وقتی بطری مشروبات الکلی هم فیک می‌شوند!

    کد خبر :408913

بخش قابل توجهی از افراد وجود دارند که به‌صورت تفننی و از روی سرگرمی به سمت مصرف مسکرات روی می‌آورند. پس راه‌حل در انتشار خبر صرف مرگ و میر در اثر مسمومیت با الکل و سپس لاپوشانی کل ماجرا نیست.

در چند ماه اخیر خبرهای کوری و مسمومیت و مرگ ناشی از مصرف مشروبات الکلی دوباره نظر همگان را به سمت این مایعات دست‌ساز جلب کرده است. اتفاقی که بخش قابل توجهی از قربانیان آن نوجوانان و جوانان هستند و آمارها و خبرها نشان می‌دهد که این موج تازه همچنان قربانی خواهد گرفت.

به طوری که هر روز خبرهای تازه‌ای از مرگ و مسمومیت و نابینایی در اثر مصرف منتشر می‌شود. درهمین یکی دو ماه اخیر در استان‌های هرمزگان ۱۶ نفر، خراسان شمالی ۴ نفر و البرز ۴ نفر جان خود را از دست دادند و در کهگیلویه و بویراحمد ۳ نفر دچار مرگ مغزی شدند. علاوه براین موارد متعددی از نابینایی در اثر مصرف الکل متانول هم وجود دارد که همچنان اخبارش از سوی رسانه‌ها مغفول مانده است.

از سوی دیگر به‌دلیل منع قانونی و شرعی آن همیشه بیان مسائل پیرامونی و مهم دراین باره بی‌اهمیت دانسته شده است یا حتی سبب قبح شکنی مصرف آن تلقی می‌شود. به طوری که برخی دلیلی برای بازکردن و توضیح و تبیین درباره آن نمی‌بینند و حتی براین باورند که کسانی به مصرف مسکرات روی می‌آورند مستحق چنین اتفاقی خواهند بود.

حتی به تعبیری می‌توان گفت که همچنان قبح مصرف مواد مخدر از الکل کمتر است و مضرات و مسائل حاشیه‌ای مصرف مواد برای این جامعه جوان ایرانی بیشتر توضیح داده شده و اطلاع‌رسانی گسترده‌تری صورت گرفته است. همچنین آمارهای غیررسمی از وجود عدد قابل توجهی از معتادان به الکل در ایران خبر می‌دهد. افرادی که با ادامه این روند توزیع مسکرات تقلبی، مستعد مسمومیت و مرگ در اثر مصرف مایعات دست‌ساز هستند.

بسیاری از افراد مصرف‌کننده الکل، با این گمان که فروشنده آنها مشروبات اصلی برای آنها می‌آورد اصلاً به مسمومیت فکر نمی‌کنند. بویژه اینکه برخی از آنها با این گمان که بطری‌های پلمب شده مطمئن و وارداتی هستند با خیال راحت آن را مصرف می‌کنند و حتی مشتری دائمی یک فروشنده ثابت می‌شوند و به یکدیگر معرفی می‌کنند.

غافل از اینکه این روزها دیگر حتی به بطری‌ها هم نمی‌شود اعتنا کرد و درست مانند مواد مخدر این بطری‌ها در آشپزخانه‌های زیرزمینی پر می‌شوند و حتی توسط همان تولید‌کنندگان شیشه و روانگردان توزیع می‌شوند. به این ترتیب آنهایی که قصد جایگزینی الکل با روانگردان یا مواد مخدر سنتی را هم داشته باشند باز مشتری ثابت همین ساقی‌های تولید‌کننده هستند.

همین مشتریان ثابت این تولید‌کننده‌ها را که با دستکاری در طعم‌ها، به آن طعم بهتری می‌بخشند را به یکدیگر معرفی می‌کنند و همین مسأله سبب مرگ تعداد زیادی یک باره در یک استان می‌شود. همچنین که تجربه هم نشان داده در میهمانی‌ها مواد مخدر و مسکرات در کنار هم مصرف می‌شوند و همین مسأله ماجرا را حادتر می‌کند.

به‌طور حتم در ماه‌های آینده خبرهای بیشتری از سریال مرگ‌ها و مسمومیت‌های چند صد نفره در استان‌ها خواهیم شنید. صاحب‌نظران براین باورند که قبل از هرچیزی باید در جامعه ایرانی این مسأله پذیرفته شود که ما معتادان به الکل بویژه درمیان بخش جوان جامعه داریم.

یا حتی بخش قابل توجهی از افراد وجود دارند که به‌صورت تفننی و از روی سرگرمی به سمت مصرف مسکرات روی می‌آورند. پس راه‌حل در انتشار خبر صرف مرگ و میر در اثر مسمومیت با الکل و سپس لاپوشانی کل ماجرا نیست.

روزنامه ایران نوشت: به‌نظر می‌رسد برای یافتن راه باید به چند پیش زمینه در جامعه ایرانی توجه داشت: 1- جوان بودن جامعه ایرانی و علاقه این جمعیت جوان به تجربه لذت‌ها و هیجان‌های گوناگون 2-پرهزینه بودن سرگرمی‌هایی که جوانان بتوانند از طریق آن هیجان خود را تخلیه کنند.

3- گسترش روزافزون دین گریزی در بین جوانان و به تبع آن سست شدن پایبندی به پرهیز از محرمات دینی 4- رشد و گسترش مصرف مواد مخدر که دراین باره تجربه نشان می‌دهد محافل و میهمانی‌هایی که درآن مواد مخدر مصرف می‌شود، الکل هم جزء لاینفک آنهاست.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید