نخستین نیروگاه هسته ای شناور روسیه با قابلیت تامین انرژی 100 هزار نفر به آب انداخته شد

    کد خبر :272607

کشورهای مختلفی از قبیل چین و آمریکا به دنبال توسعه راکتورهای هسته ای شناور بوده اند و حالا روسیه نخستین راکتور شناور خود را روانه دریا کرده است.

این نیروگاه شناور که «آکادمیک لومونوسوف» نام دارد به دو راکتور 70 مگاواتی مجهز شده و برای سوخت گیری از بندر سن پترزبورگ به سمت «مورمانسک» حرکت خواهد کرد.

هدف این غول دریایی سوخت رسانی به یک نیروگاه شیرین سازی آب، سکوهای حفاری و شهرک نفتی «پوک» در قطب شمال است و توان کافی برای تامین انرژی 100 هزار نفر را دارد.

پروژه توسعه این کشتی از سال 2007 شروع شده و بر اساس گزارش ها 232 میلیون دلار هزینه در پی داشته است. کمپانی سازنده آکادمیک لومونوسوف که Rosatom نام دارد، تصمیم داشت سوخت هسته ای را در بندر سن پترزبورگ به راکتورها تزریق کند اما تلاش های سازمان غیر دولتی «صلح سبز» و کشورهای حوزه بالتیک باعث شد سوخت گیری به بندر مورمانسک منتقل شود.
آکادمیک لومونوسوف
با توجه به این مساله موتور کشتی بازدهی کافی برای حرکت نداشته و انتقال آن به بندر مذکور از طریق دو کشتی دیگر صورت می گیرد. سازمان های حامی محیط زیست هنوز نگرانی هایی بسیاری در رابطه با تاثیر منفی این شناور روی قطب شمال دارند و «جان هاورکمپ»، متخصص هسته ای صلح سبز در این باره می گوید:

سوختگیری این «تایتانیک هسته ای» دور از چشم مردم مشکلی را حل نمی کند. راکتور هسته ای شناوری که در اقیانوس منجمد شمالی پرسه می زند، تهدیدات تکان دهنده ای را متوجه محیط زیست شکننده این منطقه خواهد کرد که قبل از این هم تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار داشته است.

گرمایش جهانی مسیرهای عبور و مرور بسیاری را در قطب شمال باز کرده و از آنجا که اقتصاد روسیه تا حد زیادی به سوخت های فسیلی وابسته است، نقشه های بسیاری برای حفاری در این منطقه غنی از نفت در سر می پرورانند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید