پرش به محتوای اصلی

بازگشت خاموشی‌ها و قطع برق

کد خبر 1124631
بازگشت خاموشی‌ها و قطع برق

با توجه به تعطیلی گسترده کشور برای مدیریت مصرف برق و گاز، از امروز خاموشی‌های سراسری و قطع برق در برخی مناطق آغاز شده است. این خاموشی‌ها از طریق سامانه «برق من» به مشترکان اطلاع‌رسانی می‌شود.

در حالی که دما در برخی مناطق ایران تا ۱۵ درجه سردتر می‌شود، ذخیره گازوئیل نیروگاه‌ها به کمترین حد خود رسیده و احتمال قطعی گسترده برق در هفته پیش‌رو وجود دارد.

با نزدیک شدن به سردترین روزهای سال ۱۴۰۳، به گفته مسئولان، نیروگاه‌ها تنها کمتر از ۱۰ روز از تخلیه کامل ذخیره گازوئیل فاصله دارند. این امر، همراه با کاهش تأمین گاز برای نیروگاه‌ها، منجر به قطعی برق سراسری در سراسر کشور خواهد شد.

شب گذشته، تعطیلی مدارس و ادارات در برخی کلانشهرها اعلام گردید و در هفته گذشته، برخی مناطق ایران با قطعی برق برنامه‌ریزی‌شده و بدون اطلاع قبلی روبرو شدند.

تأمین سوخت نیروگاه‌ها از جمله گاز، گازوئیل و مازوت، روزانه ۴ میلیون لیتر کمتر از نیاز واقعی بوده است که معادل حجم ۱۰۰ دستگاه از بزرگترین نفتکش‌هایی است که تاکنون در جاده‌ها مشاهده شده‌اند.

در حالی که ظرفیت تولید برق در کشور ۱.۵ برابر نیاز فعلی است، قطعی برق در پاییز و زمستان همچنان ادامه دارد. حامد محبی، کارشناس انرژی، بر این باور است که وابستگی نیروگاه‌ها به سوخت‌های فسیلی علت اصلی قطعی برق به دلیل کمبود گاز است. از سوی دیگر، محمد معتمدی، کارشناس دیگر انرژی، تأکید می‌کند که اگر ذخیره گازوئیل در ماه‌های شهریور تا آذر تخلیه نمی‌شد، طبق روال سال‌های گذشته، قطعی برق نداشتیم.

با توجه به سرمای پیش‌رو، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و مدیریت هوشمندانه مصرف تنها راهکارهایی هستند که می‌توانند دامنه خسارات ناشی از قطعی برق را محدود کنند.

بازگشت خاموشی‌ها و قطع برق

فارس

بازتاب را در گوگل بیشتر ببینید

نظرات کاربران

نخستین دیدگاه را درباره این خبر ثبت کنید

0 دیدگاه ثبت دیدگاه

یادآوری: نشانی ایمیل منتشر نمی‌شود و دیدگاه‌های حاوی توهین، تهمت، افترا یا واژگان نامناسب تأیید نخواهند شد.

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است

نظر شما می‌تواند شروع یک گفت‌وگوی سازنده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

از درج اطلاعات شخصی، شماره تماس و پیوندهای تبلیغاتی خودداری کنید.