پرش به محتوای اصلی

«مفتون و فیروزه» به چاپ دوم رسید

کد خبر 60541
21

انتشارات کتاب نیستان چاپ دوم رمان دو جلدی «مفتون و فیروزه» را منتشر و روانه بازار نشر کرد.

به گزارش خبرنگاران پویا،‌ انتشارات کتاب نیستان چاپ دوم، رمان دو جلدی «مفتون و فیروزه» اثر سعید تشکری را روانه بازار کرد.

«مفتون و فیروزه» از جمله رمان‌های شاخص ادبیات داستانی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در ژانر انقلاب اسلامی به شمار می‌رود‌، تشکری در این رمان هم در مضمون و شیوه روایت و قصه پردازی و هم در محتوا به ساختار و شیوه‌ای نوین دست پیدا کرده است.

«مفتون و فیروزه» رمانی است دو جلدی که به تعبیر نویسنده، می‌­توان آن را تاریخ خصوصی ملت ایران در قالب داستان و رمان پنداشت و جدای از آن می ­شود به سادگی و با اطمینان خاطر عنوان داشت که این رمان و آنچه به عنوان سیر داستانی در آن یاد می ­شود، چیزی بیشتر از تاریخ خصوصی و شناسایی پرده‌ه­ای مغفول و ناشناخته از تاریخ انقلاب است که برای نخستین بار از زاویه دید فعالان فرهنگی و نه سیاسی روایت می­‌شود.

این نکته وجه ممیزه اصلی «مفتون و فیروزه» نسبت به رمان­ های هم­ سلک خودش است؛ قهرمانانش بر خلاف تمامی متون منتشر شده در حوزه تاریخ شفاهی و رمان تاریخی نه تنها از جنس سیاسیون و مبارزان نیستند؛ بلکه آنها هدفمند و هوشمندانه بستر فعالیت­ های جدی فرهنگی و هنرهای دراماتیک را برای مبارزات خود انتخاب کرده ­اند.

«مفتون و فیروزه» از این منظر، تاریخ شکل ­گیری و جهت­ یابی جریان روشنفکر دینی در بستر هنر تئاتر در ایران است؛ که در مقابله آشکار با هنر بی­ مغز و آوانگارد غرب­ زده دورانش، به دنبال چیزی بیشتر از هنر برای هنر است و به همین خاطر مانیفست فعالیت فرهنگی «مفتون و فیروزه» را می­ توان نخستین مانیفست فرهنگی مبارزات منجر به پیروزی انقلاب و نخستین جرقه ­های پیوند میان جریان هنر و اندیشه ناب دینی در تاریخ ایران دانست که امروز تبدیل به جریانی کاملاً مستقل و ریشه ­دار شده است.

«مفتون و فیروزه» از سویی دیگر نیز اثری قابل تأمل است و آن نقش­ آفرینی شخصیت اول سیاسی کشور با نامی حقیقی و بدون لفافه در آن است. مقام معظم رهبری با تمام وجوه شخصیت فرهنگی فرهیخته خود، در این رمان به نقش ­آفرینی داستانی پرداخته­‌اند و شرح فعالیت­های فرهنگی ایشان به ویژه ارتباط معظم له با جریان‌های فکری شهر مشهد و خط­ دهی و تزریق باورهای ناب دینی از سوی ایشان به فعالیت‌های فرهنگی و فکری موجود در شهر مشهد پیش از انقلاب بخش قابل توجهی از این رمان را می­ سازد؛ و به نوعی می­ توان این رمان را تاریخ شفاهی فعالیت­ های فکری فرهنگی ایشان در مشهد و میزان تأثیرگذاری آن به شمار آورد.

سعید تشکری این رمان را طی 7 سال تالیف و پیش از انتشار در هشت نوبت اقدام به بازنویسی آن کرده است‌، این رمان هم‌چنین برگزیده سیزدهمین جایزه قلم زرین شناخته شده است.

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.