اردوغان وعده ساخت دو نیروگاه هسته‌ای در ترکیه را داد

    کد خبر :859948

رئیس جمهور ترکیه وعده ساخت دو نیروگاه هسته‌ای دیگر را در این کشور داد.

به گزارش فارس، رئیس جمهور ترکیه روز سه شنبه گفت که ترکیه به سرعت آماده ساخت دو نیروگاه هسته‌ای دیگر خواهد شد.

به نوشته روزنامه «دیلی صباح» این دو نیروگاه هسته‌ای پس از «آکویو» اولین نیروگاه هسته‌ای ترکیه در استان «مرسین» ساخته می‌شوند. «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفت، ما در حال انجام مطالعات خود با توجه به نیازهای رو به رشد انرژی هستیم. وی گفت: «ما قصد داریم اولین واحد نیروگاه هسته ای آکویو (NPP) را در سال 2023 راه اندازی کنیم.پس از نیروگاه هسته‌ای آکویو، ما به سرعت آماده ساخت نیروگاه‌های دوم و سوم خواهیم شد.»

آکویو توسط شرکت دولتی روس اتم روسیه ساخته می شود. دو کشور در سال 2010 قرارداد همکاری امضا کردند و ساخت آن در سال 2018 آغاز شد. اردوغان پس از دیدار اخیر با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در ماه سپتامبر، گفت که روسیه نیز می‌تواند در ساخت دومین و سومین نیروگاه هسته‌ای ترکیه مشارکت داشته باشد.

اردوغان روز سه‌شنبه گفت: «ممکن است کسانی که کوچک‌ترین حساسیتی در مورد استقلال اقتصادی ترکیه و رفاه ملت ترکیه دارند، با انرژی هسته‌ای مخالفت کنند. ما به دنبال راه هایی برای استفاده بیشتر از منابع انرژی تجدید پذیر خود خواهیم بود.»

به نوشته این روزنامه، مجموع سرمایه گذاری در این کارخانه حدود 20 میلیارد دلار برآورد شده است.

یک نشریه یونانی اخیرا در تحلیلی مدعی شد که ترکیه در حال مبدل شدن به یک قدرت اتمی است. روزنامه «گریک سیتی تایمز» در بخشی از این تحلیل نوشت، اهمیتی که آنکارا برای تسلیحات اتمی قائل است از بیانیه رئیس جمهور ترکیه در سپتامبر 2019 در مجمع اقتصادی آناتولی مرکزی مشهود است. وی در آن مقطع گفت، برخی کشورها موشک‌هایی با کلاهک اتمی دارند، اما به ما می‌گویند شما نمی‌توانیم آنها را داشته باشید. این را من نمی‌توانم بپذیرم. آنها، سایر کشورها را با داشتن این سلاح‌ها می‌ترسانند.

رئیس جمهور ترکیه در پایان گفت، ما در این زمینه کار می‌کنیم . رئیس جمهور ترکیه همچنین در مورد انتقاد از معاهده عدم اشاعه سلاح‌های اتمی که ترکیه در سال 1980 امضا کرد در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2019 توضیحاتی داد.

«جاناتان اسپایر» مدیر مرکز گزارش و تجزیه و تحلیل خاورمیانه معتقد است که ترکیه از اراده و مواد اولیه را در این مسیر دارد، اما دانش عاملی است که در حال حاضر فاقد آن است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید