ویتامین B۱؛ نقش حیاتی، منابع غذایی و علائم کمبود

    کد خبر :1160943
ویتامین B۱

تیامین یا همان ویتامین B۱ یکی از مهم‌ترین اعضای گروه ویتامین‌های B است که بدن برای رشد، عملکرد سلولی و تبدیل غذا به انرژی به آن نیاز دارد. دریافت ناکافی این ویتامین می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی جدی شود که در صورت مزمن شدن به بیماری «بری‌بری» شناخته می‌شود.

این ویتامین حیاتی به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی مانند برنج سفید، تخم‌مرغ، غلات غنی‌شده، ماهی قزل‌آلا، لوبیا سیاه، تخمه آفتابگردان، کدو حلوایی، ماست و ذرت یافت می‌شود و همچنین در مکمل‌های مولتی‌ویتامین یا به شکل مستقل مصرف می‌شود.

کمبود تیامین می‌تواند علائمی همچون بی‌اشتهایی، خستگی، تحریک‌پذیری، گزگز دست و پا، تاری دید، حالت تهوع و حتی آسیب عصبی ایجاد کند. در موارد شدید، این کمبود با ضعف عضلانی، مشکلات قلبی و اختلال در بیداری یا حرکت پاها همراه می‌شود.

توجه به مصرف منظم منابع غذایی حاوی تیامین یا مکمل‌های ویتامینی، بهترین راه برای پیشگیری از این کمبود و حفظ سلامت عمومی بدن است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید