خوراکی هایی برای رفع چین و چروک پوست

    کد خبر :963478
آنتی اکسیدان

آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیباتی ارزشمند برای حفظ سلامت بدن از جمله سلامت پوست هستند و در گروه مکمل های سودمند برای مراقبت از این بافت حیاتی و محافظ اندام ها قرار می گیرند.

عوامل مختلفی در محیط زندگی وجود دارند که می توانند به سلامت پوست آسیب بزنند از جمله فرآیندی به نام “استرس اکسیداتیو” یا “استرس اکسایشی”. این فرآیند زمانی اتفاق می‌افتد که مولکول‌های ناپایدار معروف به رادیکال‌های آزاد به سلول‌های شما متصل می‌شوند. آن‌ها می‌توانند دی‌ان‌ای سلول‌ها یا غشای آن‌ها را تغییر دهند.

استرس اکسایشی می‌تواند از خورشید یا محیط مانند دود و آلودگی ناشی شود. همچنین می‌تواند به عنوان بخشی از روند سوخت‌وساز طبیعی پوست اتفاق بیفتد. استرس اکسایشی با کاهش میزان کلاژن و فیبرهای الاستین در پوست، روند پیری را سرعت می‌دهد. از نظر ظاهری، این وضعیت به شکل چین‌وچروک، افتادگی، تغییر بافت یا تغییر رنگ پوست بروز می کند.

مطالعات مختلف نشان داده است که آنتی اکسیدان ها به از بین بردن آسیب ناشی از رادیکال های آزاد به سلول های پوست کمک می کنند و بنابراین باعث کاهش چین و چروک و جلوگیری از تغییر رنگ پوست شده و همچنین از پوست بدن در برابر اثرات زیان بار اشعه ماوراء بنفش محافظت می کنند. آنتی اکسیدان‌ها نه تنها در حفظ سلامت پوست موثرند بلکه نقش قابل ملاحظه ای نیز در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر ایفا می کنند.

برخی از منابع مهم آنتی‌اکسیدانی

برخی از مهم‌ترین ترکیبات و املاح معدنی که دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی هستند، عبارتند از ویتامین‌های E، C، A، بتاکاروتن، سلنیوم، منیزیوم و ترکیبات لیکوپن.

همچنین وجود بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌ها با رنگ خاص در مواد غذایی مشخص می‌شود که عبارتند از: رنگ قرمز تیره در میوه‌هایی نظیر گیلاس، آلبالو، گوجه فرنگی، رنگ نارنجی در هویج، رنگ زرد در ذرت، انبه و زعفران و رنگ آبی مایل به بنفش در تمشک، شاتوت و انگور.

به گزارش ایندیپندنت، همچنین از ترکیبات آنتی اکسیدانی مفید برای سلامت پوست که مصرف موضعی و غیرخوراکی دارند می توان به روغن آرگان و روغن جوجوبا اشاره کرد که ترکیباتی طبیعی با خواص ضدالتهابی هستند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید