فرونشست زمین در فسا؛ بخشی از روستای «دیندارلو» جابه‌جا می‌شود

    کد خبر :637256
فرونشست زمین در فسا

پدیده فرونشست زمین در روستای دیندارلوی شهرستان فسا به حدود ۶ سال قبل باز می‌گردد و از آن زمان زمزمه‌هایی مبنی بر جابه‌جایی روستا مطرح بوده اما هنوز اقدام جدی صورت نگرفته است.

 

استان فارس با وجود فرونشست 6 تا 8 سانتی‌متری در سال یکی از استان‌های پرخطر در زمینه فرونشست زمین و فروچاله است. در این میان برخی از مناطق استان با خطر بیشتری روبه‌رو هستند که روستای دیندارلوی شهرستان فسا یکی از آن مناطق است.

 

پدیده فرونشست زمین در این روستا به حدود 6 سال قبل باز می‌گردد و از آن زمان برخی از روستائیان مهاجرت کرده و برخی نیز در همان روستا ماندگار شدند.

 

از همان زمان زمزمه‌هایی مبنی بر انتقال و جابه‌جایی روستا مطرح بود و نیز در چند گزارش در سال 96 به این موضوع پرداخت اما هنوز به صورت جدی درباره انتقال روستا اقدامی نشده است.

 

طهمورث یوسفی، مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور درباره آخرین وضعیت روستای دیندارلو توضیحاتی ارائه داد. به گفته وی کانون اصلی این پدیده در ایج استهبان است که به سمت ششده فسا نیز کشیده شده است.

 

در دیندارلو با یک دسته شکاف روبه‌رو هستیم

 

براساس گفته‌های یوسفی در دیندارلو و دشت ایج برخلاف کوه سفید داراب با یک دسته شکاف روبهرو هستیم، به عبارتی شرایط زمین‌شناسی ایج و ششده سبب شده تعداد شکاف‌ها بیشتر و فروچاله ایجاد شود و این امر به دلیل ویژگی زمین‌شناسی آن منطقه است چراکه در این منطقه محل گسل هم است.

 

 

در چنین شرایطی تعدد شکاف‌ها سبب ایجاد فروچاله می‌شود، موضوعی که مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور نیز به آن اشاره می‌کند و معتقد است که برای پیدا کردن راه‌های مقابله باید آناتومی شکاف مشخص شود.

 

مطالعات آناتومی شکاف باید انجام شود

 

به گفته وی راهکار دیگری که برای این موضوع می‌توان ارائه داد؛ فاصله گرفتن از این شکاف‌ها است. یوسفی می‌گوید: در اطراف این شکاف‌ها کشاوررزی و ساخت و ساز نباید بشود چراکه به دلیل پارگی زمین یکپارچگی دشت از بین رفته و رسوباتش ناپایدار است، در نتیجه انجام هر نوع ساخت و ساز خطراتی را به همراه دارد.

 

تعیین حریم امن با فاصله از این شکاف‌ها راهکار دیگری است که مدیر مرکز زمین‌شناسی مطرح می‌کند ولی معتقد است که برای انجام راهکارهای بهتر باید اعتباراتی برای مطالعه اختصاص داده شود تا بتوان نظرات کارشناسی ارائه کرد.

 

وی می‌گوید: در شرایط کنونی با استفاده از تصاویر رادار متوجه شکاف‌هایی در زمین شدیم اما برای نظر کارشناسی باید مطالعات زیر زمین و آناتومی شکاف‌ها نیز انجام شود که درباره دیندارلو با چندین روش معتبر جهانی وضعیت آن مطالعه و حریم آن مشخص شده است.

 

تعیین حریم امن 30 متری از مسیر شکاف

 

حسین آرگیو، فرماندار شهرستان فسا نیز  درباره این روستا می‌گوید: فرونشست در یک خط مستقیم از ایج استهبان شروع شده و وارد حوزه شهرستان ما شده است.

 

به گفته وی درباره روستای دیندارلو مطالعات انجام شده و پس از آن مشخص شد که در فاصله 30 متری از مسیر فروچاله مشکلات سازه‌ای ممکن است برای ساختمان‌ها ایجاد شود.

 

طبق گفته‌های فرماندار فسا قطعه زمینی در نزدیکی روستا تعیین شده و در حال تغییر کاربری است تا افرادی که در معرض آسیب هستند به آن قسمت منتقل شوند. آرگیو تاکید می‌کند که در حال حاضر نیاز به انتقال کل روستا نیست.

 

کل روستا منتقل نمی‌شود

 

وی می‌گوید: 30 متر از طرفین شکاف ممکن است خسارتی وارد کند که برای پیشگیری از این خسارت این مسیر را تخلیه می‌کنیم اما مشارکت روستائیان شرط اصلی است و به کسانی که منتقل می‌شود وام‌های ارزان قیمت نیز داده می‌شود.

 

آرگیو معتقد است از آنجا که در حوزه فسا مشکل حاد نیست، این اقدام تنها برای پیشگیری است اما آمادگی کامل برای جابه‌جایی کل روستا نیز وجود دارد و اگر سایر روستا هم با مشکل روبه‌رو شود، می‌توانیم روستا را منتقل کنیم.

 

به گزارش تسنیم، در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 از طریق واتساپ یا پیامک با شماره 09176756618 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید