پرش به محتوای اصلی

کالابرگ مهرماه ۱۴۰۵ چقدر افزایش می‌یابد؟

کد خبر 1234939

در حالی تنها چند روز تا موعد وعده‌داده‌شده برای تغییر اعتبار کالابرگ در ۱۵ مهرماه باقی مانده است، هنوز رقم نهایی افزایش اعتبار و گروه‌های مشمول این تغییر به‌طور قطعی مشخص نشده است.

در روزهای اخیر ارقام مختلفی درباره میزان افزایش کالابرگ مطرح شده؛ از افزایش حداقل ۳۰۰ هزار تومانی تا رشد ۵۰ درصدی که طبق اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برآورد اولیه بانک مرکزی بوده است.

بر این اساس، در صورت اجرای افزایش ۵۰ درصدی، اعتبار یک‌میلیون تومانی کالابرگ به حدود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد رسید. با این حال، هنوز مشخص نیست این افزایش برای همه مشمولان اعمال شود یا حمایت بیشتری به اقشار کم‌درآمد اختصاص پیدا کند.

۳۰۰ هزار تومان؛ کف افزایش کالابرگ

در ابتدا افزایش حداقل ۳۰۰ هزار تومانی به‌عنوان کف افزایش اعتبار مطرح شده بود؛ رقمی که اعتبار یک‌میلیون تومانی را به یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌رساند.

در ادامه، موضوع افزایش ۵۰ درصدی مطرح شد. وزیر تعاون اعلام کرده است که بانک مرکزی در برآورد اولیه خود این میزان افزایش را پیشنهاد کرده، اما رقم نهایی به منابع قابل تأمین بستگی دارد و هنوز تصمیم نهایی درباره آن گرفته نشده است.

به این ترتیب، سه موضوع اصلی همچنان در انتظار تعیین تکلیف است: میزان افزایش اعتبار، گروه‌های مشمول و منابع مالی اجرای طرح.

هزینه سبد کالابرگ تقریباً دو برابر شده است

در همین حال، بررسی قیمت اقلام موجود در سبد کالابرگ نشان می‌دهد هزینه تأمین این کالاها افزایش قابل توجهی داشته است.

بر اساس جدول قیمت اقلام سبد کالابرگ، مجموع هزینه این سبد از حدود ۲ میلیون و ۱۸۲ هزار تومان در قیمت پایه به حدود ۴ میلیون و ۲۸۹ هزار تومان در شهریورماه رسیده است؛ یعنی هزینه این سبد حدود ۲ میلیون و ۱۰۷ هزار تومان افزایش یافته و رشد نزدیک به ۹۷ درصدی داشته است.

قیمت برخی اقلام نیز افزایش چشمگیری داشته است؛ برای نمونه، قیمت برنج از ۲۴۶ هزار تومان به ۴۱۰ هزار تومان، روغن مایع از ۹۳ هزار تومان به ۴۰۰ هزار تومان و گوشت قرمز از ۹۰۰ هزار تومان به یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.

فاصله افزایش کالابرگ با رشد هزینه سبد غذایی

اگر اعتبار یک‌میلیون تومانی فعلی با افزایش ۵۰ درصدی به یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برسد، میزان افزایش اعتبار برای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود؛ این در حالی است که هزینه سبد مورد بررسی حدود ۲ میلیون و ۱۰۷ هزار تومان افزایش یافته است.

البته این مقایسه به معنای ضرورت جبران کامل افزایش قیمت سبد غذایی از طریق کالابرگ نیست، اما نشان می‌دهد میان رشد احتمالی اعتبار حمایتی و افزایش هزینه اقلام اساسی فاصله قابل توجهی وجود دارد.

در نهایت، تصمیم دولت برای اجرای طرح جدید کالابرگ در ۱۵ مهرماه باید بر اساس سه عامل اصلی اتخاذ شود: میزان افزایش قیمت مواد غذایی، قدرت خرید خانوارها و منابع مالی قابل تأمین برای اجرای طرح.

همچنین با توجه به تأکید دولت بر حمایت هدفمندتر از اقشار نیازمند، این احتمال مطرح است که میزان حمایت برای دهک‌ها و گروه‌های کم‌برخوردار بیشتر از سایر مشمولان تعیین شود.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.