انتصاب مجدد گوترش به عنوان دبیرکل سازمان ملل

    کد خبر :819881
دبیرکل سازمان ملل

مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که آنتونیو گوترش را برای دومین بار به عنوان دبیرکل سازمان ملل به مدت پنج سال منصوب کرده است.

ولکان بوزکر، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در جریان جلسه برگزار شده برای رای گیری در مورد تمدید ماموریت گوترش گفت که وی برای بار دوم موفق شد پست دبیرکلی سازمان ملل را که از ژانویه آینده برای مدت ۵ سال آغاز می‌شود به دست آورد.

در همین راستا، آنتونی بلینکن ، وزیر خارجه آمریکا انتصاب مجدد گوترش به عنوان دبیرکل سازمان ملل برای دوره دوم را تبریک گفت و عنوان داشت که “گوترش ثابت کرده یک رهبر توانمند است.”

به گزارش ایسنا، وی افزود که “ایالات متحده مشتاقانه منتظر است روابط قوی و سازنده خود را با گوترش در جهت پیشرفت به سوی جهانی صلح آمیز و مرفه‌تر ادامه دهد.”

گوترش نیز پس از اعلام پیروزی متعهد شد برای ایجاد فضای اعتماد میان کشورهای بزرگ و کوچک وممکن ساختن غیرممکن‌ها، هرآنچه در توان دارد، انجام دهد.

وی افزود که “در طول زندگی خود همیشه وظیفه عمومی را خدمت می‌دانسته است که معتبرترین شکل آن خدمت به مردم و کره زمین است”.

گوترش گفت که “به صورت برابر و بدون دستور کاری غیر از برنامه منشور ملل در خدمت همه کشورهای عضو خواهد بود.”

دوره فعلی دبیرکلی گوترش قرار است در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ پایان یابد. ۸ ژوئن ، رئیس شورای امنیت به مجمع عمومی سازمان ملل توصیه کرد که برای دومین دوره گوترش را به عنوان دبیرکل انتخاب کند.

طبق ماده ۹۷ منشور سازمان ملل، دبیرکل به پیشنهاد شورای امنیت، توسط مجمع عمومی منصوب می‌شود.

اصلاحات در سازمان ملل

گوترش در سخنرانی خود پس از انتصاب در این سمت گفت که سازمان ملل نیازمند اصلاحات و تحولاتی ظرف ۵ سال آینده است.

به گفته وی، این امر باید با کاهش بوروکراسی و بهبود جمع آوری، تحلیل و تبادل اطلاعات محقق گردد.

گوترش در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، از لزوم تقویت اصلاحات فعلی و کار بر روی نتایج این تحولات صحبت کرد و خواستار ادامه تلاش‌ها برای ایجاد شیوه‌های جدید کار شد.

گوترش افزود: “ما باید روند تحول را با پنج تغییر در سالهای آینده تسریع کنیم. این تغییرات شامل بهبود عملکرد در موضوع داده‌ها، تحلیل و ارتباطات، نوآوری و تحول دیجیتال، چشم انداز استراتژیک، افزایش بهره‌وری، تمرکز بر دستیابی به نتایج و بهبود فرهنگ کار است.

وی تأکید کرد که همه اینها بوروکراسی غیرضروری را کاهش داده، عملیات را ساده و همکاری را تسهیل می‌کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید