چطور از نفوذ هکرها جلوگیری کنیم؟

    کد خبر :32883

روش مهندسی اجتماعی برای نفوذ به سیستم‌های رایانه‌ای یکی از روش‌های سخت و در عین حال آسان است که اگر اطلاعات خود را کمی بالا ببرید، استفاده از این روش حتی برای حرفه‌ای‌ترین هکرها نیز دشوار خواهد شد.

به گزارش ایسنا،‌ متداول‌ترین روش‌ هکرها برای نفوذ به سیستم‌های رایانه‌ای مهندسی اجتماعی است. با وجود این در صورتی که کاربران اطلاعات خود در این زمینه را بالا ببرند، استفاده از این روش نیز برای هکرها دشوار خواهد شد. دقت در انتخاب و حفظ کلمه عبور و به‌روزرسانی نرم‌افزارها نمونه‌ای از رعایت نکات امنیتی برای جلوگیری از نفوذ هکرها محسوب می‌شود.

دقت در انتخاب و حفظ کلمه عبور

کاربران باید در انتخاب گذرواژه‌های خود دقت کافی و لازم را به خرج دهند. بعضی افراد شماره تلفن، شماره شناسنامه، تاریخ تولد و غیره را برای پسورد خود انتخاب می‌کنند، زیرا به قول خودشان پسوردها را زود فراموش می‌کنند. همیشه در پسورد خود از اعداد و کلیدهایی مثل space استفاده کنید و همچنین پسورد خود را با طول زیاد انتخاب کنید. این روش امکان هک شدن شما را کاهش می‌دهد.

گذرواژه‌های خود را به صورت متن در فایل ذخیره نکنید، زیرا در صورت نفوذ به سیستم شما حساب‌های کاربری شما نیز مورد دستبرد قرار می‌گیرد. همچنین یکی از روش‌هایی که افراد فرصت‌طلب هنوز از آن استفاده می‌کنند دزدیدن پسورد از روی حرکت دست‌های شماست. هنگامی که پسوردتان را وارد می‌کنید مراقب چشم‌های اطراف خود باشید.

کوکی (Cookie) مرورگرها گزینه دیگری است که مورد توجه هکرها قرار می‌گیرد. کوکی‌ها تکه‌های کوچکی از اطلاعات هستند که وب‌سایت‌ها آنها را را روی سیستم ذخیره می‌کنند. کوکی‌ها تنها شامل مقداری متن هستند و نه چیز دیگری. حال آن متن می تواند یک آی‌دی کاربر یا هر نوع متن دیگری باشد. کوکی‌ها اطلاعات حیاتی را نگه می‌دارند. البته به صورت کدشده، ولی افراد حرفه‌ای می‌توانند آن را از حالت کد شده در آورند تا اطلاعات مفیدی بدهد.

لزوم به‌روزرسانی نرم‌افزارها

سیستم عامل و نرم‌افزارهای نصب‌شده روی سیستم خود را همیشه به‌روز نگه دارید. با توجه به اینکه بیشتر حملات سایبری امروزه از طریق مرورگرهای وب هستند، مرورگر خود را نیز همیشه به‌روز نگه دارید. همچنین سیستم‌های رایانه‌ای خود را مجهز به آنتی‌ویروس و فایروال به‌روز کنید. این دو برنامه سد دفاعی شما در برابر تهدیدات در فضای وب هستند.

هنگام استفاده از ایمیل، تیک گزینه Rememher را برداشته و حتما هنگام خارج شدن از گزینه Logout استفاده کنید. همچنین بر اساس اطلاعات وب‌سایت پلیس فتا، نفوذگران با بهره‌گیری از بستر ایمیل اقدام به ارسال فایل‌های آلوده به کاربران می‌کند، بنابراین به هیچ عنوان روی لینک‌های ارسالی توسط افراد ناشناس کلیک نکنید. اگر نیازی به اطلاعات History (تاریخچه) وب‌سایت‌هایی که به آنها مراجعه می‌کنید ندارید، هراز چند گاهی آن را پاک کنید.

کی‌لاگر (keylogger) برنامه‌های جاسوسی هستند که می‌توانند اطلاعات شما را ضبط و ثبت کنند. راه‌های ورودی کیلاگرها را با نصب آنتی‌ویروس مناسب و فایروال مسدود کنید. همچنین هنگام دانلود کردن برنامه‌ها سعی کنید از سایت‌های معتبر، برنامه‌هایتان را دانلود کنید و در صورتی که ممکن نبود، حتما از سایت مورد نظر اطمینان پیدا کنید و بعد از دانلود فایل‌ها را ویروس‌یابی کنید.

از رایانه‌های عمومی برای انجام امورات مهم خود مانند عملیات بانکی و غیره استفاده نکنید. همچنین در زمان استفاده از مراکز ارائه‌دهنده اینترنت (کافی‌نت‌ها) به نکات امنیتی توجه داشته باشید و از ذخیره‌ اطلاعات خود در این سیستم‌ها جدا بپرهیزید. هنگام ثبت‌نام کردن در سایت‌هایی مانند یاهو، گوگل و غیره سوالی مبنی بر این که اگر روزی پسورد خود را فراموش کردید از شما می‌پرسد. این مشخصات را به دقت به خاطر بسپارید تا در موقع ضروری بتوانید از آنها استفاده کنید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید