چرا از خوردن شکلات لذت می بریم؟

    کد خبر :968401
دلیل لذت بخش بودن شکلات

 دانشمندان بر این باورند که قدرت مخفی شکلات را کشف کرده‌اند این ویژگی منحصر به فرد که باعث می‌شود بسیاری از ما احساس کنیم تقریبا به آن معتاد شده‌ایم. به گفته تیمی از کارشناسان دانشگاه لیدز در بریتانیا طعم یا بوی خوب شکلات را فراموش کنید بافت شکلات به تنهایی می‌تواند ما را درگیر خود سازد.

شکلات روشی برای ذوب شدن در دهان دارد که دیگر شیرینی‌ها و غذا‌های خوشمزه مشابه آن ندارند. دانشمندان می‌گویند راز آن این است که یک لایه چربی وجود دارد که مرکز سخت‌تری را در شکلات می‌پوشاند که به طرز عجیبی دهان ما نمی‌تواند از آن سیر شود.

پژوهشگران در مطالعه خود که نتیجه آن در قالب مقاله‌ای در نشریه ACS Applied Material and Interfaces منتشر شده به فرآیندی اشاره کرده‌اند که هنگام خوردن شکلات رخ می‌دهد و با تمرکز بر بافت شکلات به جای طعم آن تجزیه و تجلیل خود را انجام داده اند. آنان دریافتند که چربی موجود در شکلات تقریبا به محض تماس با زبان با یک عملکرد کلیدی به ایفای نقش می‌پردازد آن چه کارشناسان آن را «احساس شکلات» می‌نامند.

پس از آن، ذرات جامد کاکائو آزاد می‌شوند و برای حس لامسه نیز مهم هستند بنابراین، چربی عمیق‌تر درون شکلات نقش محدودتری ایفا می‌کند و پژوهشگران بر این باورند که می‌تواند بدون تاثیر منفی بر تجربه کلی کاهش یابد.

در این مقاله آمده است: «یک شکلات چه ۵ درصد چربی چه ۵۰ درصد چربی داشته باشد کماکان حالتی قطره مانند در دهان ایجاد می‌کند و این وضعیت به شما احساس شکلات را می‌دهد. این محل چربی در آرایش شکلات است که اهمیت دارد و پیش‌تر به ندرت در مورد آن پژوهشی صورت گرفته است. پژوهش حاضر نشان می‌دهد که لایه چربی باید روی لایه بیرونی شکلات باشد».

این نرمی اولیه چیزی است که برند‌های سازنده شکلات فعالانه به دنبال دستیابی به آن هستند. به تبلیغات برخی از معروف‌ترین برند‌های شکلات در جهان توجه کنید که اغلب نشان می‌دهند فردی تکه‌ای شکلات را در دهان خود می‌پاشد و در لحظه‌ای که زبان‌اش آن را لمس می‌کند جهان به یکباره متوقف می‌شود. این تبلیغات به این دلیل موثر هستند که اکثر ما عاشقان شکلات از احساس و لذت طولانی همراه با آن آگاه هستیم.

حرکت به سوی شکلات «سالم‌تر»؟

با این وجود، این احساس ذوب در دهان واقعا به ما کمک نمی‌کند تا زندگی سالم‌تری داشته باشیم. در واقع، کاملا برعکس عمل می‌کند و ما را مجبور می‌سازد تا آن لحظه خوشبختی و خودپسندی را ناامیدانه دنبال کنیم.

شکلات تلخ که چربی کمتری نسبت به شکلات شیری دارد و بنابراین سالم‌تر است چندان محبوب نیست، زیرا آن حس ذوب در دهان را به ما نمی‌دهد. در مطالعه تازه صورت گرفته از شکلات تلخ به عنوان شکلاتی یاد شده که احساس خمیری و پوشاننده دهان را ایجاد می‌کند احساسی که برای بسیاری از ما جذاب نیست.

دانشمندان دانشکده علوم غذایی و تغذیه در لیدز به شما پیشنهاد نمی‌کنند که از این احساس در دهان‌تان خودداری کنید. آنان در عوض امیدوار هستند که کشف‌شان بتواند توسط برند‌های شکلات‌سازی برای سالم‌تر ساختن شکلات مورد استفاده قرار گیرد و در عین حال شکلات‌های تولیدی‌شان لطافتی که ما بسیار دوست داریم را حفظ کنند.

هدف آن است که احساس ذوب شدن را در شکلات‌های سالم‌تر ایجاد کنیم که علیرغم داشتن چربی کم‌تر به اندازه شکلات پرچرب احساس رضایت را در فرد ایجاد کنند.

این مطالعه اولین مورد از نوع خود است که نحوه تعامل شکلات با زبان ما را در مرحله نخست خوردن شکلات که پژوهشگران آن را «فرایند لیسیدن» یا «روغن کاری جامد شکلات» می‌نامند و می‌گویند «اصولا ناشناخته باقی مانده» مورد ارزیابی قرار داده است. اکنون پژوهشگران امیدوار هستند که یافته‌های‌شان بتواند در مورد محصولات دیگری مانند بستنی، مارگارین یا پنیر نیز مورد استفاده قرار گیرد.

فرارو/

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید