اقدام نمایشی و دیرهنگام ستاد ملی کرونا برای تعطیلی‌های گسترده/ با تصمیم اخیر مسئولان، روند کرونا کاهشی می‌شود یا افزایشی؟

    کد خبر :829019

ستاد ملی مقابله با کرونا در تازه ترین تصمیم خود و با هدف مقابله با روند شتابان شیوع ویروس کرونا در کشور دوباره تصمیم به اعلام تعطیلی گسترده در دو استان البرز و تهران گرفت؛ تصمیمی که بسیاری با آن مخالف هستند و عقیده دارند تأثیر مثبتی در مسیر مبارزه با کرونا نخواهد داشت.

«بازتاب»؛ آرش خداپرست-  علی ربیعی، سخنگوی دولت  در سخنانی صبح امروز اعلام کرد که قرار است کلیه ادارات و مراکز دولتی استان های تهران و البرز به مدت یک هفته تعطیل شوند.

ربیعی در تشریح چرایی این تصمیم گفت: بنا بر به پیشنهاد قرارگاه عملیاتی و کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا و موافقت رییس جمهور، تمامی ادارات استان‌های تهران و البرز از سه شنبه این هفته (فردا) تا یکشنبه هفته آینده تعطیل است.

وی افزود: بنا بر این مصوبه، تردد از این استان‌ها ممنوع بوده و در صورت رعایت نکردن علاوه بر جریمه، خودرو نیز از مسیر‌ها بازگردانده خواهند شد.

جزئیات تعطیلی ها و اعمال محدودیت ها در 6 روز آینده

علاوه بر اظهار نظر سخنگوی دولت، همچنین قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا جزئیاتی را در این باره برای اطلاع عموم منتشر کرد که در آن به موارد زیر اشاره شده است:

1- اعمال محدودیت ها از ساعت 18:00 روز دوشنبه مورخ 28-4-1400 شروع و تا ساعت هفت صبح  روز دوشنبه 4 – 5 – 1400 ادامه خواهد داشت.

2- خروج خودروهای شخصی، با پلاک استان های تهران و البرز و ورود خودروهای شخصی با پلاک های دیگرشهرها به تهران و البرزممنوع می باشد.

3- سفر از/ به کلیه شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونایی سراسرکشور، مطلقاً ممنوع است.

4- عوامل نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی رانندگی، به منظورجلوگیری از تردد خودروها به صورت محسوس و نامحسوس، نسبت به تشدید کنترل ها در مبادی اصلی وفرعی ورودی وخروجی به مقاصد دو استان اقدامات لازم را معمول می نمایند.

5- خودروهای شخصی دارای پلاک این دواستان، چنانچه برای خروج مراجعه نمودند، عودت و درصورت عدم تمکین، علاوه بر اعمال قانون، عودت می گردند.

6- نیروی انتظامی وفرمانداری ها درفاصله زمانی یاد شده دربند(1) ازصدورمجوزتردد غیراضطراری تعریف شده قبلی، مطلقاً خودداری می کنند و تمامی مجوزهای صادره قبل از این مصوبه، غیرقابل استفاده و باطل اعلام می گردد.

7- وزارت راه وشهر سازی؛ حداکثرهمکاری های لازم را برای کنترل مسیرها و مسدود نمودن محورهای مورد درخواست نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی به عمل می آورد.

8- استانداران وفرمانداران سراسرکشور، به فوریت ضمن تشکیل جلسات استانی وشهرستانی ستاد مدیریت بیماری کرونا واعمال مقررات محدودیت های کرونایی، براساس رنگ بندی هرشهرستان، از صدور هرگونه مجوز برای ورود خودروهای شخصی به تهران و البرز خودداری کنند.

9- وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، ضمن اطلاع رسانی مستمر از وضعیت شیوع و بروز بیماری و دادن هشدارهای لازم به مردم، تلاش نماید؛ تا مردم ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی، ازهرگونه تجمع و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی اجتناب ورزند.

10- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛ سریعاً به کلیه بانک های عامل درسطح استان های البرز و تهران ابلاغ  می نماید؛ تا ضمن افزایش حداکثری خدمات غیر حضوری بانکی، نسبت به تعطیل نمودن تمامی شعبه های بانک ها در این دو استان، در بازه زمانی اعلامی، اقدام شود.

11- ضمن یادآوری مجدد محدودیت های اعمالی در خصوص اصناف و مشاغل بر اساس طرح جامع محدودیت ها و متناسب با رنگ بندی شهرهای مختلف کشور، و در اجرای مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا با عنوان”تشدید اعمال محدودیت ها درشهرهای قرمز” تعطیلی مشاغل با نظارت اتاق اصناف به شرح ذیل، در همه شهرهای قرمز کشور در سراسر کشور، مورد تأکید قرار می گیرد؛

– رستوران ها و قهوه خانه ها ( به استثنای فعالیت های بیرون بر)

– تالارهای پذیرائی

– سالن های سینما و تأتر

– پاساژها و بازارهای سربسته

– استخرهای سرپوشیده و باشگاه های بدن سازی

– شهربازی ها و باغ وحش ها

– نمایشگاه های عمومی و تخصصی

اعلام این تعطیلی گسترده حالا برای بسیاری سئوال و نقدهای فراوانی را پیرامون این تصمیم به وجود آورده است.

برخی منتقدان بر این باور هستند که رویه فعلی اتخاذ شده نه تنها تأثیر بسزایی بر کاهش روند شیوع ویروس کرونا آن هم از نوع دلتایی آن نخواهد داشت، بلکه به واسطه برخی پیامدها نظیر گردهمایی ها، مسافرت ها و… به افزایش شیوع ویروس نیز کمک خواهد کرد.

برخی نیز این سخت گیری ها را با مماشات دولت در ایام تعطیلات عید نوروز مقایسه می کنند و این سئوال را از مسئولان می پرسند که شما اگر واقعا نگران حال و سلامتی مردم هستید پس چرا در ایام تعطیلات نوروز و ایامی که شمار کشته ها به مراتب بیشتر از حال حاضر بود چنین تصمیمی را اتخاذ نکردید؟

برخی منتقدان نیز این تصمیم را آن هم درست در ایامی که در حال نزدیک شدن به ایام تنفیذ حکم رئیس جمهور و انتقال قدرت قرار داریم،  صرفاً یک اقدام نمایشی می دانند که دولت دوازدهم بنا دارد بر اساس آن در ذهن و خاطر مردم خود را یک دولت مصمم و قاطع در برخورد با تهدیدات برآمده از ویروس کرونا اعلام کند.

آنها بر این باور هستند که حتی اگر چنین تصمیمی در روند شیوع ویروس کرونا تأثیر گذار باشد و شتاب آن را کاهش دهد، باید خیلی زودتر از این ها اخذ می شد و به روزهای واپسین دولت نباید کشیده می شد.

کاربران بسیاری نیز در شبکه های اجتماعی مسئولان و متولیان امر را بابت امتناع از خرید واکسن کرونای خارجی سرزنش می کنند و این تعطیلی های گسترده و اجباری را پیامد اشتباه آنها در مسیر تولید و تزریق واکسن کرونا عنوان می کنند.

برخی شهروندان نیز با اشاره به هزینه های روزمره و هزینه های اجاره محل کسب و کار و نیز خانه هایشان بیان می کنند که با این تعطیلی ها آنها دچار خسارت های سنگینی می شوند.

همچنین برخی با اشاره به این نکته که مسئولان پیشتر بیان می کردند امکان گسترده تعطیلی در تهران برای مبارزه با کرونا وجود ندارد، اتخاذ این تصمیم را در شرایط کنونی محل سئوال جدی می دانند.

با تأکید عمده واکنش ها به این تصمیم منفی بوده است، باید منتظر بنمانیم و ببینیم آیا واقعاً در این 6 روز تعطیلی که در پیش خواهیم داشت، تأثیر مثبتی در فرایند مقابله با ویروس کرونا رقم خواهد خورد یا خیر؟

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید