رعایت نشدن ضوابط مناسب‌سازی، تخلف است

    کد خبر :586635

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران گفت : در شهرداری تهران هیچ گونه مجوز اعم از انواع پروانه و گواهی پایان‌کار ساختمانی بدون در نظر گرفتن ضوابط مناسب‌سازی برای معلولان درکلیه ساختمان‌ها صادر نمی‌شود و پروژه های عمرانی جدید نیز در صورت عدم رعایت ضوابط مناسب سازی افتتاح نخواهند شد.

هفدهمین جلسه ستاد مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولان با حضور عبدالرضا گلپایگانی – معاون شهرسازی و معماری، زهرا نژاد بهرام – نایب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران، صفا صبوری دیلمی – معاون فنی و عمرانی، شهرداران مناطق ۲۲ گانه، مدیران کل و مدیران عامل شرکت‌ها و سازمان‌های مرتبط با موضوع «ارائه گزارش پیشرفت فیزیکی برنامه عملیاتی پروژه‌های پایلوت مناسب‌سازی سال ۱۳۹۷ و تصویب پروژه‌های پایلوت مناسب سازی سال ۱۳۹۸ مناطق ۲۲ گانه» برگزار شد و در این جلسه معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران ضمن بررسی مسائل موجود در زمینه عملیات اجرایی مناسب سازی سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ گفت: در شهرداری تهران دیگر هیچ گونه مجوز اعم از انواع پروانه و گواهی پایان‌کار ساختمانی بدون در نظر گرفتن ضوابط مناسب‌سازی در کلیه ساختمان‌ها صادر نمی‌شود و پروژه‌های عمرانی جدید نیز در صورت عدم رعایت ضوابط مناسب سازی افتتاح نخواهند شد.

گلپایگانی افزود: مطابق بخشنامه صادر شده در معاونت شهرسازی و معماری مبنی بر ابلاغ مفاد ویرایش جدید قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت هر گونه اقدامی در این خصوص برخلاف این رویه مصداق تخلف تلقی می‌شود و پروژه‌های عمرانی جدید نیز در صورت عدم رعایت ضوابط مناسب سازی افتتاح نخواهند شد.

اختصاص بودجه برنامه محور خواهد بود

در این جلسه هم چنین زهرا نژاد بهرام از عملکرد شهرداری تهران در زمینه مناسب‌سازی پروژه‌های پایلوت سال ۱۳۹۷ قدردانی کرد و ضمن ابزار امیدواری گفت: با استمرار تلاش و پیگیری مسئولان در شهرداری طی سال‌های آتی سطح قابل توجهی از شهر مناسب‌سازی خواهد شد.

نژاد بهرام به پروژه‌هایی چون ایستگاه‌های مترو، بوستان‌ها و محورهایی که به تازگی از آنها بازدید کرده، اشاره و اظهارکرد: مسئله مناسب‌سازی امروز جزو دغدغه های اصلی شورای شهر تهران است .

وی تأکید کرد: ما در شورا از حوزه‌های مختلف خواسته‌ایم تا قبل از پایان سال برنامه‌های مناسب سازی سال آینده خود را ارائه دهند چرا که بودجه‌ریزی به‌صورت برنامه محور خواهد بود و بدون ارائه برنامه از سوی نهادهای درگیر این موضوع بودجه‌ای اختصاص نخواهد یافت.

در سال ۹۹ مناسب سازی ابعاد گسترده‌تری می‌یابد

صفا صبوری دیلمی – معاون فنی و عمرانی – گفت : به نظر می‌رسد اقدامات خوبی انجام گرفته است و باید این فعالیت‌ها ادامه یابد. اگر دستورجلسات و مصوبات مناسب سازی اجرا شود در سال آینده با سرعت مضاعف به سوی مناسب سازی شهر حرکت خواهیم کرد.

وی افزود: چندین دهه در حوزه مناسب‌سازی اقدام چشمگیری انجام نشده بود و به هرحال در شروع هر پروژه ای افت و خیزهایی وجود دارد که به مرور رفع خواهند شد. در سال ۹۹ مناسب سازی ابعاد گسترده تری به خود می‌گیرد.

مناسب‌سازی به‌صورت سیستمی دنبال می‌شود

مهدی صالحی – مدیر کل معماری و ساختمان – گفت: درحال حاضر مناسب سازی معابردر پروژه‌های در حال ساخت در پایتخت به صورت سیستمی دنبال می‌شود که این حرکت گام مثبتی محسوب می‌شود و از اعمال نظر سلیقه‌ای جلوگیری می‌کند.

وی افزود: با تعریف کدکف مصوب و ابلاغ آن از سوی شهرداری منطقه به مالکان و سازندگان، طراحان و ناظران ساختمان، آن‌ها موظف به طراحی و اجرای ساختمان مطابق کدهای مصوب و نقشه‌های کف سازی تصویبی هستند و از این به بعد از ایجاد عارضه‌های ساختمان در معابر جلوگیری خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در این جلسه نتایج ارزیابی عملکرد مناطق بر اساس بازدیدهای میدانی و بررسی‌های صورت گرفته از سوی کارگروه فنی و شهرسازی ستاد مناسب‌سازی فضاهای شهری و پیشرفت فیزیکی پروژه‌های پایلوت مناطق ۲۲ گانه انجام شد.

بنا براعلام روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران ، بر این اساس منطقه ۵ با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد و مناطق ۲، ۱۱ و ۱۵ با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰درصد ، به عنوان مناطق دارای عملکرد بالاتر ارزیابی شدند و سایر مناطق نیز عملکرد ۵۰ تا ۹۰درصد داشتند که مقرر شد بقیه اقدامات اجرایی پروژه‌های مذکور تا رسیدن به ۱۰۰درصد پیشرفت فیزیکی به همراه پروژه‌های پایلوت برای سال ۱۳۹۸ در قالب اعتبارات سال جاری تکمیل شوند. همچنین برنامه اقدامات سال ۱۳۹۸ ستاد مناسب سازی به ازای هر یک از مناطق ۲۲ گانه در قالب هشت پروژه شامل دومحور، چهار ساختمان و دو بوستان تصویب شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید