی نکنید و آن ها را هدایت و راهنمایی کنید.

۷- به کودک دستمزد بدهید:
اجازه دهید پول در بیاورند: اجازه دهید کودکانتان مشاغل تابستانی را تجربه کنند یا برای خود کارآفرینی های کوچک راه بیندازند یا در قبال کمک به والدین پول دریافت کنند. تجربیاتی از این قبیل، به کودک کمک می کند تا بیشتر و بهتر درباره تجارت و کسب و کار یاد بگیرد و آموخته هایش را به کار ببندد.

۸- بودجه بندی را آموزش دهید:
این موقعیت را برای فرزند خود فراهم کنید که برای یک ماه از زندگی خانواده برنامه ریزی و هزینه ماهانه خانه را بودجه بندی کند تا از این طریق مهارت های بودجه بندی را تمرین کند و بهبود ببخشد.

۹- مفهوم مالیات را شرح دهید:
با زبانی ساده و ‌کودکانه ماهیت مالیات را برای کودک توضیح دهید و از چگونگی کارکرد آن صحبت کنید. درباره فواید پرداخت به موقع مالیات و جرایم در صورت پرداخت نکردن آن، بگویید.

۱۰- کودکان را به امور خیریه تشویق کنید:
از همان آغاز کودکی مفهوم نوع دوستی را به فرزندان خود آموزش دهید و حس کمک به هم نوع را در آن ها تقویت کنید. در این صورت احتمال این که آنان در آینده جزو خیران ممتاز شوند بسیار زیاد است.

۱۱- کودکان را با برنامه ریزی های بلندمدت آشنا سازید:
کودکان را با فواید و ‌منافع پس اندازهای بلند مدت و‌ وام های طولانی مدت آشنا کنید و درباره هزینه های احتمالی دوران تحصیل، بازنشستگی و خرید خانه و خودرو با آن ها به گفت وگو بنشینید و برایشان شرح دهید چگونه می توانند با استفاده از پس انداز ها و وام های بلندمدت ، هزینه های امور مهم زندگی را تامین کنند.

۱۲- مفهوم سرمایه گذاری را آموزش دهید:
زمانی که کودکان با مفاهیم ابتدایی مالی و امور بانکی آشنا شدند می توانید آن ها را با بازار بورس آشنا کنید. انواع بازارهای مناسب بورس و صندوق های سرمایه را برایشان تشریح کنید و از کارکردهای هر کدام برایشان بگویید.

۱۳- برای خود هدف تعیین کنند:
هر موفقیت مالی که در زندگی هر شخصی اتفاق می افتد، به طور حتم جزو اهداف آن شخص در زندگی بوده است. کودکان خود را تشویق کنید تا برای خود اهداف مالی تعیین کنند، سپس برای آن ها پس انداز و برای رسیدن به آن تلاش کنند.
____________________

نویسنده : مدیسن دوپیکس
مترجم : سوده قدیمی
منبع : خراسان

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید