پرش به محتوای اصلی

تفاهم نامه واگذاری پروانه انتفاعی شکار چهارپا امضا شد

کد خبر 208686
55

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تفاهمنامه واگذاری پروانه انتفاعی شکار چهارپا میان معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان با صندوق ملی محیط زیست امروز به امضاء رسید.
به گزارش ایسنا علی تیموری افزود:‌ بهره‌برداری پایدار از اجزای تنوع زیستی مبتنی بر برنامه‌ریزی مناسب و کارشناسانه، شناسایی دقیق منابع قابل بهره‌برداری، توسعه اقدامات متنوع حفاظتی و تدوین راهکارهای لازم برای بهره مندسازی جوامع بومی و محلی از منابع حاصله است.

وی افزود: صدور پروانه شکار چهارپا در مناطقی که دارای ظرفیت‌های لازم و جمعیت‌های قابل بهره‌برداری گونه‌های قابل شکار هستند، یکی از گزینه‌های مدیریت گونه‌های حیات وحش در زیستگاه‌های طبیعی است.

تیموری در ادامه اظهارکرد: از دیرباز یکی از دغدغه‌های کارشناسان محیط زیست و علاقه‌مندان به طبیعت و حیات وحش، عدم استفاده از منابع درآمدی ناشی از فروش پروانه‌های شکار در جهت حمایت از حیات وحش و حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی در مناطقی که شکار در آن‌ها انجام می‌گیرد و به واسطه آن، عدم انگیزه و تمایل جوامع بومی و محلی به همکاری و همراهی با سازمان در امر حفاظت از حیات وحش در مناطق زیستی آن‌ها بود.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: با توجه به این موارد معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی با تغییر رویکرد این معاونت در خصوص صدور پروانه‌های شکار چهارپا و به منظور رفع اشکالات و پاسخگویی به نگرانی‌ها، اصلاح روند صدور پروانه‌های شکار جهت استفاده منافع حاصل از آن برای توسعه اقدامات و برنامه های حفاظتی در مناطقی که در آن ها پروانه شکار صادر می شود، کمک به جوامع بومی و محلی و جبران خسارات وارده به محیط زیست و اشخاص را در دستور کار قرار داد.

وی افزود: پس از برگزاری جلسات فنی با متخصصان و کارشناسان و بررسی راهکارهایی که قابلیت اجرای فنی و حقوقی داشته باشند، صندوق ملی محیط زیست که رسالت و اهداف آن با مقاصد مورد نظر سازمان مطابقت دارد و فلسفه تشکیل آن نیز ایجاد ظرفیت‌های لازم برای کمک به حفظ محیط زیست کشور و حمایت از تنوع زیستی است، جهت همکاری و ایجاد زمینه تحقق اهداف انتخاب شد.

تیموری با یادآوری این موضوع که بر اساس استعلام‌های صورت گرفته از استان‌های کشور در مجموع ۹ استان با توجه به کیفیت زیستگاه‌ها و جمعیت گونه‌های قابل شکار و ضرورت‌های طبیعی، درخواست صدور پروانه شکار برای تعدادی از مناطق تحت مدیریت همچنین برخی زیستگاه‌های آزاد استان ارائه کردند، اظهارکرد: این درخواست‌ها نیز مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت و در نهایت ۱۱ منطقه از ۶ استان که ظرفیت و شرایط مطلوب‌تری داشتند برای این موضوع انتخاب شدند.

به گفته مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس این تفاهم‌نامه تعداد محدودی پروانه انتفاعی شکار گونه‌های کل، قوچ، گراز و آهو در زیستگاه‌های استان‌های منتخب به نام صندوق ملی محیط زیست صادر شده است.

وی افزود: بر این اساس، صندوق ملی محیط زیست ضمن پرداخت حقوق دولتی مربوط به تعرفه پروانه‌های صادره به خزانه دولت با استفاده از ظرفیت‌های ملی و بین المللی خود نسبت به عرضه پروانه‌ها به اشخاص حقیقی و حقوقی ثالث اقدام می‌کند.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: درآمد حاصل شده پس از محاسبه هزینه‌ها با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست و عاملیت صندوق ملی محیط زیست برای تجهیز و ارتقای وضعیت حفاظتی مناطقی که برنامه‌های شکار در آن‌ها انجام می گیرد، کمک به رفع محرومیت‌ها و حمایت از جوامع بومی و محلی ساکن در داخل یا پیرامون مناطق مذکور با هدف جلب همکاری و مشارکت فعال جوامع در امر حفاظت از منابع زیستی همچنین جبران بخشی از خسارت‌های وارد شده از سوی حیات وحش به اشخاص و منافع آن‌ها و دیگر اهداف محیط زیستی هزینه خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)،تیموری گفت: با موفقیت این طرح، علاوه بر استفاده خردمندانه از حیات وحش و منابع زیستی برای نخستین بار این امکان فراهم می شود تا منافع حاصل از شکار گونه‌های جانوری وحشی برای توسعه حفاظت و حمایت از این گونه‌ها و زیستگاه‌های آن‌ها هزینه شود و زمینه تعامل سازنده با جوامع محلی و شهروندان در حفاظت از حیات وحش و انتفاع از این مشارکت نیز شکل خواهد گرفت.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.