دکتر علیرضا رئیسی: قرنطینه کامل در ایران امکان‌پذیر نیست

    کد خبر :836450
دکتر علیرضا رئیسی: قرنطینه کامل در ایران امکان‌پذیر نیست

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ما تاکنون در کشور هیچ‌وقت لاک‌داون نداشتیم و الان هم داریم محدودیت ایجاد می‌کنیم. نه لاک‌داون. لاک‌داون یعنی افراد حتی از در منزل خارج نشوند و هیچ مغازه‌ای باز نشود و اگر افراد قرار است خدمتی بگیرند، در منزل این خدمت را دریافت کنند. ما هیچگاه نمی‌توانیم چنین کاری کنیم و چنین امکانی در کشور ما وجود ندارد.

دکتر علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در جلسه ستاد ملی کرونا مروری بر وضعیت بیماری در ایران و جهان داشتیم. مصوبات خوبی داشتیم. برخی موارد گفته شد که شاید در خبرها بازتاب نداشت. رئیس‌جمهور بر پرداخت معوقات پرسنل بهداشت و درمان تاکید کردند و یادآور شدند که همه مردم، سازمان‌ها و ارگان‌ها دست به دسد هم دهند تا از مشکل پیش آمده عبور کنیم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: همچنین تاکید کردند محدودیتی برای تامین ارز واردات واکسن وجود ندارد و این امر از اولویت‌های اصلی دولت خواهد بود و تاکید داشتند سفرا، وزارت امور خارجه و هرکس که می‌تواند برای واردات بیشتر واکسن و تسریع روند آن تلاش کند.

جبران خسارت اصنافی که از وضعیت کرونا متضرر شده‌اند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: دکتر رئیسی همچنین تاکید داشتند عزیزان کمیته اقتصادی طرحی بیاورند برای حمایت و جبران خسارت اصناف و کسانی که از وضعیت کرونا متضرر شده‌اند. جبران همه خسارات‌ها برای دولت امکان‌پذیر نیست اما تاکید کردند تا آنجا که امکان دارد بتوانیم بخشی از خسارت را پرداخت کنیم‌. از طرفی بر در دسترس بودن داروها به ویژه داروی کرونا تاکید شد.

رئیسی بیان کرد: بر اساس گزارش سازمان غذا و دارو ما اکنون کمبودی در ارتباط با دارو و سِرُم نداریم. دلیل کمبود در برخی داروخانه‌ها هم این بود که میزان مراجعه به بیمارستان‌ها در یک بازه زمانی خیلی افزایش یافت و این در حالی بود که شرکت سرم‌سازی که قسمت زیادی از نیاز ما را تامین می‌کرد به خاطر ترمیم سیستم تعطیل کرده بود که خوشبختانه به چرخه تولید بازگشت. تاکید امروز رئیس‌جمهور برای توزیع بیشتر دارو در داروخانه‌ها بود که ابتدا در ۱۰۰ داروخانه و سپس در ۳۰۰ داروخانه اتفاق خواهد افتاد.

مصوبات جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ارتباط با مصوبات جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا هم گفت: ما همیشه منع تردد را با تعطیلی اصناف در نظر می‌گرفتیم. اگر قبول کنیم پیامد ترددها باعث تجمعات است، می‌توانیم برای ترددها مستقل تصمیم‌گیری کرده و مدت‌زمان محدودیت تردد در شهرهای قرمز و نارنجی می‌تواند بیشتر از مدت‌زمان تعطیلی اصناف باشد به همین دلیل از دوشنبه ۲۵ مرداد ساعت ۱۲ ظهر تا پایان ۵ شهریور منع تردد برقرار است.

وی افزود: مقرر شد حتی راه‌های فرعی با همکاری ناجا و وزارت راه تحت کنترل درآید و دیگر فقط با دوربین جریمه اتفاق نمی‌افتد بلکه پلیس باید مسافران را برگرداند. از طرفی مقرر شد کسانی که جریمه می‌شوند یک ماه برای پرداخت جریمه فرصت داشته باشند و در صورت عدم پرداخت، جرایم دوبرابر شود. آقای رییس‌جمهور تاکید کردند برای جدیت محدودسازی در صورت نیاز از بسیج و نیروهای مسلح کمک گرفته شود.

رییسی ادامه داد: تعطیلات از صبح فردا دوشنبه آغاز می‌شود و تا پایان وقت اداری روز شنبه برقرار است. فرض بر این است که همه ادرات، بانک‌ها و… تعطیل هستند به جز اداراتی که خدمات رفاهی و حیاتی ارائه می‌دهند مانند اداره برق، آب، گاز، بیمارستان‌ها، کلانتری‌ها و… البته به این ادارات هم اجازه داده شده است اگر مشکلی پیش نمی‌آید با یک‌سوم نیرو فعال باشند. آموزش‌های حضوری هم تعطیل است.

رییسی گفت: همچنین سینما و تئاتر هم تعطیل است. در ارتباط با مراسم عزاداری ماه محرم نیز مقرر شد مراسم در فضای بسته و دسته‌روی ممنوع باشد و اگر تخلفی صورت گرفت، برخورد شود و خوشبختانه خیلی از مداحان بزرگ در این مدت همکاری خوبی داشتند.

کدام گروه‌های شغلی تعطیل‌اند؟

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: در مورد اصناف نیز به جز گروه شغلی یک، مابقی تعطیل هستند. فروشگاه‌های ضروری فروش مایحتاج مردم، نانوایی‌ها، تولید فراورده نانوایی، مراکز بهداشتی و درمانی، داروخانه‌ها، سوپرمارکت، میادین تره‌بار، دامپزشکی، مراکز فروش مواد پروتئینی، جایگاه سوخت، لبنیاتی‌ها، مراکز تامین آمبولانس، غذاهای بیرون‌بر، پخش دترو و غذا، ترمینال، فرودگاه، مراکز نگهداری معلولین ‌و سالمندان، تمامی صنایع تولیدی، تامین آب، برق و گاز، مراکز امنیتی و انتظامی، فروشکاه قطعات یدکی، جوشکاری، کابینت سازی و… می‌توانند فعال باشند و مابقی مراکز باید تعطیل باشند.

رئیسی اظهار کرد: درمورد حمل و نقل عمومی قطار و هواپیما و… نیز مقرر شد حداکثر با یک‌سوم ظرفیت قبل فعال باشند. مترو و اتوبوس شهری هم فعال هستند.

راه مقابله با اپیدمی فقط لاک‌داون نیست

وی درباره مبنای علمی تعطیلی ۶ روزه اظهار کرد: آیا راه مقابله با اپیدمی فقط لاک‌داون کردن است؟ ما تاکنون در کشور هیچ‌وقت لاک‌داون نداشتیم و الان هم داریم محدودیت ایجاد می‌کنیم. لاک‌داون یعنی افراد حتی از در منزل خارج نشوند و هیچ مغازه‌ای باز نشود و اگر افراد قرار است خدمت گیرند در منزل این خدمت را دریافت کنند. ما هیچگاه نمی‌توانیم چنین کاری کنیم و چنین امکانی در کشور ما وجود ندارد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: پاندمی هنوز تمام نشده و هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند بهترین مدیریت کرونا را داشته است. آیا تضمینی وجود دارد که کشورهایی که تاکنون در مدیریت موفق بودند در جهش دلتا یا سایر جهش‌ها گرفتار نشوند؟ این در حالی است که کشورهای جنوب شرقی پیش‌تر تجربه sars و mers را داشتند و از طرفی خیلی از خدمات را اینترنتی ارائه می‌دهند. درحالی که ما در بانک‌ها کلی تلفات دادیم. مگر بانکداری الکترونیک نداریم؟

رئیسی افزود: باید بر اساس واقعیت‌های کشور کار کنیم. ما از یک آذر ۹۹ به مدت ۱۰ روز محدودیت بسیار قوی اعمال کردیم و ترددها را کاملا کنترل کردیم و در آن زمان از حدود ۷۵۰۰ مرگ جلوگیری کردیم. راه مقابله با کرونا ساده است.

حاشیه‌های یک جلسه

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره حواشی ایجاد شده پس از درخواست وزیر بهداشت از مقام معظم رهبری برای تعطیلی دو هفته‌ای و اخباری که پیرامون رای نیاوردن این طرح حتی توسط وزیر بهداشت مطرح شد، اظهار کرد: این صحبت کاملا صحبت درستی نیست. من در جلسه حضور داشتم و هیچ رای‌گیری‌ای انجام نشد. تنها هر فرد نظر خود را ارائه کرد و سپس به جمع‌بندی رسیدیم. در انتقال صحبت‌ها باید دقت شود. اینکه اعلام می‌شود جمع‌بندی بر عدم تعطیلی در آن زمان بود، به معنای آن نیست که ۱۰۰ درصد اعضا مخالف اجرای طرح بودند.

ادامه تعطیلی ۶ شغل پس از تعطیلی ۶ روزه

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه بیان کرد: ۱۴ روز لاک‌داون موقتا اثر دارد اما مانند یک فنر فشرده خواهد بود که تا آن را رها کنیم مجددا افزایش می‌یابد و بالا می‌رود. نظر ما هم اعمال تعطیلی ۱۴ روزه بود اما آیا این کار شدنی است؟ خیر امکان‌پذیر نیست. اما اگر همین ۶ روز محدودیت به درستی اجرا شود و پس از آن پلن B اجرایی شود، قطعا تعطیلات این بار هم موثر خواهد بود.
رئیسی توضیح داد: پلن B از این قرار است که برای بازگشت به کار و بازگشایی‌ها، تعطیلی ۶ شغلی را که عامل اصلی انتقال ویروس هستند را ادامه دهیم؛ رستوران‌ها، تالارها، مراکز ورزشی سرپوشیده و فاقد تهویه، نمایشگاه‌ها، استخرها و… شامل این پلن هستند.

رئیسی ادامه داد: بعضی‌ها لفاظی می‌کنند و می‌گویند چرا مدام توپ را در زمین مردم می‌اندازید؟ آنها منظورشان این است با اسلحه و جریمه و… مردم را محبور کنید. ما باید فرهنگسازی کنیم. صدا و سیما پژوهشی انجام داده است و ۷۰ درصد افراد اذعان کردند می‌دانند کرونا باعث مرگ می‌شود ولی از همین ۷۰ درصد جامعه آماری تنها ۳۸ درصد ماسک استفاده می‌کردند.

مبارزه با ویروس دلتا اصلا کار راحتی نیست

رییسی گفت: قویا اعتقاد داریم اگر پروتکل‌هایی که می‌دهیم انجام شود اثرگذار خواهد بود. پیش از این هم پروتکل تعطیلات اعلام شد اما اجرا نشد و این مانند نسخه‌ای است که بیمار داروهای آن را مصرف نکند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: حتی کشورهایی که واکسیناسیون بالا داشتند هم با ویروس دلتا گرفتار شدند. کشور چین بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلون دوز واکسن تزریق کرده است اما اخیرا دارد یک موج بسیار بزرگ را تجربه می‌کند. اینها نشان می‌دهد نباید تک بعدی فقط به واکسن فکر کرد. بلکه باید تمام پروتکل‌ها را رعایت کرد. مبارزه با ویروس دلتا اصلا کار راحتی نیست. تجربه محدودیت‌های آذرماه ۹۹ بسیار خوب بود اما چه اتفاقی افتاده است که پس از آن یک محدودیت درست اجرا نشد؟

واردات ۶۰ میلیون دوز واکسن تا آبان

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه صحبتش به واکسیناسیون اشاره کرد و گفت: ۸۴۰ پایگاه تجمیعی واکسیناسیون و ۳۱ هزار تیم واکسیناتور داریم.

او گفت: درمورد واکسن خوشبختانه تا پایان مردادماه ۱۰ میلیون دوز واکسن وارداتی و تا پایان شهریور ۲۰ میلیون دوز دیگر به دستمان می‌رسد. برای مهر و آبان هم دو محموله ۱۵ میلیونی قطعی است. بنابراین این ۶۰ میلیون قطعی است و از بانک مرکزی و وزارت خارجه بابت آن ممنون هستیم.

وی افزود: درمورد واکسن داخلی تاکنون قرار بود خط تولید صنعتی راه‌اندازی شود که هنوز نهایی نشده است و شاید ظرف دو هفته دیگر راه اندازی شود. تا پایان مرداماه حدود ۳ تا ۴ میلیون واکسن می‌توانند به ما بدهند و از شهریور و مهر به بعد بالای ۱۵ میلیون واکسن به ما می‌دهند. خط‌های تولیدی که در حال راه‌اندازی هستند بسیار عظیم هستند.

رئیسی کمبود کیت تشخیصی کرونا را یک معضل اصلی خواند و اظهار کرد: مقرر شد مبلغ ۷۰۰ میلیادی برای تامین کیت درنظر گرفته شود. چون یکی از مشکلات اصلی ما در این زمینه تامین اعتبارات بود. ما روزانه بالای ۱۰ میلیارد تومان هزینه کیت می‌دهیم و به همین دلیل کمبود اعتبار داریم. ما روزی ۱۲۰ هزار تست انجام می‌دادیم و اکنون به حدود ۷۰ هزار تست در روز رسیده‌ایم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید