سایه تصویب قطعنامه، بازار ارز ایران را تکان داد/ تمایل به فروش نسبت به خرید کمتر شده است

    کد خبر :914682

پیشرفت کند روند مذاکرات برجام در ماههای آخر سال 1400 باعث شد تا قیمت ارز بار دیگر به شوک فرو رود به نحوی که از ابتدای نیمه دوم اسفند ماه، شاهد روند صعودی نرخ ارز در کشور بودیم.

از سوی دیگر در هفته اخیر سایه افکندن خطر تصویب یک قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام باعث شده اسکناس آمریکایی در تهران رشد کند. این اتفاق می تواند تنش های مذاکرات هسته ای را افزایش دهد و زمینه ساز رشد فعالیت سفته بازان ارزی شود.

با توقف روند مذاکرات برجام در ماه‌های پایانی سال گذشته سیگنال‌های منفی زمینه‌های رشد نرخ دلار در کشور فراهم شده است. اما برخی کارشناسان ارزی با بررسی نرخ تورم نقطه به نقطه و مقایسه آن با نرخ رشد سالانه ارز معتقدند که افزایش نرخ‌های صورت گرفته در بازار ارز ماحصل افزایش نرخ تورم است.

کاهش تمایل به فروش دلار

بررسی اقتصاد نیوز از هسته مرکزی بازار نشان می دهد در روزهای اخیر معامله گران عادی بازار تمایل زیادی به فروش دلار ندارند و این موضوع موجب شده است که سمت عرضه بازار منحصر به بازارساز شود. این موضوع نیز سمت عرضه را تحت فشار قرار داده است. بازارساز نیاز دارد که برای عقب راندن خریداران تا حدی سمت و سوی انتظارات را دچار تحول کند.

لاک احتیاطی در بازار ارز

به عقیده فعالان بازار با قرار گرفتن دلار بالای محدوده مقاومتی، لاک احتیاطی برخی معامله گران به تدریج شکسته خواهد شد و سطح خریدها بیشتر خواهد شد.

1
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد
  1. hasan گفت:
    موافقم ۱

    در ارزیابی یک ساختار، فقط کافیست به برآیند ساختار نگاه شود، دیگر اهمیتی ندارد که مدیریت چه ورودی هایی را انتخاب کرده و یا چه تاثیرات محیطی (رانت، فساد، بی لیاقتی، خرافات، صراط مستقیم و منحرف، مدیران نجومی، ساخت و پاخت مقامات با دلالان و بانکی ها، دشمن، غیره) بر عملکرد ورودی ها اثر گذاشته است.

    اکنون، که ارزش ریال در برابر دلار به یک بی ارزشی تاریخی جدیدی دست یافت و بازار دلالان و صرافی ها و بانکی های سکه فروش داغ شد، قدرت خرید حقوق دریافتی ریالی مردم و قدرت خرید یارانه جناب آقای رئیسی در این اندک زمان، در حال بی ارزش شدن است.

    این بدین معناست که نتیجه مجموعه سیاستهای جناب آقای رئیسی نه تنها بهتر از آقای روحانی نبوده بلکه احتمال زیادی وجود دارد که با گذر زمان، با فاجعه ای دردناک تر از زمان روحانی برای ایران در خصوص بی ارزش شدن پول ملی و درنتیجه نابود شدن قدرت خرید حقوق دریافتی ریالی مردم در مقابل دلالان سکه و کالا روبرو شویم.

دیدگاهتان را بنویسید