فعالیت در بافت‌های تاریخی همراه با یک بسته همه جانبه انجام می‌شود

    کد خبر :575216

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: در بافت های تاریخی تمامی مؤلفه‌های موجود اعم مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، گردشگری و …را بررسی و مطالعه می کنیم و آنرا بصورت یک بسته در نظر می گیریم تا اقدامات انجام شده در همه بخش ها همزمان پیش برود.

با حضور مدیران ارشد سازمان میراث فرهنگی و مدیران ارشد معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، جلسه هم اندیشی و هم افزایی با موضوع حفظ و احیاء بافت تاریخی در محل مدیریت بافت و بناهای تاریخی شهر تهران برگزار شد و مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران اقدامات شهرداری تهران در حفظ و احیاء بناهای تاریخی و ارزشمند را بسیار مطلوب و راهگشا عنوان کرد.

در این جلسه هم اندیشی که پیرو تفاهم نامه های قبلی شکل گرفته بود، موضوعات مختلفی همچون تهیه و اجرای آیین نامه اجرایی کمیته های تخصصی، تهیه شناسنامه‌های بناهای تاریخی، تهیه طرح ها و پروژه ها، راه اندازی سامانه اطلاعات بناهای تاریخی، جلوگیری به موقع از تخریب بناهای تاریخی و ارزشمند، تداوم برگزاری جلسات تخصصی دوره ای و تأمین نیازهای فنی و تخصصی فی مابین شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طرح و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در حاشیه این جلسه پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت : ما معتقدیم بناهای تاریخی حافظ شهر هستند.

وی افزود: متولی امور و بهره برداری و مدیریت شهر با شهرداری است، بر این اساس وقتی نهاد حاکمیتی و نهاد اجرایی با هم پیوند بخورند و هم سو شوند می توانند اقدامات بزرگی را انجام دهند.

جانفشان افزود: یکی از این اقدامات، پیگیری رفع و رجوع کردن، مرمت و بهسازی بناهای تاریخی است که خوشبختانه از سوی مدیریت بافت تاریخی شهرداری تهران این اقدامات به شکل مطلوبی آغاز شده و در حال پیگیری و اجرا است.

وی در ادامه تأکید کرد: در شرایط حاضر هم شورای اسلامی شهر، شخص شهردار پایتخت و معاونت شهرسازی و معماری به موضوع بافت های تاریخی و هویت شهر تهران اهمیت بسیاری می دهند که این امر بسیار پسندیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت: توجه به میراث شهر تهران فرصت مناسبی را پیش روی ما قرار داده است تا با مشارکت، تعامل و هم افزایی کارهای اساسی در بافت های تاریخی و ارزشمند را پیش ببریم.

وی یادآورشد :گام برداشتن در این مسیر بسیار سازنده است و برای شهر و شهروندان و حفط و احیاء بناهای تاریخی و ارزشمند مفید است و باید تدوام یابد.

وی اقدامات ارائه شده توسط مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران در بخش های مختلف را با اهمیت خوانده و افزود: اقدامات و حرکت های خوبی در این حوزه توسط شهرداری برداشته شده است که هم راستا با سیاست های میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تهران است و ما خواستار تدوام این اقدامات هستیم .

به گزارش فارس، در این جلسه هم چنین عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره بر اهمیت حفظ بناهای تاریخی و ارزشمند تأکید کرد: شهرداری در این بخش مأموریت های مهم و مشترکی با سازمان میراث فرهنگی دارد. در عین حال ما بناها و بافت های تاریخی شهر را به عنوان میراث شهر می دانیم . این ها اساس و بنیان شکل گیری شهر را تشکیل می دهند. بنابراین با این نگاه آماده همکاری درتمامی بخش ها هستیم تا به نتایج مطلوب مورد نظر دست یابیم.

معاون شهرسازی ومعماری شهرداری تهران در ادامه افزود: ما در بافت های تاریخی تمامی مولفه‌های موجود اعم مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، گردشگری و …را بررسی و مطالعه می کنیم و آنرا بصورت یک بسته در نظر می گیریم تا اقدامات انجام شده در همه بخش ها همزمان پیش برود.

گلپایگانی افزود: در دهه بیست وقتی بحث نوسازی شهر تهران مطرح شد، طرحی تهیه شد که طرح نوسازی و احیاء بافت عودلاجان نیز در آن دیده شده بود.

وی ادامه داد: وقتی به قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی مراجعه می کنیم مشاهده می شود بر حفظ معماری ایرانی تأکید شده است و طرح و نقشه وجودارد ولی متأسفانه شاهد هستیم در گذر زمان این بافت (عودلان) در انزوا قرارگرفته است بنابراین باید اقدامات خود را به گونه ای منسجم و برنامه ریزی شده انجام دهیم تا این بافت تاریخی بیش از این از بین نرود و حفظ و احیاء شود.

معاون شهردار تهران گفت: در بحث صدور پروانه ما کمک کردیم تا با راه اندازی خط و سامانه ویژه صدور پروانه دربافت های تاریخی، مرمت و حفظ امور را تسهیل و ضوابط و قوانین را برای جلوگیری از تخریب این بناها سخت گیرانه تر کردیم تا همه خواسته های سازمان میراث فرهنگی نیز در نظر گرفته شود.

در این جلسه معاون شهر سازی و معماری شهرداری تهران از اعلام آمادگی این معاونت و مدیریت بافت تاریخی برای همکاری در خصوص تهیه شناسنامه بناهای تاریخی جهت ثبت در فهرست آثار تاریخی با فرمت اعلامی از سوی سازمان میراث فرهنگی خبر داد و گفت : ما حتی حاضر به خرید بناهای تاریخی هستیم.

گفتنی است در این جلسه نسبت به ارائه نقطه نظرات طرفین در خصوص چگونگی تدوین آئیین نامه اجرایی کمیته های تخصصی اقدام و مقرر شد در روزهای آتی این آیین نامه ابلاغ و اجرایی شود.

تهیه طرح های مورد نیاز در خصوص محدوده های تاریخی مدیریت بافت و بناهای تاریخی، سامانه اطلاعات بناهای تاریخی از دیگر موضوعات این جلسه بود که مقرر شد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همکاری لازم در این خصوص را با مدیریت بافت و بناهای تاریخی انجام دهد.

به منظور جلوگیری به موقع از تخریب بناهای تاریخی و ارزشمند نیز مقرر شد طرفین از پتانسیل سامانه های 137 و 1888 استفاده و اقدامات لازم را انجام دهند.

در پایان مقرر شد جهت تأمین نیاز های فنی و تخصصی نسبت به بررسی تفاهم نامه های همکاری دوجانبه از سوی سازمان میراث فرهنگی و شهرداری تهران تعامل صورت گیرد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید