فرآیند اجرایی شدن احکام مربوط به ایثارگران در برنامه ششم

    کد خبر :66873

برنامه ششم توسعه
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه احکام مربوط به ایثارگران در قانون برنامه ششم توسعه از نظر اجرایی به ۴ دسته تقسیم می‌شوند، روال اجرایی شدن آن را تشریح کرد.

به گزارش پویا، سعید عندلیبی، معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با توجه به تأکید ریاست جمهوری به دستگاه‌های اجرایی در جهت اجرای احکام قانون برنامه ششم توسعه و نیز دستور حجت‌الاسلام‌والمسلمین شهیدی برای فراهم ساختن زمینه‌های اجرای احکام مربوط به ایثارگران در فصل 16 قانون برنامه ششم، اقدامات لازم برای اجرایی شدن این برنامه آغاز شده است و طی جلسات شورای برنامه‌ریزی اجرایی قانون در بنیاد مقرر شده است که اجرایی کردن قانون برنامه ششم توسعه از اولویت‌های اول بنیاد باشد.

وی با بیان اینکه احکام مربوط به ایثارگران در قانون برنامه ششم توسعه از نظر اجرایی به 4 دسته تقسیم می‌شوند، گفت: بخشی از احکام قانون برنامه ششم توسعه که بار مالی ندارد یا بار مالی کمی دارد در دست اجراست؛ در همین راستا جلسات هم‌اندیشی با معاونت‌های تخصصی و دستگاه‌های ذی‌ربط برای فراهم ساختن اجرای این مواد در حال پیگیری است.

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: دسته دوم احکامی هستند که نیاز به تهیه آئین‌نامه‌های اجرایی دارند که بخشی از آئین‌نامه‌ها تهیه شده و بقیه نیز قبل از مهلت قانونی 6 ماهه تدوین می‌شوند. یکی از این آیین‌نامه‌ها اجرای تبصره 2 بند (ج) ماده 86 است که مربوط به تهیه و اعطای نشان ملی ایثار به والدین شهدا است که آئین نامه آن تهیه شده و به زودی برای دولت ارسال می‌شود.

عندلیبی با بیان اینکه دسته سوم احکامی از قانون برنامه ششم هستند که بار مالی سنگینی دارد و در قانون بودجه سال 1396 اعتباری برای اجرای آن دیده نشده است، گفت: برآورد مالی این احکام نیز در بنیاد انجام شده و به مبادی ذیربط اعلام و مجددآ برای دولت و مجلس شورای اسلامی ارسال و پیگیری می‌شود. دسته چهارم احکامی از برنامه ششم در حوزه ایثارگران هستند که نیاز به تفسیر مجلس شورای اسلامی دارند و این موضوعات نیز برای دریافت استفساریه مجلس شورای اسلامی ارسال می شوند.

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران موضوع دیگر را اجرای بند (ت) ماده 87 عنوان کرد و گفت: بر اساس ماده 87 قانون برنامه ششم توسعه، دولت موظف است آئین‌نامه‌های اجرایی مورد نیاز قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را حداکثر تا 6 ماه نخست اجرای قانون برنامه، تهیه و تصویب و ابلاغ کند.

عندلیبی افزود: تعداد 17 پیش‌نویس آیین‌نامه‌های اجرایی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در طی مدت دولت یازدهم توسط بنیاد تهیه و برای تصویب به دولت ارائه شده که از این میان هفت آیین‌نامه به تصویب دولت رسیده و 4 آئین نامه نیز در نوبت طرح در هیئت دولت قرار دارند و به‌زودی ابلاغ خواهد شد. برای تصویب 6 متن پیش‌نویس که بار مالی آن در سنوات قبل تأمین نشده است پیگیری لازم از طریق مراجع قانونی و سازمان برنامه‌وبودجه انجام شده است و امیدواریم با تأمین منابع لازم زمینه‌های تصویب، ابلاغ و اجرای این آیین‌نامه‌ها نیز فراهم شود.

وی در پایان گفت: در تلاش هستیم با نهایی شدن آیین‌نامه‌های باقی‌مانده این قانون در مورد ایثارگران معزز به‌صورت کامل اجرایی شود به‌هرحال قطعاً موادی از قانون برنامه ششم توسعه که اجرای آن بر عهده بنیاد است پس از تأمین منابع مالی لازم از سوی سازمان برنامه‌وبودجه، با قاطعیت اجرایی خواهد شد و ان‌شاءالله مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید