ترکیب موجود در چغندر به درمان آلزایمر کمک می کند

    کد خبر :249223

مطالعه جدید نشان داده است که ترکیب موجود در چغندر که عامل رنگ قرمز آن است می تواند به درمان آلزایمر کمک کند.

این یافته ها می تواند منجر به تولید داروهای جدیدی برای درمان بیماری آلزایمر شود.

تحقیق نشان می دهد ترکیب موجود در عصاره چغندر موسوم به “بتانین” می تواند به کاهش روند تجمع پروتئین های نامناسب در مغز، فرآیندی که با بیماری آلزایمر مرتبط است، کمک کند.

لی جون مینگ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فلوریدا جنوبی، در این باره می گوید: «داده های ما بیانگر این مطلب است که بتانین می تواند به عنوان یک عامل بازدارنده در برخی واکنش های شیمیایی در مغز که در روند پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل هستند، امیدبخش باشند.»

بتا-آمیلوئید یک قطعه چسبنده پروتئین یا پپتید است که در مغز تجمع یافته و موجب اختلال در ارتباط بین سلول های مغزی موسوم به نورون ها می شود.

آسیب بیشتر زمانی روی می دهد که بتا-آمیلوئید خودش را به فلزاتی نظیر آهن یا مس می چسباند.

این فلزات می توانند موجب شوند پپتیدهای بتا-آمیلوئید اشتباه کرده و به یکدیگر بپیوندند و توده های را ایجاد کنند که موجب التهاب و اکسایش در نورون های مجاور شده و در نهایت آنها را نابود می کنند.

بتانین همچنین در تولید رنگ های صنعتی هم استفاده می شوند چراکه به آسانی به فلزات می پیوندد.

تیم تحقیق پتانسیل بتانین را در توقف تاثیرات مس بر بتا-آمیلوئید و در نتیجه پیشگیری از اشتباه این پپتیدها و اکسایش نورون ها بررسی کردند.

به گزارش مهر، زمانیکه بتانین به ترکیب بتا-آمیلوئید پیوندیافته با مس اضافه شد، محققان متوجه شدند اکسایش تا ۹۰ درصد کاهش یافت که می تواند بیانگر توقف اشتباه کردن پپتیدها باشد.

به گفته محققان، بتانین موجب توقف کامل به اشتباه افتادن نمی شود، اما موجب کاهش اکسایش می شود؛ اکسایش کمتر به معنای کُندشدن روند تجمع پپتیدهای بتا-آمیلوئید است، فرایندی که علت نهایی آلزایمر است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید