پرش به محتوای اصلی

رونق تجارت در بنادر شمالی با وجود زنگ خطر / از افزایش ۵۰ درصدی فعالیت تا کاهش آبخور شناورها

کد خبر 1225406
رونق تجارت در بنادر شمالی

دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته از افزایش ۵۰ درصدی فعالیت بنادر شمالی کشور نسبت به سال گذشته خبر داد و در عین حال نسبت به کاهش سطح آب دریای خزر و محدودیت‌های ناشی از آن برای پهلوگیری کشتی‌ها هشدار داد.

پل‌مه، دبیرکل انجمن کشتیرانی، با اشاره به رشد قابل‌توجه تجارت از مسیرهای شمالی، اظهار داشت: «خوشبختانه بنادر شمالی با افزایش حداقل ۵۰ درصدی نسبت به سال گذشته در امر پهلوگیری شناورها، تخلیه و بارگیری مواجه شده‌اند که نشان از اقبال تجارت خارجی به استفاده از مسیرهای شمالی دارد.»

وی با اشاره به شرایط بنادر مختلف گفت: «در بندر انزلی با توقف طولانی‌مدت بر اساس فرم متداول توقف در بنادر شمال مواجه هستیم. همچنین امیرآباد از نظر تعداد قابل‌توجهی کشتی در انتظار تخلیه، از شرایط مناسبی برخوردار است و سایر بنادر نیز فعالیت لازم را دارند.»

دبیرکل انجمن کشتیرانی در ادامه به کاهش فعالیت بنادر جنوبی اشاره کرد و گفت: «بنادر جنوب با توجه به شرایط منطقه از فعالیت برخوردار هستند، ولی آن حجم قابل‌توجهی که در زمان صلح منجر به انتقال بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا به بنادر ما می‌شد را در حال حاضر ندارند.»

زنگ خطر کاهش سطح آب دریای خزر

پل‌مه در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر کاهش سطح آب دریای خزر بر پهلوگیری کشتی‌ها، گفت: «قطعاً این موضوع تأثیر داشته است. این کاهش را می‌توان به دلایل طبیعی و انسانی نسبت داد. متأسفانه نزولات آسمانی قابل‌توجهی در شمال نداشته‌ایم و از طرفی برخی کشورهای منطقه با احداث سدهای مختلف، سهم استفاده از آب شیرین را افزایش داده‌اند که ورودی رودخانه‌ها به دریای خزر را کاهش داده است.»

وی تبخیر آب را یکی دیگر از دلایل این پدیده دانست و افزود: «این عوامل باعث شده بخشی از بنادر ما قابلیت استفاده کامل از پهلوگیری شناورها را نداشته باشند.»

کاهش ظرفیت بارگیری شناورها

دبیرکل انجمن کشتیرانی با اشاره به تغییرات محسوس در ظرفیت بارگیری کشتی‌ها، تصریح کرد: «در گذشته حداکثر آبخور شناورها برای پهلوگیری در اسکله‌های بنادر شمالی، تا ۶۰۰۰ تن بود. این میزان در حال حاضر کاهش پیدا کرده و به ۴۰۰۰ تن رسیده است.»

لایروبی مستمر؛ راهکار مدیریتی

وی در ادامه به موضوع رسوبات دریا اشاره کرد و گفت: «رسوبات باعث می‌شود عملکرد اسکله‌ها دچار مشکل شود، اما خوشبختانه مدیریت خوبی در بنادر شمالی حاکم است و به صورت ادواری و مؤثر لایروبی انجام می‌شود تا امکان عملیاتی شدن اسکله‌ها حفظ شود.»

دبیر انجمن کشتیرانی در پایان درباره مشکلات شناورهای ایرانی در مسیر ولگا هشدار داد و گفت: «گزارش‌های مختلفی داشتیم که شناورهای ایرانی از ضلع شمال غربی خزر وقتی وارد ولگا می‌شوند، به دلیل عمق بسیار کم آب، در گل‌ولای گیر می‌کنند. این موضوع حتی به مرحله‌ای رسیده که شناورها چندین روز یا چندین هفته متوقف شدند تا قابلیت نجات پیدا کنند. اما خوشبختانه این اتفاق در بنادر ما نیفتاده است.»

ایسنا

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.