آمریکا تحریم های هوآوی را برمی دارد

    کد خبر :855723

از بامداد اولین روز از خرداد ماه سال 1398 بود که دولت آمریکا با انتشار بیانیه و دستوری اعلام کرد که تحریم‌های گسترده‌ای علیه هوآوی به عنوان بزرگترین شرکت مخابراتی و فناوری چینی اعمال می‌کند. حالا خبرهای جدید نشان می‌دهد که با بیش از گذشت دو سال، آمریکایی‌ها در پیش‌برد اهداف خود در خصوص رویارویی با هواوی، قصد تجدید نظر دارند.

«بازتاب»؛ مهتاب جهانداراگر به دو سال پیش بازگردیم، اوضاع بازار گوشی‌های هوشمند به هیچ عنوان به امروز شباهت نداشت. در واقع به جای مشاهده رقابت سامسونگ و شیائومی در این بازار و دنبال کردن آنها توسط اپل، این هواوی بود که با قدرت و سرعتی باورنکردنی در حال توسعه کسب و کار خود بود و سهم دیگر شرکت‌ها در بازارهای جهانی را یکی از پس از دیگری از آن خود می‌کرد.

نکته دیگر این است که هواوی به دلیل استفاده از مهندسان چینی و ساخت تراشه‌های اختصاصی از یک سو و توسعه بسیار سریع هوش مصنوعی مورد استفاده در دستگاه‌هایش، توانسته بود در مدت زمان بسیار کوتاهتری از آنچه سامسونگ و اپل پیموده بودند، آمار فروش گوشی‌های هوشمند خود را افزایش دهد.

اما در همین روزها بود که زمزمه‌های وضع تحریم‌های امنیتی علیه هواوی شروع شد. در واقع آمریکایی‌ها در بیانیه‌های خود علت تصمیم تحریم هواوی را نقض حریم خصوصی و جاسوسی اطلاعات از کاربران محصولات هواوی اعلام کرده بودند. ادعایی که فارغ از صحیح یا غلط بودن آن، هیچ گاه اسناد و ادله متقن و لازم برای تأیید آن توسط غربی‌ها در اختیار رسانه‌ها قرار نگرفت.

تحریم هواوی با ممانعت از فروش کالا یا فناوری‌هایی که به صورت کامل یا قسمتی از آن به شرکت یا شرکای آمریکایی متصل می‌شد آغاز گردید. دولت آمریکا کلیه شرکت‌ها در سراسر دنیا را از فروش کالا یا خدماتی که به نوعی در آمریکا ثبت شده یا ذی نفعان آمریکایی دارد، به هواوی منع کرد. این به معنای قطع زنجیره بسیار بزرگی از تأمین قطعات و تجهیزات مورد نیاز هواوی برای ساخت بسیاری از دستگاه‌ها می‌شد که مشهودترین آنها، تولید گوشی هوشمند بود.

فارغ از کاهش شدید قدرت تولید محصول هواوی، بسیاری از شرکت‌های سراسر دنیا و در رأس آنها شرکت‌های آمریکایی، با عدم توانایی فروش کالاها، خدمات و قطعات خود به هواوی، با ضررهای هنگفتی روبرو شدند و این شروع روندی برای اخذ مجوز فروش کالا به هواوی در شرایط تحریمی جدید بود.

برای مثال، از آنجا که هوآوی نمی‌توانست بدون دریافت مجوز از تأمین‌کنندگان مستقر در ایالات متحده خریداری کند، مجبور شد نسخه مجهز به خدمات گوگلِ اندروید را رها کند و سیستم عامل اختصاصی خود موسوم به HarmonyOS را توسعه دهد. بدتر از همه، یک‌سال قبل از قرار گرفتن هوآوی در فهرست تحریم آمریکا، این کشور یک قانون جدید در حوزه صادرات وضع کرد که به‌ توانایی چین در خودکفایی در تولید مدارهای مجتمع ضربه زد.

ایالات متحده سال گذشته اعلام کرد که شرکت‌های تولیدکننده تراشه که از فناوری‌های آمریکایی برای ساخت قطعات پیشرفته بهره می‌برند، نمی‌توانند محصولات خود را بدون مجوز به هوآوی عرضه کنند. هنگامی که موجودی تراشه اختصاصی و پیشرفته Kirin 9000 5G هوآوی به‌ اتمام رسید، این شرکت مجبور شد از مدل 4G پردازنده اسنپدراگون 888 در محصولات خود استفاده کند.

اگرچه این شرایط باعث شده است قابلیت پشتیبانی از شبکه‌های 5G در برخی از مدل‌های رده‌بالای این شرکت نیز ارائه شود، اما این شرکت چینی با استفاده از تراشه‌های جدید کوالکام، در واقع به پردازنده‌های تولیدشده با فرایندهای 5 نانومتری دسترسی یافته است.

پس از به‌قدرت رسیدن دولت جدید در ایالات متحده، برخی معتقد بودند که هوآوی از فهرست تحریم این کشور بیرون خواهد آمد؛ اما ظاهراً آمریکا تا این لحظه برنامه‌ای برای خارج کردن شرکت مذکور از فهرست تحریم خود ندارد.

با این حال، رویترز گزارش داده بر اساس اسناد کنگره ایالات متحده که روز پنجشنبه منتشر شد، تأمین کنندگان شرکت هواوی و شرکت SMIC به عنوان بزرگترین تولیدکننده تراشه چین از ماه نوامبر تا آوریل میلیاردها دلار مجوز دریافت کردند تا به آنها کالاها و فناوری را بفروشند.

بر اساس این اسناد، تعداد 113 مجوز صادرات به ارزش 61 میلیارد دلار برای تأمین کنندگان برای ارسال محصولات و فناوری‌های خود به هواوی تأیید شده، در حالی که 188 مجوز دیگر به ارزش نزدیک به 42 میلیارد دلار برای شرکت SMIC صادر شده است.

داده‌ها همچنین نشان داد که بیش از 9 مورد از هر 10 درخواست مجوز به تامین کنندگان SMIC با موافقت دولت آمریکا روبرو شده است. در این دوره همچنین تعداد 69 درصد از درخواست‌های صدور کالا و قطعات به هواوی نیز از سوی دولت آمریکا تأیید شده و شرکت‌های آمریکایی توانسته‌اند محصولات خود را به هواوی بفروشند.

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده روز پنجشنبه به درخواست مایکل مککال، عضو ارشد جمهوری خواه خود برای انتشار اطلاعات مربوط به مجوزهای جدید که از وزارت بازرگانی در ماه مه دریافت کرده نیز رضایت داده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید