کاهش کارگاه‌های غیرقانونی «روانشناسی» در کشور

    کد خبر :575891

مدیرکل آموزش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه واحد نظارت سازمان، فعالیت تمامی کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی روانشناسی را تحت نظر دارد و در صورت بروز هرگونه تخلف با آنها برخورد می‌کند، گفت: از سه ماه پیش که فعالیت‌ سازمان گسترده‌تر شده و روند پایش، رصد و صدور مجوزها نیز سرعت بیشتری گرفته روزبه‌روز از تعداد متخلفان این حوزه کاسته شده است.

فرشته سادات شجاعی  با بیان اینکه حوزه روانشناسی و مشاوره به دلیل گستردگی، تعداد بالای متقاضیان و جذابیت در این رشته با چالش‌هایی روبه‌روست که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور صد درصد با متخلفان آن برخورد می‌کند، بیان کرد: باتوجه به گستردگی رشته روانشناسی، تعدادی از روانشناسان در زمینه برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی فعالیت دارند، واحد نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور فعالیت این کارگاه‌ها و کلاس‌ها را تحت نظر دارد و در صورت بروز هرگونه تخلف با آنها برخورد خواهد کرد.

مدیرکل آموزش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه فعالیت‌های غیرقانونی با ضوابط حرفه‌ای سازمان مطابقت ندارد، گفت: فعالیت‌های غیرقانونی عمدتاً منجر به فروپاشی خانواده‌ها و تغییر نگرش افراد می‌شود و زمانی که خانواده‌ها تحت نظر افراد فاقد صلاحیت قرار گیرند به تبع آسیب‌های اجتماعی در جامعه افزایش خواهد یافت.

بنابر اظهارات شجاعی، برگزاری کارگاه و کلاس آموزشی در حیطه روانشناسی نیازمند صدور مجوز از سوی بخش آموزش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور است که عموماً این مجوزها طی چند مرحله استعلام‌گیری از وضعیت صلاحیت برگزار کننده، تاریخ‌دار و تکمیل بودن مدارک روانشناسی صادر می‌شود و در صورت کامل بودن مدارک فرد متقاضی، سازمان ظرف سه روز مجوز کارگاه را صادر و در اختیار متقاضی قرار می‌دهد.

به گفته وی، برگزار کنندگان کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی باید روانشناس و مورد تایید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور باشند، اما در صورتی که بخش حراست و نظارت سازمان مطلع شود که کارگاهی فعالیت آموزشی غیرقانونی یا با مجوزی غیر از سازمان فعالیت می‌کند با آنها بر خورد خواهد کرد، زیرا تمام فعالیت‌های روانشناسی اعم از کارگاه و آموزش باید با مجوز سازمان و زیر نظر متخصصان آن باشد، در غیر این صورت با هرگونه تخلف توسط بخش حراست و نظارت برخورد و متوقف می‌شود.

مدیرکل آموزش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور درباره نحوه برخورد این سازمان با متخلفان نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: درصورتی که سازمان بعد از برگزاری کارگاه متوجه غیرقانونی بودن این کارگاه‌ها شود سازمان آنها را درباره چرایی و چگونگی برگزاری مورد بازخواست قرار می‌دهد، اما در صورتی که پیش از برگزاری کارگاه از تخلف آن‌ها مطلع شویم برگزاری کارگاه یا کلاس آموزشی یا همایش متوقف خواهد شد.

شجاعی تاکید کرد: پایش و رصد تبلیغات برگزارکنندگان کارگاه‌ها و فعالیت‌های آموزشی از طریق پیامک، فضای مجازی، منابع اطلاع‌رسانی و رسانه‌ها قابل انجام است و فوراً متوجه تخلف هر کارگاه و کلینیکی که به صورت غیرقانونی فعالیت می‌کنند خواهیم شد. به طور کلی میان بخش آموزش، نظارت و حراست سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ارتباط منسجمی برقرار است که همین روند باعث شده تعداد فعالیت کارگاه‌های فاقد صلاحیت کاهش یابد.

به گزارش ایسنا،وی با تاکید بر اینکه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور دارای حراستی است که با تمامی دستگاه‌های کل در ارتباط است و آنها نیز برای جلوگیری از فعالیت متخلفان حوزه روانشناسی با سازمان همکاری می‌کنند، تصریح کرد: سازمان از ابتدای فعالیت خود در بخش رصد و پایش کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی روانشناسان و کلینیک‌ها فعالیت داشته است، اما از سه ماه گذشته این فعالیت به دستور رئیس جدید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در سطح گسترده‌تر آغاز شده و روند پایش، رصد و صدور مجوز سرعت بیشتری گرفته است. این موضوع باعث شده روزبه‌روز از تعداد متخلفان حوزه روانشناسی کاسته شود.

وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چند کارگاه یا کلاس‌های آموزشی روانشناسی که فاقد مجوز از سوی روانشناسی بودند، متوقف شده است؟ گفت: امکان در دسترس قرار دادن آمارها در سطح عمومی جامعه وجود ندارد زیرا بیان آمارها موجب تشویش اذهان عمومی خواهد شد، به همین دلیل این آمارها تنها در اختیار سازمان قرار دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید